reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

Witam Dziewczyny ja juz po wizycie karta już założona:) serducho bije ok.171 uderzeń na minute. A maleństwo mam już 20.4mm wg usg 8tyg.6d a według OM 8tyg.4d mała rozbieżność termin porodu 13.01.2013. A stratuje z 59kg wagi:-)

A co lekarz mowi?? bo chyba sa 2 mozliwosci albo mialas owulacje i zaszlas 2 dni przed okresem i jeszcze okres wystapil albo dzidzia sie szybciej rozwija i jest wieksza niz tradycyjnie.Bo wedlug OM usg powinno wskazac cos kolo 6tyg. Natura juz chyba nigdy mnie nie zaskoczy :happy:

Ja tez sie zaczynam denerwowac bo niby nie mam niepokojacych objawow ale jeszcze nie widzialam czy sie cos rozwija poza pecherzykiem.Chyba sie umowie jeszcze raz na usg.Jak na razie to czuje sie jak przed okresem tak mi dretwo w podbrzuszu i kregoslupie.

reklama
Kropka zobaczysz i to juz wiele bo daleko jestes. ja tez mialam te same obawy do wczoraj a ujrzalam 11mm fasolke z pieknie bijacycm serduchem :)

Mysiak ale nie dostałaś @?
może idz na inne USG, nie chodzi tu o Twojego lekarza personalnie ale o jego sprzęt,
może warto to sprawdzić?

mysiak trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło
ja dzis miałam wizytę z położną, zwarzyła mnie, zmierzyła ciśnienie obliczyła termin porodu na 20 stycznia, spytała czy chcę mieć scan na syndrom downa ale odmówiłam, wzieła mocz, próbowała mi pobrać krew, ale krew nie chciała mi lecieć hehehh ani z jednej ręki ani z drugiej, nawet kropla nie wyleciała. w przyszłym tygodniu muszę iść jeszcze raz na pobranie. kolejna wizyta z położną w 16 tyg. ciąży a ok 12 tyg. będzie usg, muszę czekać na list ze szpitala co do daty
dziewczynom gratuluję udanych wizyt

Przedstawiam Wam moja chmurke ;)

Zobacz załącznik 472328 2.jpg

reklama
liiiviiia usg prawdopodobnie dobrze pokazało bo ja na 100% nie jestem pewna ostatniej miesiączki, mówiłam lekarzowi że chyba 6 kwietnia ale pewności nie mam bo miałam ostatnio nieregularna.:-(
dotka85 no śliczna to Twoja chmurka:-)

Do góry