reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
Dla dziecka bardzo ważne jest przeciskanie się przez kanał rodny. Przez to stymuluje się mózg dziecka. Moja koleżanki ze studiów, które pracują w pediatrii mówią, że po testowaniu dziecka w 95% są w stanie poprawnie ocenić czy dziecko było rodzone naturalnie czy przez cc po tym jak się rozwija.
Poza tym kontakt flora bakteryjną.
Jednak nie zamierzam swojego zdrowia narażać i nie sądzę że dziecko z CC gorzej się rozwija.

Dla dziecka bardzo ważne jest przeciskanie się przez kanał rodny. Przez to stymuluje się mózg dziecka. Moja koleżanki ze studiów, które pracują w pediatrii mówią, że po testowaniu dziecka w 95% są w stanie poprawnie ocenić czy dziecko było rodzone naturalnie czy przez cc po tym jak się rozwija.
Poza tym kontakt flora bakteryjną.
Nic dodac, nic ująć!

Ja rodzilam ma Madalińskiego i mam pozywtywne wrażenia teraz tez na pewno tam będę. wlasnie ja slysze przeciwne opinie ze robia cesarski jak trzeba i zajmuja sie należycie i ze super wszystko, no ale rozne sa przypadki.

Tzn. Nie chce zeby zabrzmial moj post jakbym oceniala czy krytykowala. Po prostu mam inne zdanie i wiedze na temat roznicy miedzy porodem sn i cc.

Ja bardzo bym chciała rodzic SN. Niestety doktor od razu zakwalifikował nas na CC ... 😢 czy będę gorsza matka ? Najbardziej boje się, ze cycki nie będą na tyle ‚dojrzałe’ po cc zeby mieć mleko. I ja będę jak kaleka na 100%

reklama
Nie powtarzaj całości w tak krótkim czasie, to jest bardzo obciążające badanie dla organizmu. Zrób samą na czczo raz albo dwa dla pewności. Gdzieś wprowadzono-zapisano wynik "z palca" ? To jest niemal na pewno pomyłka, zazwyczaj z palca jest minimalnie wyżej niż z żyły, taka rozbieżność jest niemożliwa.

Na wynikach nie było tego pomiaru z palca tylko Pani mi powiedziała po badaniu glukometrem. Albo jeszcze jest szansa że ten ich sprzęt był popsuty :) dzisiaj idę na pobranie na czczo. Zobaczymy co się tam nawyprawiało. :D

Do góry