reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki kulinarnie!

reklama
Spaghetti z tuńczykiem
Składniki
- 2 puszki tuńczyka w oleju
- 25 dkg makaronu spaghetti
- 1-2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki parmezanu
- 250 ml śmietany 18% do zup i sosów
- vegeta
- sól
- pieprz

Makaron gotujemy na al dente. Na oleju z obu puszek podsmażamy cebulę i czosnek. Gdy cebula się zeszkli dokładamy tuńczyka i pół łyżeczki vegety. Podsmażamy 5-8 min. Zalewamy śmietaną i doprawiamy do smaku. Przed podaniem mieszamy z makaronem. Parmezanem posypujemy gdy całość wyląduje juz na talerzach.

Tylko ja robiłam z całej paczki makaronu i zwykłego żółtego sera,tuńczyka też miałam innego bo w kawałkach i w oleju słonecznikowym.Trzeba pamiętać aby do tego sosu śmietanę dodać juz na sam koniec zaraz przed podaniem bo się często ścina

Smacznego !

a ja sobie kupiłam w tesco maszyne do piecznie chleba i boooomba poporostu !
codziennie rano ciepły chlebek ! polecam !
sa też np w lidlu gotowe mieszanki na różne rodzaje chlebków - 1 opakowanie za 4 zł na 2 bochenki po 700 gram :-)

Koliberek wiesz co , póki co to mieszadło zostawało mi w maszynie, samo jakoś wylatywało z chleba i jest tylko taka kreseczka od niego póki co nie wyrwało mi pół chleba ;-)
wczoraj piekłam ciabate - chleb - pyyszny !

reklama
Do góry