reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

reklama
Witam ja dzisiaj znow po wizycie tym razem u mojego gina. wyniki badan krew i mocz mam bardzo dobre odpukac aby do konca :)
Nic sie nie otwiera szyjka wporzadku takze niema powodu do zmartwien,o pepowince nic nie mowil wiec nie wiem czy nie bylo widac czy moze maluch sie nia bawi i tak zaiwja oby sie odwinela jak nalezy, tamten lekarz nie chcial nas straszyc powiedzial tylko ze nas informuje ze widzi ja z tylu jakby przelozona nie ma pewnosci czy tylko przelozona czy owinieta bo nie widac z przodu,ale niema powodu do zmartwien bo byc moze wlansie jest tylko przelozona takze mam nadzieje ze bedzie dobrze i nie wyzawija sie:/ Pozniej zapomnialam juz wypytac o szczegoly cc mojego lekarza bo zaczelismy mowic o twardnieniu brzucha i jesli nie mam skorczy rak nog itp to magnezu mam nie brac bo te skorcze i twardnienia brzucha to normalne(jak sie chodzi np to brzuch twardnieje na tym etapie) jesli nie sa one wiecej jak 2/3 razy dziennie to normlane jesli wiecej wtedy mam sie zglosic.
A tak jak opisalam wczoraj waga ponad 1900 ksiazkowa jak lekarz stwierdzil tydzien 33 czyli caly czas termin bez zmian no chyba ze bedzie wczesniejsze rozwiazanie ze wzgl. na cukrzyce ale narazie jest ok :)

gosia081145 ja w tym tyg mialam podobna wage takze nic sie nie martw waga maluszka w normie :)

Ostatnia edycja:
Ja też po wizycie. Trochę się obawiałam, bo od piątku ciągną mnie pachwiny i brzuch...no i przy wstawaniu , przekrecaniu sie i chodzeniu na poczatku pobolewała mnie kość łonowa...bałam się że coś nie tak ze spojeniem albo że mi się szyjka skraca bo też brzuch mnie jednego dnia bolał jak na okres. Okazało się że wszystko jest w porządku, Helenka poprostu przekręciła się główką w dół i mocno mnie uciska...uciska też jakiś nerw bo boli mnie lewa noga. Ogólnie cała lewa strona mnie ciągnie...prawej wogóle nie czuje. Lekarka powiedziała że jeśli nie czuje napinania, twardnienia na środku brzucha tylko po bokach jakiś ból to są więzadła i nie ma się co martwić. Malutka robi się duża:) Waży już 2500:) to troszkę wiecej niż powinna, ale na tym etapie ciąży podobno ciężko już o dokłądny pomiar wagi...wyniki morfologii , moczu, przeciwciała, wirusy itd mam super...morfologie mam idealną..teraz muszę poprostu więcej odpoczywać bo faktycznie czuje już mocniej to że jestem w ciąży...moje CC cały czas zaplanowane na 17.12:) pozdrawiam i ciesze się z waszych udanych wizyt:)

Hej, ja już po wizycie, jednak okazało się że mam tą infekcje w moczu:wściekła/y: mam iść do apteki po 16 i odebrać antybiotyk, mam brac przez 3 tygodnie, później znów zanieść próbke do lekarza by sprawdził czy to wystarczy... ech powtórka z rozrywki, bo w pierwszej ciąży też miałam infekcje, tyle że wtedy jakoś wcześniej... a tak to brzusio zmierzony, serducho bije i ogólnie ok. Mówiłam o tym swędzeniu to babka powiedziała że najpewniej przez tą infekcje, no i pytałam czy jest główką w dół to powedziała że raczej nie, w sumie to nie aż tak ważne bo na 99% zdecyduje się na cc....no i to w sumie tyle.

A jak inne stycznióweczki na wizytkach dzisiaj? trzymam kciuki by wsio było dobrze:-)

reklama
Do góry