reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

Magda jeszcze raz bardzo gratuluję wizytki:) = superancko i trzymam kciuki, żeby siusior rósł na potęgę:)

Dziewuszki trzymam kciuki za Wasze wizytki:)

reklama
Ja już po wizycie, CHŁOPIEC potwierdził się i u lekarza prowadzącego. Wszystko ładnie, pięknie tyle tylko, że będzie raczej dzidzia w grudniu :) Dziś data z parametrów (CGA) na 23.12.2012, z usg z przed dwóch tyg. 27.12.2012 :) Wolałabym żeby styczniowy był, ale oczywiście najważniejsze oby cały i zdrowy :tak: A waga wyliczona na 686,56g, zakładając, że 23tc4d :cool2: Nie wiem czy to dużo czy mało a może w sam raz. Rączki było ładnie widać, aż mi się łezka zakręciła, nie mogę się już doczekać badania w 3/4d

Magda_z_uk gratuluje, nareszcie synek i w caly zdrowy, pelnia szczescia
Caroline ​swietnie ze wizytka udana
Anetka ciesze sie ze wszystko ok i gratuluje siusiaczka
Trzymam kciuki za kolejne wizyty
Pozdrawiam

Magda z Uk- Gratuluję chłopca i udanej wizyty,ale fajnie,że rodzinka będzie w komplecie
Caroline- ufff ale super wiadomości i już wiesz na 100%,że dziewczynka:-) a jeśli mogę zapytać,to czemu miałaś wskazania do amniopunkcji? Ja też miałam wskazanie ze względu na NT jednego z maluchów,ale bałam się zrobić ze względu na to,że bliźniaki i podwójne ryzyko. Na szczęście test Pappa wyszedł mi dobrze i jak na razie wszystkie parametry też wychodzą dobrze.
Anetka- Gratulacje wędrują również do Ciebie:-)
Elisee- niektórzy lekarze są świętymi krowami, też często zdarzyło mi się czekać bez powodu. Najważniejsze,że u Ciebie i dzidziusia wszystko ok!

Ja też jestem po badaniu połówkowym-wszystko dobrze tylko jak tak patrzę na wagę waszych maluchów przy badaniu połówkowym to moje jakieś malutkie, ważą mniej więcej 340 g. Mam zdjęcie tylko synka,bo córcia wklejona w mamę i widać było tylko ucho:)

P1040508.jpg

Ostatnia edycja:
Afja gratuluję potwierdzonego chłopca, to bardzo duża waga jak na ten okres, ja urodziłam dużego chłopca, a w tym samym czasie co Ty mój maluszek miał 435 g., ale pamiętaj to tylko urządzenie i duże prawdopodobieństwo +-

Gieniek to jest idealna waga naprawdę:) śliczne zdjątko...

Kochane ja mam przeniesioną wizytkę na sobotę, mój M nie da rady jutro ze mną jechac na tą 15:30, a chce żeby ze mną był hihihih, więc o 15:30, ale w sobotę...

Z usg z zeszłego tygodnia 21tc4d wyliczono 441g - inny lekarz inny aparat.
Właśnie ta waga mnie zdziwiła, po tym terminie i ogólnie po wizytach u tego lekarza zastanawiam się czy złego wyboru nie dokonałam... no jeszcze 4 miesiące i zaczną sie wizyty u pediatry....:shocked2:
Pracowałam w przychodni medycznej i wiem jaka to zgroza te chore dzieciaczki a lekarze oblegani, terminów brak hehehe

reklama
Gieniek ja miałam nt w normie i kość nosowa była widoczna (choć lekarz nie mógł zmierzyć bo dzidzia była tak ułożona) ale u mnie głównym problemem było okropne wręcz małowodzie. na obrazie usg mało co było widać bo nie było wód płodowych. Mała się gnieździła i nie miała miejsca żeby nawet swobodnie na bok się przerzucić a powinna już wtedy fikać po całym brzuchu. Lekarz się zaniepokoił i chciał to sprawdzić.. test pappa wyszedł tragicznie pomimo że u nas w rodzinie nie było przypadku chorób genetycznych. Mam słabą psychikę więc po konsultacjach z wieloma profesorami zdecydowaliśmy się na amnio.. nie wytrzymałabym tej niepewności do końca ciąży. Nigdy w życiu nie usunęłabym ciąży ale wiadomość np o tym że dzidzia będzie chora pomogłaby mi lepiej się przygotować np. znaleźć od razu rehabilitanta, jakiś porządny szpital czy inne tego typu rzeczy o których człowiek nie myśli jak ma zdrową niunię..

A na wizytach już teraz życzę powodzenia i 3mam kciuki :)

Do góry