reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki kulinarnie!

Ja też nie pałam milościa do pieczenia - moja mam piecze takie pyszne ciasta, że jak jakas impreza, to ma zamówienia od całej rodziny, bo lepsze niż w cukierni, ale ja takich zdolności nie mam, ale się staram:-)

eeee a ono tak zawsze wychodzi z zakalcem? Bo brzmiało zachęcająco, a te banany czuć jakoś? bo za mną chodzą cały czas banany i szukam jakiegoś dobrego ciasta, co by tu upiec jutro z ranka:)

Ostatnio jak zrobiłam muffinki to zapomniałam wyłożyć albo wysmarować foremek i można było jeść je łyżeczką...:rofl2:

Fajnie, że wyszło. Przepis jeszcze po babci:tak: Ja kocham tą drożdżóweczkę!
Andzia: zapomniałam tam napisać, że drożdże tylko normalne, bo z tych w proszku to raczej nie ma szans, żeby wyszło;-)

agagsm to ciasto nigdy mi z zakalcem nie wychodzilo, tylko teraz jak jestem w stanie blogoslawionym. I to bylo ciasto, ktore mi najlepiej wychodzilo.
Nie wiem, moze to tez wina upalow:confused:
Nie dodaje bananow, tylko dodaje jogurt o smaku bananowym, i smaki jogurtow mozna zmieniac do woli:-)

reklama
Nikki ja nie mam a mój to w pamięci ma

jak się go pytam to on powiedzieć nie umie :no: zresztą jak on gotuje to gar na restauracje wiec w domu on nie umie małej ilości zrobić tyko jak mi mówi przepis to na 50 osób :-D a ja u zawsze mówię że tu nie restauracja ;-)

Co do pieczenia ja lubię piec tylko wolę nie bo w tyłek wszystko idzie :sorry2:ale ostatnio torty lubię robić z tym ze nie mam okazji dla kogo zrobić ;-)ale sie pochwlę jak mi wyszedł byłam zadowolona że tak wyszło ...
zrobiłam dla koleżanki dla synka to był chyba może z mój 4 tort co robiłam :tak:a wcześniej zrobiłam dwójkę dla córki na jej urodziny :tak:

p1150789.jpg

p1150791.jpg

Matulu, Gośka jak ty to robisz :szok::-) Toż to dzieło sztuki prawie i żal jeść i niszczyć - śliczny! :-)
dzięki

pracuje w cukierni i jak raz w pracy babka chciała "dwójkę" na urodziny córki to cukiernik powiedział że nie ma możliwości zrobić :baffled: a ja też chciałam dwójkę wiec u nich nie zamówiłam :sorry2: tylko zrobiłam sama ... i jakoś mi ta dwójka wyszła może to był z 2 mój tort co w życiu zrobiłam ale i tak byłam zadowolona :-) bo zrobiłam sama :-)
a potem robiłam na zamówienie dla babci i kolejny dla koleżanki ;-)a ta czwórka wyszła mi może nie super ale mam satysfakcję że ja umiem a cukiernik u nas nie:-p a chodzi dumny jak paw po cukierni :baffled: potem dałam zdjęcia na n-k by pokazać ludziom z cukierni i każdy jednak mówił że dla chcącego nic trudnego :tak:

taka mi wyszła dwójeczka ciut gorsza ale człowiek się uczy :tak:

tort__torcik_dwojka_2__dwojeczka.jpg

piękna :-)
a ten cukiernik je widział? spokojnie robisz mu konkurencje :-)
raczej nie widział ;-)

do konkurencji mi daleko;-) ale na roczek tak mi spieprzyli tort (dali zdjęcie córki na tort pomazane barwnikiem na niebiesko i zielono na buzi :baffled:)że wtedy co już chciałam dwójkę powiedziałam że się zastanowię a jak nie chciał zrobić to juz sobie sama postanowiłam zrobić :tak:

Gosia, super. Jesetm pod wrazeniem. Taki tort chyba jednak przekracza moje mozliwosci i moja cierpliwosc:-)
Mialas forme, by zrobic ksztalt "4"?
sama wykroiłam z biszkoptu narysowałam tylko czwórkę na kartce

tu mam opis jak robiłam dwójeczkę tylko w środku czwórkę robiłam ze śmietaną zwykły biszkopt i brzoskwinie

http://wkuchni.blog.onet.pl/TORT-urodzinowy-2-dwojka,2,ID363822163,n

Ostatnia edycja:
Gosia to wyczarowałaś:tak: cudnie. Ja chęci do pieczenia mam żadne. Jak już tiramisu bez pieczenia zrobię to mam dość:-D Ale podziwiam za chęci i zdolności:tak:

To twój blog ;-), dodaje do ulubionych - gratuluję umejętności!
W życiu mi tak nie wyjdzie ale może komuś polecę lub w przypływnie natchnienia przepis wykorzystam. Brawo jeszcze raz :-)

......................
super blog, wiele ciekawych przepisów :-)

Ostatnia edycja:
reklama
To twój blog ;-), dodaje do ulubionych - gratuluję umejętności!
W życiu mi tak nie wyjdzie ale może komuś polecę lub w przypływnie natchnienia przepis wykorzystam. Brawo jeszcze raz :-)

ja też myślałam że mi nie wyjdzie:tak:;-)

i dzięki dziewczyny za miłe słowa :-)

ale na tej masie co jest dwójka to dostałam przepis na placek najpierw go zrobiłam
Placek ze słonecznikiem i orzechami - W kuchni... - Onet.pl Blog

potem zrobiłam ten torcik z przepisu na placek
Tort z orzechami i słonecznikiem - W kuchni... - Onet.pl Blog

a potem jak mi wyszedł to tą dwójkę tylko z inną dekoracją :tak:ale biszkopt z orzechami pyszny polecam :tak::tak::tak:

Do góry