reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

My też po wizycie :-) z mamusią ok tylko spadło mi żelazo i mam teraz brać z dzidzia też obróciła sie już główką na dol więc mi ulżylo a tak poza tym w najlepszym pożądku podglądnełam niuni buzię i wyciągała jezor
Zrobiłam sobie dziś te badanie na paciorkowca teraz czekamy na wynik

Kolejna wizyta 12.12 godzina 13 40 razem z ktg

reklama
Maonka śliczne zdjęcia maluszka. Zwłaszcza profil:-)

Januarko z tą pępowiną, to każda z nas na pewno gdzieś tam o tym myśli, ale nie możesz zakładać najgorszego. Zobacz, tu w uk dziewczyny w większości mają ostatnie usg połówkowe i później już nie wiedzą, co tam słychać w środku. Dlatego trzeba myśleć pozytywnie, że wszystko pójdzie gładko:happy2:

Sylvanas gratuluję dorodnego maluszka. Uważaj na siebie i życzę dotrwania do terminu:tak:

Aliaolio dziecko na tym etapie rośnie ok 200g tygodniowo, więc w 9 tygodni może urosnąć ok 1800g. Myślę zatem, że spokojnie
podwoi wagę. Super, że wszystko w porządku:happy2:

Gosiu pamiętaj, że usg daje nam tylko przybliżona wagę, więc równie dobrze maluszek może mieć więcej. Poza tym, tak jak pisałam wyżej. Maluszki nasze teraz średnio rosną 200g tygodniowo, więc Twoja kruszynka ma szanse urodzić się z wagą ok 3200g, a to jest normalna waga urodzeniowa dziecka. Uszy zatem do góry. Wklejam tabelkę, to sobie zerknij na przyrost masy ciała okruszków;-) Waga dziecka w kolejnych tygodniach ciąży - TABELA - Kalendarz Ciąży

Martinek malutka nie waży za dużo, jest po prostu między 50, a 90 centylem. Mój Marcelek jest na 90. Czasem dzieci są większe, ale nigdy za duże;-):-) Pięknie rośnie Twoja kruszynka! Oby tak dalej:happy2:

Ada życzę szybkiego wyleczenia infekcji! W ciąży podobno często się to zdarza. Ważne, że z maluszkiem ok. Oby tak dalej:tak::tak:

Czarni trzymam kciuki za dobry wynik badań:happy2: No i gratki, że kruszynka tak ładnie współpracuje:tak:

No więc i my po wizycie. Generalnie wszystko dobrze, moja kluska waży 1660g, szyjka długa i zamknięta, więc wszystko gra:-)No i nadal jest dziewczynka;-) dzisiaj nie miała nic do ukrycia:-p Mam brać urosept jeszcze na tą moją infekcję no i niestety pocieszył mnie że ta moja kolka może wrócić jeśli się już w ogóle pojawiła, tylko zdziwił się, że w szpitalu mnie tak załatwili bo zwykle w takiej sytuacji pacjentki trafiają na oddział na kroplówkę:sorry2: Kolejna wizyta 6-go w Mikołajki:happy:

Ada, martinek cieszę się że u Was też wszystko w porządku. Ada jak widać te infekcje to często się zdarzają niestety ale grunt, że poza tym wszystko z maluchem dobrze:tak:

ada1989 infekcje często się w ciąży zdarzają. Super, że z dzidzią wszystko w porządku.

Czarni dzidzia już się przygotowuje do finiszu. Weźmiesz tabletki i z żelazem będzie lepiej. Kolejną wizytę znów mamy tego samego dnia ;-).

Martinek dziewczynka ładnie rośnie :-)

U mnie na wizycie też wszystko w porządku. Mała waży 1312 gram i była ułożona główką na dół. Po obciążeniu glukoza wynosiła 139, więc na granicy normy. Lekarz jednak nic nie mówił, że mam coś z tym robić. Lilianka nadal jest dziewczynką a szyjka jest długa i zamknięta.

ada1989,Czarni ,M@linka,elissse gratuluję udanych wizyt Super że wszystko u Was i Waszych dzidzi ok

U mnie po wizycie ok Julka nadal jest dziewczynką czyli mam nadzieję że już się nic nie zmieni co do płci Bo to różnie podobno bywa Waży 1567 ,jest ułożona główką w dół Reszta też ok Zasmuciłam się tylko bo nie chciała zrobić sobie zdjęcia Zasłoniła twarz rączką i pępowina też była zarzucona na twarz Mam nadzieję że za trzy tygodnie pokaże swoją buzkę

Hej ja też po wizycie. Nic niestety nie wiem co u malucha bo poszłam tylko po przdłużenie L4. Zwykle jesczez robił mi USG ale dziś chyba już się lekarzowi nie chciało:-(. No nic, w poniedziałek wycieczka na konsultacje do Bydgoszczy a 11 grudnia ważenie i mierzenie naszego malucha :-D:-D.

Dziewczyny gratulacje udanych wizytek, dobrze że u Waszych maluchów wszystko gra i rosną zdrowo :tak:.

Gratuluje udanych wizytek wszystkim!!!:-)

Martinek miałam pierwszą cc planowaną bo synek się nie obrócił, a teraz to jeszcze do końca nie wiem jak z moim łożyskiem, jeżeli będzie nadal nisko to na bank mam cc, a jeżeli nie to ja mam wybór właśnie przez pierwszą cc, ale chyba jednak zdecyduje się właśnie na cc, między innymi jest powód że wtedy będę mogła zaplanować dokładnie z kim zostawie synka a niestety rodziny tutaj nie mam i znajomych też nie wiele no i każdy pracuje a tak to jak wcześniej będę wiedzieć to moge kogoś uprzedzić. No i jest jeszcze niby ryzyko że blizna po pierwszym cc przy sn może się rozerwać a tego bym nie chciała, choć wiem że wtedy położna będzie jej pilnować to jakoś mało zachęcająco to brzmi.... po pierwszej cc czułam się bardzo dobrze i szybko do siebie doszłam, więc się nie boję:)

reklama
Agaagaaga nic się nie martw. Jeszcze buźkę pokarze. Ważne, że kropeczka zdrowa:happy2: Gratuluję!

Elisse cukier faktycznie graniczny, ale nie jest źle. Postaraj się jeść regularnie i nie zapominaj o węglowodanach złożonych w każdym posiłku;-) Super, że malutka ma się dobrze. Oby tak dalej:-)

M@linka
super wieści przynosisz! Oby tak dobrze było do końca:happy2:

Dorotqua
no szkoda, faktycznie, ale co się odwlecze, to............;-):-)

Ada mi mówili, że tutaj po pierwszym cc pozwalają rodzić sn tylko 2 godziny i jak nie ma postępu porodu, to i tak kroją. Jak dla mnie, to najgorsza opcja. Męczyć się tyle,a potem i tak być ciętym. Tez bym wybrała w takim układzie cc:sorry2:

Do góry