reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

Hej dziewczyny:happy:

Ja dziś od rana nie mam ani chwili, ale w końcu jestem i już piszę, co u nas. Z Marcelkiem wszystko dobrze. Rośnie, choć znowu była wredna babka na usg i nie chciała mi powiedzieć wagi, bo przecież "to nie miarodajne"
mad.gif
Serduszko pięknie bije, leży sobie wciąż główką w dół. Co do mojej anemii, to dali mi żelazo i po 4 tygodniach sprawdzą krew znowu. Mocz ładny, ale ciśnienie bardzo niskie 80/55:baffled:Ze spojeniem nie ciekawie. Rozejście 16,9 mm, więc jest nie wesoło i wciąż nakaz oszczędzania się. Przy 2cm będą decydować o natychmiastowym cięciu, tak więc modlę się, aby donosić do 37tc. Ogólnie, to stwierdziła babka na usg, że synuś wciąż wyprzedza wiek ciążowy, teraz już o 2 tyg (ostatnio o 9 dni). W sumie to dobrze, że cc będzie i tak minimum 2 tyg przed końcem, bo do 40tc, to pewnie byśmy przekroczyli 4kg. Pocieszające jest to, że moja lekarz stwierdziła, iż jak na tak kiepskie samopoczucie, to ładnie wyglądam
p.gif
Kolejna wizyta z usg za dwa tygodnie.

Natal kochana jesteś, że o mnie pamiętasz. To miłe, zwłaszcza, że ostatnio mam troszkę pod górkę :*****

Indziorka gratuluję udanej wizyty! Fajnie, że dzidzia tak pięknie rośnie. Ja tam bym się nie przejmowała, że urodzi się wcześniej. Po prostu będzie bardziej dorodna:happy: Jedne maluszki rodzą się w terminie ponad 4kg, a inne nie całe 3kg. Nie ma na to żadnej reguły. Ciesz się, że tak dobrze jej u Ciebie:-)

Marta ja z tym moim spojeniem też już ledwo daje radę. Najgorsze jest to, że boli mnie nawet w stanie spoczynku. I nijak nie idzie tego bólu uniknąć. Czuje się chwilami jak kaleka, także podaję Ci łapkę, bo wiem, jak cierpisz:sorry: Pocieszę Cię, że tuż po porodzie to minie. Co prawda spojenie nie zejdzie się od razu, ale ten ból ustanie. Ja miałam tak w poprzedniej ciąży. Od 35tc myślałam, że padnę z powodu spojenia, ale zaraz po porodzie przyszła ulga:happy: I nie martw się o wagę maleństwa. Jak już pisałam wyżej. Nie każdy maluch musi mieć ponad 3500g po urodzeniu. Są szkraby co mają 3000g i rodzą się w terminie i mają 10pkt Apgar'a ;-)

Skorupka
ja Ci powiem na pocieszenie, że moja psiapsióła ma 148cm wzrostu i startowała w ciąży z wagą 39kg,a urodziła synka 4600g i 61cm siłami natury, nic nie pękła i nie nacięli jej. Poród się zaczął o 9 rano, a o 15 jej synek już był na świecie. Także uszy do góry! Daj mu posiedzieć jak najdłużej w brzuszku, żeby wszystko dojrzało jak trzeba i nie martw się o poród. Gratuluję udanej wizyty:-)

Powodzenia dziewczęta na jutrzejszych wizytach!

reklama
21.11
Dotka85 godz. 19.30 wizyta
Magda-z_uk godz.9.00 wizyta
22.11
Marzenixx godz. 15:00
23.11
Kropka87godz. 19:30
24.11
flamandka godz 12:00
28.11

ada1989 godz. 9.10 sprawdzenie łożyska
caroline godz. 14:45 wizyta/usg
januarka wizyta usg
30.11
natal- 8.00 wizyta
januarka por.diabetologiczna
01.12
milusia wizyta i usg
04.12.
Alicja32 godz. 9:30
Indziorka godz. 9:30
05.12
Magda_z_uk godz. 9.00 wizyta+usg
06.12
agaagaaga14 godz.16.00 wizyta+usg
10.12
biłkabdg godz. 10:20usg+badanie ginekologiczne
12.12
czarni ​godz.13:40 wizyta ktg
elisse ​godz.16:30

Indziorka super że wsio w porządku!:)) może rzeczywiście dzidzia duża po tacie:)))
Magda masz pecha do tych lekarzy, ech.... niedobrze że spojenie sie ciągle rozchodzi, ale tyle miałaś stresów ostatnio.... czyli może być tak że grudniówką zostaniesz?? obyś donosiła jak najdłużej, najważniejsze że z Marcelkiem w porządku!:)
dotka i jak tam???

powodzenia jutro na wizytkach!!!! moja za tydzień, niech ten czas szybciej płynie:-)

Magda z uk super,ze wszystko wporzadku z maluszkiem :) A ty wkoncu poloz sie i lez, mam nadzieje,ze dziewczynkom tez juz nic nie bedzie i spokojnie donoscisz ciaze :)

Ja wczoraj bylam u poloznej maluch obrocil sie prawdopodobnie w poprzek zreszta tak cos tez czulam i nadal czuje :/ Serduszko w normie na szczescie i mam tylko nadzieje,ze nie wyzawijal sie ta pepowinka :/ Tyle,ze juz dlugo byl glowka w dol i wydawaloby sie ze tak zostanie a tu fik i jesli sie to nie zmieni to cc gwarantowane tym bardziej, jesli okaze sie ze jest wyzawijany :/

Powodzenia na wizytach :)

Dzieki dziewczyny ze pytacie jak wizyta. Jakos srednio zadowolona wyszlam z niej choc lekarz pow ze wszystko ok i zebym sie nie martwila, ale pow ze szyjka sie skrocila i ze mam mniej chodzic a wiecej odpoczywac i pic wiecej wody. Jak go zapytalam czy dlatego ze za malo mam wód to pow ze jest ok ale mogloby byc wiecej. Dzidzia dalej glowka w dol. Na nastepna wizyte mam zrobic morgfologie i mocz i wtedy bedzie mi pobieral ten wymaz na paciorkowca - jesli jest obecny w drogach rodnych to podaje sie leki zeby dziecko przechodzac przez kanal rodny nie zakazilo sie. Dzis koncze 32tc zaczynamy 33, finisz juz niedaleko i pojscie na zwolnienie tez - doczekac sie nie moge :D

Marzenix powodzenia na wizycie bo dzis tylko Ty chyba masz.

Marzenixx powodzenia na wizycie ;)

Magda Tata wysoki, to córa coś z niego musi mieć :p się cieszę, że jest ok ;) A u Ciebie, dobrze, że stresy się aż tak nie odbiły na Marcelku, obyś teraz poleżała i odpoczęła :) Może jednak to spojenie wytrzyma do jakiegoś 38 tc, albo przynajmniej jeszcze te niecałe 5 tyg ;) Dasz radę i będzie dobrze &&&

Dotka Jak lekarz powiedział ,że masz sie nie stresować i że jest ok, tzn że jest dobrze :) Widzisz Ty jeszcze pracujesz, przez to mogła się szyjka troszkę ruszyć, bo już trochę te nasze szkraby ważą ;) A co do wód- u mnie to różnie bywa... Też miałam na granicy cały czas, a ostatnio przez odczucie kaca piję przynajmniej 3litry... czasem w nocy potrafię całą butelkę wody spożyć, także nie stresuj się, ale też wody za bardzo w siebie nie wmuszaj ;) Jest dobrze z Wami i to najważniejsze :)

madzia i dotka super ze wizyty ok i z dzieciaczkami wsio dobrze :))

dzieki dziewczyny , juz sie wizyty doczekac nie moge.....

mam takie pytanie głupie, jak gin mierzy to spojenie ze widac ze np jest rozejscie?? bo jak ja ostatnio mowilam o spojeniu to poporstu zmierzyl czy szyjka dluga i zamknieta i tyle..... to to??

Indziorka dzieki za dobre slowo podnioslas mnie na duchu ;)
Marzenix to chyba w usg widac, nie wiem niech dziewczyny sie wypowiedza

reklama
Do góry