reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki kulinarnie!

reklama
robię jak z ziemniaków :tak:takie placki z cukinii :tak:zetrzeć na tarce dodać troszkę mąki by się zagęściło , jajko i troszkę soli i smaży się na patelni :tak:

miałam dziś robić ale chyba zrobię cukinię w panierce bo mąki nie mam :baffled:
Gosia torty robisz przepiękne!!!! - śliczne te liczby i dekoracje - już sobie wyobrażam jak smakują i od razu mam na to ochotę:-D Szkoda, że przez internet nie można posmakować;-)

A co do placuszków z cukini to ja robie podobnie, tylko ścieram na grubszej tarce (nie na taka miazgę, jak do ziemniaczaqnych placków) i do tego dodaję jeszcze pieczarki smażone z cebulką, do tego mąka, jajko i doprawiam! Też dobre, ale w ciąży smażone mi bokiem wychodzi i od razu brzucho ma problemy z trawieniem:baffled: Więc placuszki z cukini tylko pomarzyć mogę...

Gosia torty robisz przepiękne!!!! - śliczne te liczby i dekoracje - już sobie wyobrażam jak smakują i od razu mam na to ochotę:-D Szkoda, że przez internet nie można posmakować;-)

A co do placuszków z cukini to ja robie podobnie, tylko ścieram na grubszej tarce (nie na taka miazgę, jak do ziemniaczaqnych placków) i do tego dodaję jeszcze pieczarki smażone z cebulką, do tego mąka, jajko i doprawiam! Też dobre, ale w ciąży smażone mi bokiem wychodzi i od razu brzucho ma problemy z trawieniem:baffled: Więc placuszki z cukini tylko pomarzyć mogę...

a to ja też z cebulką nieraz robię to zależy czy na słodko czy słono robię bo mąż z ketchupem je to cebulkę do nich podsmażam :tak: a ja to znowu z cukrem :sorry2: no i ja czy ziemniaki czy cukinie ścieram na takiej tarce co trze w dwie strony nie te duże oczka tylko to jest takie inne ostrze :tak:ale z pieczarkami nie próbowałam może następnym razem wypróbuję :tak:

ja to chyba z moich zachcianek najbardziej lubie arbuza. Mimo, ze brzuch mam po nim jak balon to uwielbiam. Dzis moj G. kupil takiego pysznego, ze nie moge sie opanowac to chyba najlepszy arbuz jakiego jadlam w tym roku :-)

No chyba każdy skład czyta, bo po polsku jest na opakowaniu napisany...
No mam nadzieję :-D
Kwestia wyboru produktów i zakwalifikowanie ich jako bezpieczne i zdrowe to kwestia względna i indywidualna. Ja np nie używam od lat w kuchni białej mąki pszennej, w ogóle jak najmniej pszennej.
Ale to są moje doświadczenia i wiem, że każdy ma inne ;-)

to ja tosciki tez codziennie mam:-) w tej czy innej formie:tak: tym bardziej, ze moj G. zrobil mi zapas chleba tostowego heh w tym samym dniu co kupilismy moj "tosto-sandwich":-D

Przesadzilam z arbuzem dzisiaj i teraz mam czyszczenie zoladka:-(( a ja tak lubie i on tak wspaniale gasi pragnienie i uzupelnia mikroelementy;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Gosia, wydaję mi się że maślanka to picie tak jak mleko.
A ja jeszcze nie jadłam śniadania bo dzisiaj mam zachciankę na nektarynki, zjadłam już 6 szt, a myślałam że zachcianki się już skończyly.:-(

Do góry