reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

reklama
No więc jak pisałam wcześniej u nas po połówkowym wieści dobre i złe... Moja córcia, tak będziemy mieć córeczkę:tak: rozwija się prawidłowo, wszystkie parametry jak najbardziej w normie....tylko znalazł w jej główce jakąś torbiel...a dokładnie torbiel splotu naczyniówkowego:-( Lekarz twierdzi, że w większości przypadków to się wchłania samoistnie i nic się nie dzieje, mamy przyjechać na kontrol za 6-8 tygodni sprawdzić. Ogólnie uspokoił mnie trochę, że dziecko się rozwija jak należy i nie ma innych powodów do niepokoju i wiem że nie mogę się martwić na zapas, dla dobra mojej dziewczynki...ale czuję się trochę jakbym obuchem w łeb dostała. Jak zobaczyłam że mierzy coś w jej główce, jakąś plamę....prawie umarłam ze strachu:-( No nic muszę się ogarnąć i wierzyć że będzie dobrze! Zobaczymy czy mój lekarz jutro coś znajdzie, oczywiście nic mu wcześniej nie powiem.

gratulacje dla mam które poznały płeć swoich maleństw i powodzenia na dzisiejszych wizytach :-):-)

dopiszcie mnie prosze do listy 12 wrzesnia na godzine 11 bo wyskakuje mi jakiś błąd. Pozdrawiam :-)

5 Wrzesień
Magda_z_uk
godz. 9.00
Dotka godz. 16:00 - połówkowe 4d
Caroline godz. 9:15 usg połówkowe
6 Wrzesień
M@linkagodz. 9.40
11 wrzesień
Alicja 32
godz.9.30 USG
baska201 godz.12
arbuz godz.17.30
wizyta i USG połówkowe
12 wrzesień
Pattinka godz 11:00
13 wrzesień

deszczyk
godz 8:00
agaagaaga14
godz.16 wizyta +usg połówkowe
19 wrzesień
lanjaa godz. 8:45
24 Wrzesień
aninek godz. 13:30 USG
Columbina godz. 18:20
USG genetyczne
25 Wrzesień
ada1989godz. 8.30 dokończenie połówkowego
27 wrzesień
ada1989 godz. 10.30
1 październik
szylwias godz. 17:00
2 paździenik
Kropka87 godz. 19:45
28 Listopad
ada1989godz. 9.10 sprawdzenie łożyska
3 Grudzień
aninekgodz. 12:30 USG

Dziewuszeczki gratuluję Wam wizytek, cudnie czytać, że wszystko w porządeczku....

Malinka wiem o czym piszesz, gratuluję córuni...jak u mojego okruszka wykryto tą torbiel to też zamarłam na sekundę....Kurcze miejmy nadzieję, że tak jest jak lekarze mówią to się wchlania i tego się trzymamy.....

M@alinka gratuluje coreczki! I trzymam kciuki, zeby ta torbielka sie wchlonela. Nie martw sie kochana, na pewno bedzie dobrze. Mysle, ze ok skoro lekarz Cie uspokajal, oni chyba wiedza co jest co, a dla nas taka informacja, ze torbiel to juz sobie wyobrazamy jakies strasznosci. Bedzie dobrze. Ciesz sie coreczka! :tak:

Rano położna podłączyła mi ktg i nie mogła znaleźć tętna dziecka ale stwierdziła ze chyba jest ok skoro słychać jak dochodzi krew z łożyska bo słychac było sam szum. W wyniku czego zaczełam sie martwić po czym w końcu okazało się że dzidzia dała znać o sobie po 2 godzinach i łatnie się rusza od tego momentu uffff. ulżyło mi.

Ja mialam wczoraj to samo! Pisalam na watku ogolnym. W koncu sie udalo uslyszec serduszko i tez mi kamien spadl z serca.

Powodzenia na dzisiejszych wizytach!

Dziewuszeczki gratuluję Wam wizytek, cudnie czytać, że wszystko w porządeczku....

Malinka wiem o czym piszesz, gratuluję córuni...jak u mojego okruszka wykryto tą torbiel to też zamarłam na sekundę....Kurcze miejmy nadzieję, że tak jest jak lekarze mówią to się wchlania i tego się trzymamy.....

Mam nadzieję, że tak jest i niedługo odetchniemy z ulgą:tak:

reklama
czesc dziewczyny moja nie obecnosc jest spowodowana tym zźe siadł mi internet :/ wiec pisze teraz od kolezanki z kompa.
po badaniu połówkowym ok nasza dziewczynka rosnie jak na drozdżach waży 490gram wszystko wszystko dobrze w przeciwienstwie do mnie bo mam cukrzyce ciązową.... jest masakra co dzien jestem u jakiegos lekarza nusze sie kuc na sprawdzenie i wprowadzamy diete bo mam cały czas wysoki vcukier....
jestem załąmana i trochę nie daje sobie z tym rady ale walcze do przodu jakos to bedzie. pozdrawiam was jak bede miec neta i siłe jak to wszystko sie ustabilizuje to wróce do was buziaki

Do góry