reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

reklama
Dzięki dziewczynki:biggrin2: naprawdę jestem mega szczęśliwa:-Dstrasznie się bałam...
Milusia będziemy teraz obie bardzo mocno trzymać kciuki, żeby u Was też było w porządeczku:tak:
no i powodzonka na dzisiejszych wizytach;-)

Hej hej... Znacie może normy cukru, po obciążeniu glukozą 75g? Bo odebrałam wyniki i nic mi tam nie napisali :/

Odebrałam wyniki...
glukoza na czczo: 86
glukoza po 1h: 147
glukoza po 2h: 119

gdzie na necie nie popatrzę to cukrzyca jest wtedy, kiedy wynik po 1h przekracza 180, a po 2h przekracza 140... więc na moje oko wszystko ok. Ale może się mylę?

Wizytę mam jutro, ale jakoś strasznie się denerwuję tą cukrzycą. Szwagierka miała i jakoś mi się nie uśmiecha... :(

Bo szwagierka mnie nastraszyła, że ona miała podobne wyniki i stan przedcukrzycowy u niej zdiagnozowano (ale wyniki miała w innych jednostkach, więc nie wiem jak ona sobie to przeliczyła). I diete musiała mieć i cukier kilka razy dziennie mierzyć... Ehh...
Czyli dobre normy na necie znalazłam?

24.10
Magda_z_uk godz. 9.40 (USG + wizyta)
Dotka godz. 19.00
25.10
M@linka godz. 9.15
Marzenixx godz. 9:15
ada1989 godz. 9.30 położna
agaagaaga14 godz.16.00 wizyta+usg
Afja-Anetkagodz. 18:20 wizyta + usg
26.10
martex2009 godz. 09:20 usg
Indziorka godz. 13:40 wizyta(+USG?)
27.10
Milusia godz. 10:00 wizyta+USG
Dotka85 godz. 18:00
29.10
Szylwias
godz. 17:00
monika2222 godz. 16.00
01.11
martex2009 godz. 13:30 wizyta
06.11

Alicja32godz.9.30
07.11
Deszczyk godz 13:00 USG
caroline godz 16:30 wizyta
08.11
Deszczyk godz. 11:40 wizyta

caroline godz. 16:00 usg
12.11
biłkabdg godz. 10.20 - ginekolog +USG
15.11.
elisse godz. 8.30
Czarni godz.12.50
20.11
Indziorka godz. 14:00 wizyta(+Usg?)

28.11

ada1989 godz. 9.10 sprawdzenie łożyska
30.11
baska201 godz.10.30 (wizyta + USG)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach mamusie!!! :-)

reklama
Dziś byłam na badaniu krwi piłam glukoze masakra jakas , zrobiło mi się słabo , duszno mdliło strasznie pielęgniarka zabrała mnie do oddzielnego pokoju i tam czekałam dalej mały boksował chyba mu smakowało a ja sie meczyłam niedawno wróciłam.

Do góry