reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniówki 2021

reklama
Dla dziecka bardzo ważne jest przeciskanie się przez kanał rodny. Przez to stymuluje się mózg dziecka. Moja koleżanki ze studiów, które pracują w pediatrii mówią, że po testowaniu dziecka w 95% są w stanie poprawnie ocenić czy dziecko było rodzone naturalnie czy przez cc po tym jak się rozwija.
Poza tym kontakt flora bakteryjną.
Jednak nie zamierzam swojego zdrowia narażać i nie sądzę że dziecko z CC gorzej się rozwija.

Dla dziecka bardzo ważne jest przeciskanie się przez kanał rodny. Przez to stymuluje się mózg dziecka. Moja koleżanki ze studiów, które pracują w pediatrii mówią, że po testowaniu dziecka w 95% są w stanie poprawnie ocenić czy dziecko było rodzone naturalnie czy przez cc po tym jak się rozwija.
Poza tym kontakt flora bakteryjną.
Nic dodac, nic ująć!

Ja rodzilam ma Madalińskiego i mam pozywtywne wrażenia teraz tez na pewno tam będę. wlasnie ja slysze przeciwne opinie ze robia cesarski jak trzeba i zajmuja sie należycie i ze super wszystko, no ale rozne sa przypadki.

Tzn. Nie chce zeby zabrzmial moj post jakbym oceniala czy krytykowala. Po prostu mam inne zdanie i wiedze na temat roznicy miedzy porodem sn i cc.

Ja bardzo bym chciała rodzic SN. Niestety doktor od razu zakwalifikował nas na CC ... 😢 czy będę gorsza matka ? Najbardziej boje się, ze cycki nie będą na tyle ‚dojrzałe’ po cc zeby mieć mleko. I ja będę jak kaleka na 100%

reklama
Nie powtarzaj całości w tak krótkim czasie, to jest bardzo obciążające badanie dla organizmu. Zrób samą na czczo raz albo dwa dla pewności. Gdzieś wprowadzono-zapisano wynik "z palca" ? To jest niemal na pewno pomyłka, zazwyczaj z palca jest minimalnie wyżej niż z żyły, taka rozbieżność jest niemożliwa.

Na wynikach nie było tego pomiaru z palca tylko Pani mi powiedziała po badaniu glukometrem. Albo jeszcze jest szansa że ten ich sprzęt był popsuty :) dzisiaj idę na pobranie na czczo. Zobaczymy co się tam nawyprawiało. :D

Do góry