reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Ja uważam podobnie. Wokół, u sąsiadów i w rodzinie, jest mnóstwo dzieci, które zostały urodzone przez cc z roznych względów i nie widzę żadnej różnicy. Fajnie się rozwijają! To compotrm z dzieckiem wymika moim zdaniem z genetyki, wychowania itp.. Wątpię w to,że można sposób porodu wykryć testem...Ale to też moja opinia.
Ja zamierzam rodzić Sn, jak się nie uda i będzie cc, to ok.
Przyklad troche inny, ale tez często się pietnuje kobiety i wyzwala w nich poczucie winy zupelnie niepotrzenie. Ja nie byłam karmiona mlekiem matki i byłam zdrowa, a wiele moich znajomych mlekiem matki i wciąż chorowało.
A poród przez cc, jesli nawet jest to wybór A nie konieczność, to spraw z indywidualna kobiety.

reklama
No i macie prawo tak myśleć, ale naprawdę wystarczy poczytać. Dla laika nie widać różnicy.
No tak 😀 możemy przecież różnić się w poglądach na daną kwestię. I pewnie pozostaniemy przy swoim zdaniu 😀Przyjmuję, że są jakieś badania, czytałam kilka artykułów i mimo wszystko nadal nie widzę różnicy. Może oprócz tego, że tuż po samym porodzie moze hyc inaczej.Jednak to co widzę wokół rozsadkowo zwycięża . Gdyby faktycznie tak było, to byloby to podawane kobietom jako swego rodzaju ryzyko, pewnie wiele kobiet nie zdecydowałoby się świadomie na cesarkę. A jednak mnóstwo kobiet to robi.Moja ginekolog też uważa,że to żadna różnica dla dziecka, tylko dla kobiety.

U mnie byli główkowo jeden i drugi ale tak szaleją, ze pewnie wyzmieniali pozycje z 10 razy od tego czasu 😂 mojego kuzyna żona ma termin na polowe listopada i co pójdzie do lekarza to młoda inaczej siedzi 🙂
Siedzę w kolejce czekam na wizytę, trochę się stresuje 😕

U mnie byli główkowo jeden i drugi ale tak szaleją, ze pewnie wyzmieniali pozycje z 10 razy od tego czasu 😂 mojego kuzyna żona ma termin na polowe listopada i co pójdzie do lekarza to młoda inaczej siedzi 🙂
Siedzę w kolejce czekam na wizytę, trochę się stresuje 😕
Trzymam kciuki! Na pewno bedzie wszystko dobrze:)

reklama
Dziekujemy za ciepłe słowa 😊 szyjka trochę się skraca ... ale jeszcze jest Ok, chłopaki maja po 630 i 670 gram wiec juz jakbym nosiła sporego ponad 30 tygodniowego bombla tyle ze w dwóch istotkach 😊 chłopcy są ułożeni obydwoje glowkowo i przytulają się brzuszkami ❤
I jest wow ! Wyniki morfo się podniosły prawdopodobnie od tego kiszonego buraka co babcia mi robi co tydzien także jest moc 💪🏼💪🏼 Im dłużej bez żelaza w tabletkach tym lepiej dla mnie 😊
Poza tym wszystko Ok na +1,1kg przez 3 tygodnie (myślałam jednak, ze będzie więcej) kolejna wizyta w połowie października 😊

Do góry