reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

reklama
witam

na początku ciesze sie z waszych udanych wizyt wczorajszych i mam nadzieje dzisiejszych tez:tak:

My juz po, wizyta udana, mam filmik nagrany jak pieknie buzke widac, jak sobie ziewa moj synus drugi i taki podony do pierwszego ehhee, wazy 1330 i wszytsko jest ok:tak:

Marzenixx super że wizyta udana:-)

Ja też po, krew mi położna pobrała i powiedziała że chyba jest jakaś infekcja w moczu ale dla pewności muszą wysłać druga próbke do laboratorium i jakby co to do mnie zadzwonią i powiedzą.... ciśnienie ok, brzuszek zmierzony od pępka do kości łonowej 26,5 cm niby powiedziała że dziecko może być duże ale że jestem wysoka to ten pomiar może być zły. Ogólnie ok i 15.11 następna wizytka:)

Marzenixx super wieści! Nasze maluszki maja bardzo podobna wagę, tyle, że my ciut młodsi;-)

Ada mi też raz coś tam w moczu niby wyszło, potem dałam drugą próbkę i już było ok, także nic się nie martw. Dobrze, że wszystko ok:-)

NO ja dziś też wizyta w ramach NFZ.
Wyniki okej, morfologia dobra, siuśki tez.
A co najważniejsze glukoza też, na czczo 89, a po obciążeniu 130.
Niby w normie chociaż położna stwierdziła że blisko granicy (norma jest do 140 ? prawda?)

Pozdrawiam

Ja już po wizycie.
Miałam wyniki badania moczu na tą wizytę tylko - wszystko ok.
Szyjka macicy też ok.
Serduszko bije ładnie.
Ciśnienie w normie.
Usg nie było zrobione... ;/ bo lekarz miał opóźnienie w przyjmowaniu i ogólnie ...

Na usg zapisałam się na jutro więc, żaden problem. Tylko człowiek czeka tyle na wizytę do tego lekarza, a tu takie rozczarowanie....:-(

reklama
Columbina z wynikami wszystko w porządku....to nie jest cukrzyca....

Flamandko ja tak miałam w pierwszej ciąży....

Jukisia ja tej z cytryną w ogóle ruszyć nie mogłam, zlepiała mi ślinę, wykrzywiało mi twarz...:D

A Martinek napisz proszę bo nie doczytalam, dlaczego masz planowaną CC?

Magda no Marcel to już bysior:):) niech rośnie zdrowo, a Ty odpoczywaj w miarę rozsądkowo bo wiadomo przy dzieciach się nie da powiedzieć leż...

Biłka tak naprawdę wszystkie terminy się pozmieniają hihi:) oby tylko żaden dzieciaczek nie pchał się za wcześnie.....

Martinek superancko, że wszystko w porząsiu, a takie filmy sa mega wzruszające, ja często do nich wracam...

Ada mam nadzieję, że to nie jakaś poważna infekcja....

Miętowa, Afja gratki za udane wizytki...

Do góry