i w jajko sól lub jakaś przyprawaGosia, a w panierce to normalnie bulka tarta plus jajo i na patelnie (tak jak kiedys pisalysmy)?
reklama
nadineczka
Fanka BB :)
jeszcze mi się szczęka nie może zamknąć
Gosia jest wielka
zawsze mi brakowało tej fantazji do dekoracji a u Ciebie jest ślicznie
Gosia jest wielka
zawsze mi brakowało tej fantazji do dekoracji a u Ciebie jest ślicznie
G
gość 574
Gość
Gosia torty robisz przepiękne!!!! - śliczne te liczby i dekoracje - już sobie wyobrażam jak smakują i od razu mam na to ochotę Szkoda, że przez internet nie można posmakować;-)robię jak z ziemniaków takie placki z cukinii zetrzeć na tarce dodać troszkę mąki by się zagęściło , jajko i troszkę soli i smaży się na patelni
miałam dziś robić ale chyba zrobię cukinię w panierce bo mąki nie mam
A co do placuszków z cukini to ja robie podobnie, tylko ścieram na grubszej tarce (nie na taka miazgę, jak do ziemniaczaqnych placków) i do tego dodaję jeszcze pieczarki smażone z cebulką, do tego mąka, jajko i doprawiam! Też dobre, ale w ciąży smażone mi bokiem wychodzi i od razu brzucho ma problemy z trawieniem Więc placuszki z cukini tylko pomarzyć mogę...
Gosia torty robisz przepiękne!!!! - śliczne te liczby i dekoracje - już sobie wyobrażam jak smakują i od razu mam na to ochotę Szkoda, że przez internet nie można posmakować;-)
A co do placuszków z cukini to ja robie podobnie, tylko ścieram na grubszej tarce (nie na taka miazgę, jak do ziemniaczaqnych placków) i do tego dodaję jeszcze pieczarki smażone z cebulką, do tego mąka, jajko i doprawiam! Też dobre, ale w ciąży smażone mi bokiem wychodzi i od razu brzucho ma problemy z trawieniem Więc placuszki z cukini tylko pomarzyć mogę...
a to ja też z cebulką nieraz robię to zależy czy na słodko czy słono robię bo mąż z ketchupem je to cebulkę do nich podsmażam a ja to znowu z cukrem no i ja czy ziemniaki czy cukinie ścieram na takiej tarce co trze w dwie strony nie te duże oczka tylko to jest takie inne ostrze ale z pieczarkami nie próbowałam może następnym razem wypróbuję
Karoli4
ja to chyba z moich zachcianek najbardziej lubie arbuza. Mimo, ze brzuch mam po nim jak balon to uwielbiam. Dzis moj G. kupil takiego pysznego, ze nie moge sie opanowac to chyba najlepszy arbuz jakiego jadlam w tym roku :-)
Kaja_10
No mam nadziejęNo chyba każdy skład czyta, bo po polsku jest na opakowaniu napisany...
Kwestia wyboru produktów i zakwalifikowanie ich jako bezpieczne i zdrowe to kwestia względna i indywidualna. Ja np nie używam od lat w kuchni białej mąki pszennej, w ogóle jak najmniej pszennej.
Ale to są moje doświadczenia i wiem, że każdy ma inne ;-)
Karoli4
to ja tosciki tez codziennie mam:-) w tej czy innej formie tym bardziej, ze moj G. zrobil mi zapas chleba tostowego heh w tym samym dniu co kupilismy moj "tosto-sandwich"
Przesadzilam z arbuzem dzisiaj i teraz mam czyszczenie zoladka:-(( a ja tak lubie i on tak wspaniale gasi pragnienie i uzupelnia mikroelementy;-)
Przesadzilam z arbuzem dzisiaj i teraz mam czyszczenie zoladka:-(( a ja tak lubie i on tak wspaniale gasi pragnienie i uzupelnia mikroelementy;-)
Ostatnia edycja:
Anulka8700
Dobre też sa taki placuszki z patisonówaz mnie naszla ochota...
reklama
ASIAX
Gosia, wydaję mi się że maślanka to picie tak jak mleko.
A ja jeszcze nie jadłam śniadania bo dzisiaj mam zachciankę na nektarynki, zjadłam już 6 szt, a myślałam że zachcianki się już skończyly.:-(
A ja jeszcze nie jadłam śniadania bo dzisiaj mam zachciankę na nektarynki, zjadłam już 6 szt, a myślałam że zachcianki się już skończyly.:-(