reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

magda z uk dobrze ze synus szybko rosnie. Z tym spojeniem to pewnie niesamowity bol ale musisz dac jeszcze rade juz tak blisko mety;)
dotka dobrze ze ok tylko musisz wiecej wypoczywac.
marzenixx o to duzy juz synus rosnie ladnie . Gratuluje udanej wizyty a pociesze Cie tym ze ode mnie wiekszego brzucha na pewno nie masz moj jest megasny;D

Mam do Was pytanie czy ktoras z Was byla u okulisty w ciazy i miala zakrapiane oczy atropina? Bo ja mialam i teraz sie boje ze to moze zaszkodzic malutkiej;(( Lekarka nic nie mowila ze to grozne ale sie martwie.

reklama
Hej Dziewczyny

Przywitalam juz sie na watku "poznajmy sie",ale czuje sie "nowa" wiec sie melduje:)

Bylam dzis na wizycie rutynowej w szpitalu. I niestety nie jest wesolo. Do tej pory raczej bylo wszystko ok, ale juz widze powtorke z poprzedniej ciazy(pod koniec mialam problemy z wysokim cisnieniem, i inne,ciaze rozwiazano w 36 tyg.)).

Mialam dosc wysokie cisnienie dzis u lekarza i pojawilo sie bialko w moczu i leukocyty:(Lekarz wyslal probke moczu do labu, a mnie na daycare na dalsze badania cisnienia i ktg. ,gdzie na szczescie okazalo sie ze z dzidzia wszystko ok, a cisnienie zaczelo sie obnizac. Mam wizyte ponownie za tydzien na sprawdzenie wszystkiego jeszcze raz i beda juz wyniki krwi i moczu.

Jestem troszke podlamana. Nie wiem, ludze sie ,ze w szpitalu sie za bardzo denerwuje, bo jak sobie czasem mierze cisnienie w domu to jest ok lub lekko podwyzszone. Biore od poczatku ciazy Aspiryne 75mg .Bardzo bym chciala donosic ciaze choc do 38 tyg. Ostatni skan mialam w 22tyg, kolejny dopiero w 33t i juz sie troche denerwuje, czy dzidzia dobrze rosnie.

Nie zdazylam przeczytac calego Waszego watku, czy ktoras w Was ma podobne problemy w ciazy?

anna

Marzenka super, że nic złego się nie dzieje, ale wiesz co? Ja p***** te uroki ciąży. Chodzę jak inwalidka:baffled: Damy radę kochana:-)

Madziamadzia oj zaciskam, zaciskam....chociaż im dalej, tym mniej siły:sorry2: Dzięki za dobre słówko:tak:

Caroline ja tam nie narzekam, jak mąż lub mama coś robią za mnie:-p Żeby tak jeszcze za mnie mogli brzuszek czasem ponosić
:-D

Magdus o książce przy moich dziewczynkach, to ja sobie mogę tylko pomarzyć:blink: Ale staram się jak mogę nie szaleć:-p

Gosiu ja we wszystkich ciążach mam mnóstwo badań okulistycznych (problemy z siatkówką, stąd 3 cc) i nic się nie martw. Atropina nie szkodzi maluszkowi. Najważniejsze, że jesteś pod opieką okulisty!

Anna witaj:-) Ja tez mieszkam w uk i uwierz mi, że problemów Ci u mnie w tej ciąży dostatek. Może nie akurat z ciśnieniem, ale spojenie mi się w bardzo szybkim tempie rozchodzi i już ledwo chodzę, a muszę wytrzymać jeszcze troszkę.Dobrze, że trafiłaś na obserwację i porobili Ci badania. Ja póki co słyszę tylko, że mam się oszczędzać i nie powiem, ale stresuje mnie to, bo tak, jak dziś ból jest niesamowity. Trzymaj się i bądź dobrej myśli. Skoro już lekarze mają zanotowane, że są u Ciebie problemy, to na pewno będziesz po dobrą opieką. Trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo:tak:

Powodzenia dziewczęta na jutrzejszych wizytach!

Lanjaa ja obecnie przybrałam 6 kg...., z synkiem na tym etapie miałam juz + 9kg, ale ten urwisek ma być mniejszy,,,,Kochana znam koleżanki, które były w bardzo podobnej sytuacji, a i dzieciaczki przenosily.......trzeba być dobrej myśli....A Twoja pierwsze córeczka przyszła o czasie czy wcześniej?

Dotka piękna waga i miejmy nadzieję, że już tą główką w dół zostanie:)

Indziorka, a określił lekarz wagę maleństwa? Prognozy odnośnie mojego pierwszego łobuziaka wróżyły urodzenie o 2 tygodnie wcześniej, a urodzil się parę dni po terminie heheh, kolosik 4090:D:D:D Czytgam, że wagi nie znasz....

Madziu ja głęboko wierzę, że dasz radę do tego spokojnego tygodnia....A mówiła Ci coś odnośnie wagi?

Januarko spokojnie jeszcze jest czas odnośnie obrócenia, a nawet czasem lelkarz pod USG pomaga dzieciątku zmienić pozycję:)

Dotka na tym etapie - skracanie szyjki to normalna sprawa, więc nie ma co się obawiać...po prostu się szykuje po malutku:)

Marzenixx rozejście, a długosć szyjki to zupełnie inne rzeczy...rozejście dotyczy kości łonowej....Najważniejsze, że z Tobą i synkiem wszystko w porządku:)

Gosiu ja miałam, wszystko w porządku, to dziecku nie grozi....

Anna witaj, oj grono problemów ciążowych jest tu spore, więc z pewnością sama nie jesteś.....trzymaj się ciepło...

Milusia dzieki kochana pocieszylas mnie z ta szyjka :) a mnie dzis druga pachwina zaczela bolec ale nic to wytrzymam juz finisz niedaleko ;)

Magda Dziękuje bardzo doswiadczona mamusiu;) Ja mam astygmatyzm ale moge rodzic naturalnie nie ma przeciwskazan bo nic sie nie dzieje dziekuje Ci i milusi bardzo za podpowiedzi jestem pierwszy raz w ciazy i wszystko mnie stresuje;-) Powodzenia na wizytach;)

reklama
Do góry