reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

Molinka fajowa ;)

a ja Wam przestawiam moja Anie ;)

ania.jpg

reklama
Witam dziewczynki!
Dawno mnie tu nie było... jakieś takie zawirowanie miałam.

My w zeszłym tygodniu mieliśmy wizytę i USG połówkowe. Z dzidzią wszystko w porządku. Wyniki mam dobre. A to, że boli krocze, puchną stopy i inne takie to wszystko normalne :p
Jak lekarz przyłożył głowicę USG do brzuszka to pierwsze co zobaczyliśmy to... rozkraczone nogi i siusiaka po środku! Potem zaczął wszystko mierzyć itp... w międzyczasie lekarz 3 razy mówił, że na 100% chłopak :D także będzie Aleksander (Alek, Olek, Aluś, Aleks). 24 września mam USG 3/4D genetyczne. Więc potwierdzimy jeszcze płeć, ale od początku czułam, że chłopak będzie, więc będzie :p

Gratuluję wszystkim udanych wizyt i poznania płci!

A co do badania na glukozę to lekarz mi powiedział, że robi się to badanie między 24, a 28 tc.

6 Wrzesień
M@linkagodz. 9.40
11 wrzesień
Alicja 32
godz.9.30 USG
baska201 godz.12
arbuz godz.17.30
wizyta i USG połówkowe
12 wrzesień
Pattinka godz 11:00
13 wrzesień
deszczyk
godz 8:00
agaagaaga14
godz.16 wizyta +usg połówkowe
dotka godz. 18 usg połówkowe
14 wrzesień
Caroline usg połówkowe

19 wrzesień
lanjaa godz. 8:45
24 Wrzesień
aninek godz. 13:30 USG
Columbina godz. 18:20
USG genetyczne
25 Wrzesień
ada1989godz. 8.30 dokończenie połówkowego
27 wrzesień
ada1989 godz. 10.30
Columbina 18:00 wizyta kontrolna
1 październik
szylwias godz. 17:00
2 paździenik
Kropka87 godz. 19:45
8 październik
madziamadzia godz. 17:20

28 Listopad

ada1989 godz. 9.10 sprawdzenie łożyska
3 Grudzień
aninek godz. 12:30 USG

11 wrzesień
Alicja 32
godz.9.30 USG
baska201 godz.12
arbuz godz.17.30
wizyta i USG połówkowe
12 wrzesień
Pattinka godz 11:00
13 wrzesień
deszczyk
godz 8:00
agaagaaga14
godz.16 wizyta +usg połówkowe
dotka godz. 18 usg połówkowe
14 wrzesień
Caroline usg połówkowe

19 wrzesień
lanjaa godz. 8:45
22 wrzesień
flamandka godz. 12.40
24 Wrzesień
aninek godz. 13:30 USG
Columbina godz. 18:20
USG genetyczne
25 Wrzesień
ada1989godz. 8.30 dokończenie połówkowego
27 wrzesień
ada1989 godz. 10.30
Columbina 18:00 wizyta kontrolna
1 październik
szylwias godz. 17:00
2 paździenik
Kropka87 godz. 19:45
4 październik
M@linka godz. 10.15
8 październik
madziamadzia godz.17:20
23 październik
M@linka godz.15.00 usg
28 Listopad

ada1989 godz. 9.10 sprawdzenie łożyska
3 Grudzień
aninek godz. 12:30 USG

Dotka85 ale niespodzianka! ale faktycznie, ze na poczatku to bardzo szybko okreslili, ale nie wazne, wazne na co sie nastawialas a tu nagle taki psikus. No to gratuluje Ani! Piekne zdjecia!
Martinek duza juz Twoja pociecha, super! nie moge sie doczekac kiedy sie dowiem co tam u mojej dzidzi i jaka juz duza.
M@linka no dziwny lekarz :baffled: a krolewna Twoja przecudna!
Columbina gratuluje synusia! I piekne imie wybraliscie.

Ciekawa jestem, czy jak pojde jutro do tego szpitala to czy uda mi sie dostac na to usg. W sumie ostatnio jak bylam u poloznej to sama mnie tam wysylala, ale jak nie mam umowionej wizyty to pewnie bede czekac caly dzien. :confused: :dry: Trzymajcie kciuki zeby mnie wpuscili!
A tak z innej beczki, to umowilam sie do dentysty, termin az na 21 wrzesnia... bosh ale te terminy wszystkie mega odlegle. Ale przynajmniej ciesze sie, ze tu kobietom w ciazy przysluguje dentysta za darmo :-)

dotka no nieźle :-D super że wsio ok
czarni buziaki dla ciebie, będzie dobrze, dziewczyny tutaj ci dobrze radza, na pewno dasz rade z ta cukrzycą!:))

wszystkim gratuluje poznania płci i dzieciaczki ze zdjęć cudne!!!:-)

reklama
Do góry