reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki kulinarnie!

Ja też nie pałam milościa do pieczenia - moja mam piecze takie pyszne ciasta, że jak jakas impreza, to ma zamówienia od całej rodziny, bo lepsze niż w cukierni, ale ja takich zdolności nie mam, ale się staram:-)

eeee a ono tak zawsze wychodzi z zakalcem? Bo brzmiało zachęcająco, a te banany czuć jakoś? bo za mną chodzą cały czas banany i szukam jakiegoś dobrego ciasta, co by tu upiec jutro z ranka:)

Ostatnio jak zrobiłam muffinki to zapomniałam wyłożyć albo wysmarować foremek i można było jeść je łyżeczką...:rofl2:

Fajnie, że wyszło. Przepis jeszcze po babci:tak: Ja kocham tą drożdżóweczkę!
Andzia: zapomniałam tam napisać, że drożdże tylko normalne, bo z tych w proszku to raczej nie ma szans, żeby wyszło;-)

agagsm to ciasto nigdy mi z zakalcem nie wychodzilo, tylko teraz jak jestem w stanie blogoslawionym. I to bylo ciasto, ktore mi najlepiej wychodzilo.
Nie wiem, moze to tez wina upalow:confused:
Nie dodaje bananow, tylko dodaje jogurt o smaku bananowym, i smaki jogurtow mozna zmieniac do woli:-)

reklama
Nikki ja nie mam a mój to w pamięci ma

jak się go pytam to on powiedzieć nie umie :no: zresztą jak on gotuje to gar na restauracje wiec w domu on nie umie małej ilości zrobić tyko jak mi mówi przepis to na 50 osób :-D a ja u zawsze mówię że tu nie restauracja ;-)

Co do pieczenia ja lubię piec tylko wolę nie bo w tyłek wszystko idzie :sorry2:ale ostatnio torty lubię robić z tym ze nie mam okazji dla kogo zrobić ;-)ale sie pochwlę jak mi wyszedł byłam zadowolona że tak wyszło ...
zrobiłam dla koleżanki dla synka to był chyba może z mój 4 tort co robiłam :tak:a wcześniej zrobiłam dwójkę dla córki na jej urodziny :tak:

p1150789.jpg

p1150791.jpg

Matulu, Gośka jak ty to robisz :szok::-) Toż to dzieło sztuki prawie i żal jeść i niszczyć - śliczny! :-)
dzięki

pracuje w cukierni i jak raz w pracy babka chciała "dwójkę" na urodziny córki to cukiernik powiedział że nie ma możliwości zrobić :baffled: a ja też chciałam dwójkę wiec u nich nie zamówiłam :sorry2: tylko zrobiłam sama ... i jakoś mi ta dwójka wyszła może to był z 2 mój tort co w życiu zrobiłam ale i tak byłam zadowolona :-) bo zrobiłam sama :-)
a potem robiłam na zamówienie dla babci i kolejny dla koleżanki ;-)a ta czwórka wyszła mi może nie super ale mam satysfakcję że ja umiem a cukiernik u nas nie:-p a chodzi dumny jak paw po cukierni :baffled: potem dałam zdjęcia na n-k by pokazać ludziom z cukierni i każdy jednak mówił że dla chcącego nic trudnego :tak:

taka mi wyszła dwójeczka ciut gorsza ale człowiek się uczy :tak:

tort__torcik_dwojka_2__dwojeczka.jpg

piękna :-)
a ten cukiernik je widział? spokojnie robisz mu konkurencje :-)
raczej nie widział ;-)

do konkurencji mi daleko;-) ale na roczek tak mi spieprzyli tort (dali zdjęcie córki na tort pomazane barwnikiem na niebiesko i zielono na buzi :baffled:)że wtedy co już chciałam dwójkę powiedziałam że się zastanowię a jak nie chciał zrobić to juz sobie sama postanowiłam zrobić :tak:

Gosia, super. Jesetm pod wrazeniem. Taki tort chyba jednak przekracza moje mozliwosci i moja cierpliwosc:-)
Mialas forme, by zrobic ksztalt "4"?
sama wykroiłam z biszkoptu narysowałam tylko czwórkę na kartce

tu mam opis jak robiłam dwójeczkę tylko w środku czwórkę robiłam ze śmietaną zwykły biszkopt i brzoskwinie

http://wkuchni.blog.onet.pl/TORT-urodzinowy-2-dwojka,2,ID363822163,n

Ostatnia edycja:
Gosia to wyczarowałaś:tak: cudnie. Ja chęci do pieczenia mam żadne. Jak już tiramisu bez pieczenia zrobię to mam dość:-D Ale podziwiam za chęci i zdolności:tak:

To twój blog ;-), dodaje do ulubionych - gratuluję umejętności!
W życiu mi tak nie wyjdzie ale może komuś polecę lub w przypływnie natchnienia przepis wykorzystam. Brawo jeszcze raz :-)

......................
super blog, wiele ciekawych przepisów :-)

Ostatnia edycja:
reklama
To twój blog ;-), dodaje do ulubionych - gratuluję umejętności!
W życiu mi tak nie wyjdzie ale może komuś polecę lub w przypływnie natchnienia przepis wykorzystam. Brawo jeszcze raz :-)

ja też myślałam że mi nie wyjdzie:tak:;-)

i dzięki dziewczyny za miłe słowa :-)

ale na tej masie co jest dwójka to dostałam przepis na placek najpierw go zrobiłam
Placek ze słonecznikiem i orzechami - W kuchni... - Onet.pl Blog

potem zrobiłam ten torcik z przepisu na placek
Tort z orzechami i słonecznikiem - W kuchni... - Onet.pl Blog

a potem jak mi wyszedł to tą dwójkę tylko z inną dekoracją :tak:ale biszkopt z orzechami pyszny polecam :tak::tak::tak:

Do góry