reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki u lekarza (wizyty, badania, USG)

Green flower suuper że wszystko w jak najlepszym porządku :) a co do płci to z jednej strony zazdroszczę jeszcze troszkę tej niepewności ;)
Gizmowa tylko pogratulować :) no raczej lekarz się nie ma jak pomylić sądząc po zdjęciu usg :)
Mnie lekarz też uczulił na picie dużej ilości płynów.. ogólnie mam małowodzie i piję po 3,5 litra dziennie więc raczej mi odwodnienie nie grozi ale przypominał że podczas upałów to bardzo ważne i dla maluszka i dla samopoczucia mamy. A swoją drogą nie wiem czy to zbieg okoliczności ale jak zaczęłam pić takie ilości wody to minęły mdłości, zgaga, rzadziej brzuszek bolał i ogólnie miałam więcej energii :) także może to i lekarstwo na więcej ciążowych dolegliwości ;) Pozdrawiam i powodzenia na jutrzejszych wizytach :)

reklama
green flower super, że z maluchem ok, jeszcze chwila i się dowiesz co w brzuszku siedzie, a póki co róbcie z mężem zakłady :p

gizmowa, no proszę, mały tak jak i mój lubi pozować do zdjęć :p

Co do picia wody, to zgadzam sie, ja też piję dużo i lepiej sie czuje, tylko to sikanie mnie wykańcza

Gizmowa no interes jak sie patrzy hehe gratulacje drugiego syneczka

czy Was tez dopadla w czasie ciazy przyppadlosc pieczacego sromu? nie jest to zadna infekcja grzybicza na pewno, wyczytalam ze w ciazy zmienia sie ph pochwy i stad moze byc takie podraznienie, jakies sposoby na to polecacie? jakies rady?

Gratuluję poznanych płci i udanych wizyt
Gizmowa fotka z usg super
Green flower najważniejsze że wszystko w porządku A jak troszkę jeszcze poczekasz na poznanie płci to w sumie nic złego Ale najgorsza to ta nasza niecierpliwość no nie He he ja w sumie też się nie mogę doczekać kiedy się dowiem kto u mnie mieszka Mam nadzieję że w czwartek się już okaże A jak nie to trudno I tak kiedyś nadejdzie ten moment że poznam kto we mnie mieszka

Kropko ja tego nie mam ale strasznie mnie męczy trądzik :-( to jakieś głupie nigdy nie miałam z tym problem. Nawet w czasie dojrzewania a teraz w kółko coś mam czoło nie widoczne ale jak ręką przejade to same sito a za to na brodzie widoczne i co najgorsze nie chcą zejść i zostają plamy które nie schodzą :-( ma którąś tak czytałam że to wina zbyt wysokiego progesteronu... Grr

Green flower gratuluje zdrowego maluszka, no tak wyszalal sie w poczekalni to sie zmeczyl. Duzy juz chyba jak tyle wazy.
Gizmowa gratuluje chlopczyka, sliczne zdjecia!
Chyba tez musze zaczac pic wiecej wody, bo jakos slabo u mnie z tym :baffled:

reklama
Czarni ja mam identycznie, plecy wysypane, buziak tez a na brodzie to masakra, codziennie rano na brodzie aż białe końcówki się robią, troche wycisne zdezynfekuje i w dzień jakoś ujdzie, ale rano znowu to samo masakra :/

Do góry