reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

Uffff wreszcie tu dotarłam. Jak już wiecie jest mój wymarzony synuś:happy2:

Ogólnie, to usg bardzo długo trwało. Babeczka wszystko dokładnie mierzyła, ale nasz mały akrobata tak fikał koziołki, że ciężko było go uchwycić. Wszystko jest w jak najlepszym porządku. Serduszko, kości rąk i nóżek, żołądek, nerki, główka.... Nie zapytała, czy chcemy znać płeć, więc kiedy już widziałam, że skończyła wszystko mierzyć, zapytałam.

Asekurowała się, że 100% pewności nie daje, ale byłaby bardzo rozczarowana, gdyby nie był to chłopiec. Wiecie, troszkę mnie tym zbiła z tropu, ale cóż. Przecież nie może mi powiedzieć inaczej. Siurka nam pokazała, na pipkę to nie wyglądało. Zdjęcie dała tylko jedno taki zarys z boku, a szkoda, bo raz tak fajnie złożył dwie stópki ze sobą...Jakoś tutaj w ogóle dziwnie jest z tymi zdjęciami. Za jakiś czas pójdę prywatnie na 4d, to dostanę ile będę chciała.
28at0lu.jpg

Dziekuję Wam za wsparcie kciukowe i życze powodzenia na jutrzejszych wizytach. Oczywiście trzymam kciuki!

Caroline
oczywiście gratuluje udanej wizytki i zdrowej babeczki:-)

reklama
magda z uk ale super że wszystko ok :) najważniejsze że mały zdrowiutki a to że chłopczyk to już taka "wisienka na torcie" :-) no to czas ruszać z niebieskim bo pewnie po córach masz same różowe :-D zdjęcie małego oczywiście boskie :-)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach ! 3mamy kciuki :)

Dziewczyny ja dzisiaj idę na usg połówkowe, na 18:15. Już się stresuję, czy wszystko będzie dobrze i nie mogę doczekać, żeby zobaczyć tę małą wiercipiętę:) Dowiemy się też czegoś więcej odnośnie płci:)

Hej, ja też dziś idę na wizytę połówkową do mojego lekarza, który taki termin wyznaczył twierdząc, że będę w 20-21 tc. Nie wiem jak on to liczy:confused: ( wcześniej już wspominałam, że z datą porodu lekarz coś pokręcił, ale trzymam się jej, tak samo jak i lekarz prowadzący ). W każdym razie półtora tyg. temu przeszłam się do innego lekarza na połówkowe, prywatnie( jestem bardzo zadowolona z tego badania, z paramterów wyliczono, że jestem w 21tc 4d a 22tc5d ). Postanowiłam nic nie mówić lekarzowi prowadzącemu i zobaczyć jak on przeprowadzi badanie i czy siusiak się potwierdzi :-).

reklama
Do góry