reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

reklama
ktoś się pytał czemu będę miała cc...przepraszam nie pamiętam kto... Mam tendencje do pękania naczyń, mam dosyć dużego naczyniaka na oku , czole i głowie...w trakcie tak silnego wysiłku mogłoby to wszystko popękać to jest jedna przyczyna...druga to bardzo złe porody mojej mamy, jeden zakończył się śmiercią mojego starszego niepoznanego braciszka, wiec jest też trauma rodzinna do naturalnych porodów a trzeci powód to mój własny charakter i wybór...wolę mieć to zaplanowane kiedy kto jak itd...wiem że większość uważa cc za zło konieczne...ja mam wokół siebie nieco inne przykłady.

Hej kochane,
dzisiaj śmignęłam na badania, morfologia w porządku - 12,3 hemoglobinka więc super, z moim pierwszym na tym etapie już mialam 10 grrrrr więc luzik, natomiast mocz jak zwykle z bakteriami no i znowu muszę się przywitać z żurawinką:)

Columbina spokojnie maluszek do 36 tygodnia ma czas, tak naprawdę większość już w 34 się obraca, ale to też nie jest regula....

Malinko wiadomo, że pomiar wagi jest bardzo ogólny i to niest pewniak. Pewniakiem są obwody główki i brzuszka oraz długość kości udowej:) Zdjęcie maleńkiej jest przepiękne....Takie wyraźne...

Green no ja już jutro mam wizytkę i też jestem bardzo ciekawa ile przytył mój kurczak bo po kopnięciach czuję, że więcej siły ma:)

Martinek ja pytałam......jeżeli faktycznie lekarze i sama oceniasz w ten sposób sytuację to jak najbardziej....

Hej :)

Ja po dzisiejszej wizycie lekka załamka, nawet Julcia kopniakami chce mnie pocieszyć ;) Wyniki w porządku, ale jest właśnie ale... Dzisiaj się wkurzyłam i po prostu nie dałam siebie zbyć, bo każdy odsyłał z moimi pytaniami czy wątpliwościami do kogoś innego i tak lekarze przerzucali do położnych, położne do lekarzy :/ W gabinecie spędziłam ponad pół godziny i nie dałam się zbyć już, dowiedziałam się, że kobiecie ciężarnej nie należy się badanie na to czy ktoś jest HIV pozytywny mimo iż ustawa nam to gwarantuje... do tej pory nie zrobiono mi badania HCV, które powinno być zlecone na początku, ale już to nawet pomijam... I usłyszałam że mogę mieć stan przedrzucawkowy, bo potrafię ok 6-7 godzin przespać bez wstawania na siku, mam zespół "białego fartucha"- ciśnienie skacze mi do 13paru/60/7pare przy wizycie, a jak mierzę w domu to nawet 120/60 nie osiąga i palce mi bardziej puchną niż wcześniej (białkomoczu nie posiadam) i na wadze znowu przybyło niecałe 2,5 kg... Czyli dalej poniżej wagi wyjściowej, może pomiar wagi byłby bardziej dla mnie wiarygodny, gdyby był wykonywany na czczo a nie od godz 14, gdzie ja już zdążyłam pochłonąć tonę wody i jedzenia :D Jutro robię badania, jakoś specjalnie się nie stresuję, bo wiem, że będzie wszystko w porządku :) Ale mimo wszystko tak jakoś mnie dzisiaj to dobiło, może przez to załamanie pogody :( no i nie widziałam młodej na USG bo nie miałam robionego:/ ale serduszko bije jej pięknie i kopie, więc myślę, że jest ok :) a no i muszę zwolnić i dużo odpoczywać, bo zamiast pod koniec stycznia urodzę na początku... rozejście się trochę za szybko robi :/ ale jak ja mam zwolnić, jak mam studia i z moim jesteśmy tam sami :/ mam nadzieję, że rano będzie to dla mnie bardziej klarowne wszystko :)

Pozdrawiam i udanych wizyt jutro :)

Malinka sliczne zdjecie, tak malutka wyraznie widac! Pieknie, ze wszystko w porzadku, no a waga malenstwa to chyba nigdy nie jest dokladna.
Indziorka nie stresuj sie, a co to jest ten stan przedrzucawkowy? Ja to moge i 10 godzin spac bez wstawania na siku, nie wiedzialam, ze jest w tym cos zlego :confused:

reklama
Malinka przecudne zdjęcie i takie wyraźne :-)
Indziorka ja też moge z 10 godz przespać ciągiem bez siusiania:confused:a jednak lekarz mnie sie nie pytał o nic takiego.... nie wiem jak w PL ale badanie na hiv miałam tutaj i teraz i w poprzedniej ciąży, skoro się tobie należy to niech zrobią! a zespół "biłego fartucha" miała moja kumpelka w ciąży, w domku normalnie a w gabinecie skakało jak szalone, zwłaszcza że za każdym razem lekarze ją wkurzali:wściekła/y:i jak tu sie nie stresować.....

aninek Stan przedrzucawkowy | abcZdrowie.pl ;-)

Do góry