reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

Alicja gratuluję córeczki :))). Trzeba poprawiać statystyki, bo na forum większość chłopaków ;).
Elisse oszczędzaj się, uważaj na siebie bardzo i będzie dobrze :). Najgorsza są pewnie te myśli, ale postaraj się tych złych do siebie nie dopuszczać! :) Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze :))).
Baska, Arbuz- a jak Wasze wizyty?

reklama
Alicja gratuluje córeczki:-)

Elisse super, że jesteś.. Ja wierze, że będzie dobrze.. Tak jak piszesz oszczędzaj się.. A napewno razem z nami urpdzisz zdrowego maluszka:-):tak:

Ja po wizycie ok.. Jak zwykle zestaw badań dostałam.. Wyniki pogorszyły się.. Spadła hemoglobina.. Dostałam żelazo i magnez z witB6 na mój twardniejący brzuchol.. Na szczęscie szyjka wysoko, zamknięta szczelnie - więc wizytre można raczej zaliczyć do udanych:-)

Alicja32 no to superancko, że dziewczynka okazała się nadal dziewuszką:) super, że wszystko oki:)

Elisse trzeba być dobrej myśli i wierzyć, że wszystko będzie dobrze......trzymaj się cieplutko...

Kobietki sączenie wód, a rozwieranie szyjki to dwie zupełnie inne sprawy. Chodzi o to, że jak wody się sączą to blona płodowa jest nieszczelna, gdzieś jest jakieś pęknięcie.... echhh nic nawet nie chcę pisać na ten temat...

baska super, że wszystko w porząsiu....

Alicja gratuluję córeczki:-)
baska super że wszystko dobrze:happy2: mi tez hemoglobina spadła ale nic nie dostałam...nawet nie zapytałam czy coś mam brać:confused:
Elisse uważaj na siebie, będzie dobrze! Teraz już czas szybko leci i wierzę że dacie radę!:tak:

hej mamuśki :)

elise dobrze, że jesteś już w domu, teraz oszczędzaj się, dużo leż, Wasze zdrówko najważniejsze :)

Alicja, baśka cieszę się, że u Was wszystko w porządku :)

u mnie jest wszystko OK, ale nadal mam infekcję, kupiłam leki za 70zł. Ale na szczęście ta infekcja nie zagraża dziecku. Posiew moczu też OK. Na USG też wszystko OK, tylko ta pępowina jednak jest dwunaczyniowa, ale lekarz nie kazał się martwić. Dzidzia waży 362g, ma długie nóżki :) Jak zapytałam o płeć, to lekarz powiedział, że ciężko zobaczyć, bo dzidzia się nie rozkraczyła. Ale szukał, szukał i powiedział, że chyba dziewczynka :biggrin2:
No ciekawe, oboje z mężem myśleliśmy, że chłopczyk, a tu nie ma siusiaka :-D Ciekawe czy lekarz się pomylił czy jednak będzie druga córunia. Z tego co pamiętam, to chyba wszystkie dziewczyny stąd co mają pierwsze córeczki, to teraz też mają mieć córeczki.

Gratuluję dziewczynek. Najważniejsze, że maluszki zdrowe.

Milusia83 dobrze mówisz. Ja nie mam rozwarcia. Może to powodować na przykład zatrucie ciążowe lub wcześniejszy poród. Zazwyczaj zdarza się w 3 trymestrze. Wizytę u mojego ginekologa mam w przyszłym tygodniu. Teraz jest na urlopie.

Mam zamiar leżeć, nic nie robić i odpoczywać.

green flowergratuluję synusia
Alicja gratuluję potwierdzenia córeczki
Elisse cieszę się że wyniki już dobre i że jesteście w domku Teraz tylko uważaj jak najbardziej na siebie i dzidzie Nie przemęczaj się Leż plackiem a dzieciątko ci to wynagrodzi Trzymam kciuki aby dzidzia pozostała w brzuszku jak najdłużej

reklama
elisse super że jesteś! wypoczywaj dużo, najważniejsze że z maleństwem dobrze:-)
madziamadzia a u mnie przy porodzie byli studenci, lekarz sie mnie spytał czy moga być, zgodziłam się bo w końcu to cc ale przy sn to nie wiem czy bym chciała, chociaż z drugiej strony to oni tez muszą obserwować by się uczyć:)
green flower gratki synka!:-)
Alicja gratuluje córci!:-)

Do góry