reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

reklama
Dziewczyny bylismy wczoraj na usg, Najlepsze ze kolege z pracy spotkalam i wchodzil po mnie z dziewczyna na badanie :D No i mam nowine haha mial byc Dominik ale niestety siurek nie urosl i wyglada na to ze bedzie dziewczynka :D:D ale mi sie smiac chcialo jak sie dowiedzielismy masakra w pomiarach wszystko ok, zdj zalacze po pracy z domku, ale super bylo zobaczyc mala kruszynke bo bylismy na tym 4d :) mala ladnie buzke pokazala i raczkami machal nawet palcem nam pogrozila :D wazy niecale 360 gram wiec chyba ok

6 Wrzesień
M@linkagodz. 9.40
11 wrzesień
Alicja 32
godz.9.30 USG
baska201 godz.12
arbuz godz.17.30
wizyta i USG połówkowe
12 wrzesień
Pattinka godz 11:00
13 wrzesień
deszczyk
godz 8:00
agaagaaga14
godz.16 wizyta +usg połówkowe
dotka godz. 18 usg połówkowe
14 wrzesień
Caroline usg połówkowe

19 wrzesień
lanjaa godz. 8:45
24 Wrzesień
aninek godz. 13:30 USG
Columbina godz. 18:20
USG genetyczne
25 Wrzesień
ada1989godz. 8.30 dokończenie połówkowego
27 wrzesień
ada1989 godz. 10.30
1 październik
szylwias godz. 17:00
2 paździenik
Kropka87 godz. 19:45
8 październik
madziamadzia godz. 17:20

28 Listopad

ada1989 godz. 9.10 sprawdzenie łożyska
3 Grudzień
aninek godz. 12:30 USG

dotka ale niespodzianka, dobrze, że dowiedziałaś się teraz, a nie przy porodzie :-D

magda cieszę się, że wizyta udana.

Ja dziś jestem po badaniach, powiem Wam, że nie było tak strasznie z tą glukozą. Ale miałam stracha, że nie dam rady. Rano miałam budzik nastawiony na 6, a obudziłam się o 4.40, bo mi się chciało siusiu. Więc pomyślałam, że od razu pobiorę mocz na badanie, bo później szybko mi się nie zechce. Oczywiście podmyłam się, nasikałam do kubeczka i poszłam z powrotem do łóżka, żeby jeszcze pospać tą godzinkę. Niestety nie mogłam zasnąć, zaczęło mi burczeć w brzuchu i w końcu wstałam za 15 szósta i zaczęłam zbierać się do pracy.
Pierwsze pobranie krwi miałam o 9.20 i później za dwie godziny kolejne. Sumując, bez jedzenia byłam od 4.40 do 11.30, kiedy to zjadłam drożdżówkę z jabłkiem.

Magda to pierwsze to bylo naprawde bardzo wczesnie i az sama bylam zdziwiona ze odwazyl sie cos sugerowac tak sam z siebie. to byl rowno 10 tydzien. Ale teraz babka mi pow ze dziewczynka tak na 90%, po porodzie bedzie wiadomo na 100%. Ponoc jak widac siuroka to nie zdarza sie raczej zeby rodzily sie dziewczynki, ale jak nie widac to w sumie do konca moze sie urodzic chlopiec :p moja kol tak miala pow jej ze dziewczynka na 100%, a urodzil sie siusiak :D

Arbuz super ze wytrwalas dzielnie, mnie to czeka gdzies za 2-3 tygodnie

czesc dziewczyny, mialam dzisiaj wizyte...wszystko super- szyjka idealna, dzidzia tez...caly czas jest dziewczynka:) 660g...15.09 o 9.30 bede miala godzinne 4d...wtedy bede miala pewnosc co do płci i zaczne szalec na różowo:)

Dotka no to niezły numer, ale pamiętaj z dziewuszkami do końca jest tak jak piszesz:) różnie to bywa hehehe:D a w 10 tc to można z fusów wróżyć, można oczywiście być skłonnym ku jakiejś płci, ale bez nastawiania:) najważniejsze, że wszystko super:) niech rośnie Wam córcia:)

Magda no to cieszę się, że wszystko w normie zarówno u CIebie jak i u maleństwa..bardzo mądre rzeczy piszesz o cukru, bo okazuje się, że owoce mogą mieć bardzo wysoki indeks glikemiczny, a gotowane to już w ogóle...

Martinek no duża już Twoja perełeczka....cudnie, że wszystko gra...

reklama
magda, martinek gratuluję udanych wizytek:-)
dotka ale bajer, to niespodzianka faktycznie:-D

A ja zaliczyłam dziś wizytę u mojego gina i.... oczywiście torbieli nie zauważył:baffled: Dopiero po badaniu mu powiedziałam i pokazałam tamte badania, to coś tam zaczął kręcić, bardziej się zainteresował w jakim to gabinecie było....i w sumie nie odniósł się do tego. On nic nie widzi i tyle:baffled: Dziwne bo na tamtym usg nawet ja to zauważyłam gołym okiem:crazy:
Skierowania na glukozę nie dostałam...nie wiem czy wszystkie dostałyście skierowanie na te badania?
No ale też potwierdził że dziewczynka więc tatuś został pozbawiony złudzeń ostatecznie, chyba że siurek po drodze wyrośnie;-):-D
A to moja królewna:) córcia1.jpg

Ostatnia edycja:
Do góry