reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

Dzięki dziewczyny lekarkę na bank zmienię bo okazało się że odsunięto ją od oddziału położniczego w szpitalu za złe podejście do pacjentek :szok::szok:. Więc niepotrzebny mi lekarz który nie będzie mógł mi pomóc w czasie porodu.

Hanus nie stresuj się jak miałam usg w 5 tygodniu to też nie biło serduszko. Następnym razem już na bank będzie biło :tak::tak:

reklama
hej,
byłam w pt u nowego pana doktora, zrobił mi od razu usg i widzieliśmy pęcherzyk. trochę mnie niepokoi to,że wg OM to był koniec 7 tyg, a wg USG wyszło,że ciąża ma ok 4 tyg...niby lekarz powiedział,że wszystko ok i mam się zgłosić za 3 tyg, żeby posłuchać serducha, ale kurcze, czemu mój maluszek jest taki malutki...wychodzi na to,że tydzień przed spodziewaną miesiączką dopiero doszło do zapłodnienia...martwię sie, bo to moja pierwsza ciąża i jeszcze nie wiem co i jak...

hej,
byłam w pt u nowego pana doktora, zrobił mi od razu usg i widzieliśmy pęcherzyk. trochę mnie niepokoi to,że wg OM to był koniec 7 tyg, a wg USG wyszło,że ciąża ma ok 4 tyg...niby lekarz powiedział,że wszystko ok i mam się zgłosić za 3 tyg, żeby posłuchać serducha, ale kurcze, czemu mój maluszek jest taki malutki...wychodzi na to,że tydzień przed spodziewaną miesiączką dopiero doszło do zapłodnienia...martwię sie, bo to moja pierwsza ciąża i jeszcze nie wiem co i jak...

Kochana, miałam to samo, wg OM był 7tc, wg usg 4-5. CIąża jest faktycznie młodsza, ale wszystko jest ok, dzidzia już jest, jest serducho. :)

A ja już po wizycie... Siódmy tydzień, czwarty dzień, serduszko ładnie bije 178 bpm, zarodek ma 11 mm (jeszcze 10 dni temu miał 3,5mm). Okazało się, że plamienia są spowodowane krwiakiem na szczęście umiejscowionym daleko od zarodka. Drobnymi plamieniami mam się nie przejmować, bo mogą się pojawiać aż do zaniku krwiaka. Sam krwiak nie jest powodem do zmartwień muszę tylko dużo odpoczywać i łykać duphaston 2x1 oraz folik. Dostałam dzisiaj kartę ciąży, więc już oficjalnie jestem ciężarną. :p
Kolejna wizyta za 2 tygodnie, wtedy zrobimy juz normalne USG a nie przezpochwowe. Teraz jestem już całkiem spokojna o maleństwo.

hej,

Nie masz sie czym martwic po prostu mialas pozniejsza owulacje i w sumie nie mozesz stwierdzic ze tydzien przed okresem bo juz go nie dostalas rownie dobrze moglby ci sie spoznic o jakis tydzien czy 2 gdyby nie doszlo do zaplodnienia. Ja mam tak samo :tak: nigdy nie mamy pewnosci ile by trwal ten cykl ja mialam regularne miesiaczki a nagle jednego miesiaca o tydzien mi sie okres przesunal i automatycznie byla pozniejsza owulacja.Jednego miesiaca robilam testy owulacyjne i wyszla mi owulacja dopiero po 20 dniu cyklu tydzien pozniej dostalam okresu.
Teraz mam ta sama sytuacje juz 7 tydzien ciazy ale dzidzia ma dopiero jakies 4 tyg.To tylko ksiazki zakladaja ze owulacja jest 14 dnia i ciaza zalozmy 4 tyg to 2 tyg od zaplodnienia.My mialysmy owulacje kolo 20 dnia i po prostu dzieci sa tydzien mlodsze.

Nie masz sie czym martwic po prostu mialas pozniejsza owulacje i w sumie nie mozesz stwierdzic ze tydzien przed okresem bo juz go nie dostalas rownie dobrze moglby ci sie spoznic o jakis tydzien czy 2 gdyby nie doszlo do zaplodnienia. Ja mam tak samo :tak: nigdy nie mamy pewnosci ile by trwal ten cykl ja mialam regularne miesiaczki a nagle jednego miesiaca o tydzien mi sie okres przesunal i automatycznie byla pozniejsza owulacja.Jednego miesiaca robilam testy owulacyjne i wyszla mi owulacja dopiero po 20 dniu cyklu tydzien pozniej dostalam okresu.
Teraz mam ta sama sytuacje juz 7 tydzien ciazy ale dzidzia ma dopiero jakies 4 tyg.To tylko ksiazki zakladaja ze owulacja jest 14 dnia i ciaza zalozmy 4 tyg to 2 tyg od zaplodnienia.My mialysmy owulacje kolo 20 dnia i po prostu dzieci sa tydzien mlodsze.

Dzieki za wyjasnienie, bo ja mialam ten sam problem, niby mial byc 6 tydzien a wyglada na 4-5, tzn to bylo tydzien temu. W przyszlym tygodniu nastepna wizyta, wiec juz sie powinny rozwiac moje watpliwosci :)

Dziewczyny nie stresujcie się tymi niezgodnościami! Lekarz i tak będzie wam liczył wiek ciąży od dnia ostatniej miesiączki! Przecież nikt dokładnie nie wie kiedy doszło do zapłodnienia, możemy jedynie przypuszczać:happy2: Jak zobaczycie serducho wszystkie wątpliwości przejdą i wrzucicie na luz :)

Witam Dziewczyny ja juz po wizycie karta już założona:) serducho bije ok.171 uderzeń na minute. A maleństwo mam już 20.4mm wg usg 8tyg.6d a według OM 8tyg.4d mała rozbieżność termin porodu 13.01.2013. A stratuje z 59kg wagi:-)
ticker.php

ticker.php

Ostatnia edycja:
reklama
kochane jestesmy po wizycie, bylo troche opoznienia wiec sie naczekalismy,
mowie Wam jak nogi mi sie trzesly. dostalam wykaz badan co mam zrobic i na wizyte przyjsc za 2 tygodnie
karte ciazy nastepnym razem zalozy jak wyniki beda, widzielismy serduszko niesamowity widok jak pulsowalo i slyszelismy rytmicznie bilo. Fasolka 11mm , puls 180 - wg @ to wczoraj mialam 7t 5 d, a na usg wychodzilo 7t 2 d ale wszystko ok. zdj mam popoludniu wkleje bo w pracy jestem teraz

Do góry