reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Ja uważam podobnie. Wokół, u sąsiadów i w rodzinie, jest mnóstwo dzieci, które zostały urodzone przez cc z roznych względów i nie widzę żadnej różnicy. Fajnie się rozwijają! To compotrm z dzieckiem wymika moim zdaniem z genetyki, wychowania itp.. Wątpię w to,że można sposób porodu wykryć testem...Ale to też moja opinia.
Ja zamierzam rodzić Sn, jak się nie uda i będzie cc, to ok.
Przyklad troche inny, ale tez często się pietnuje kobiety i wyzwala w nich poczucie winy zupelnie niepotrzenie. Ja nie byłam karmiona mlekiem matki i byłam zdrowa, a wiele moich znajomych mlekiem matki i wciąż chorowało.
A poród przez cc, jesli nawet jest to wybór A nie konieczność, to spraw z indywidualna kobiety.

reklama
No i macie prawo tak myśleć, ale naprawdę wystarczy poczytać. Dla laika nie widać różnicy.
No tak 😀 możemy przecież różnić się w poglądach na daną kwestię. I pewnie pozostaniemy przy swoim zdaniu 😀Przyjmuję, że są jakieś badania, czytałam kilka artykułów i mimo wszystko nadal nie widzę różnicy. Może oprócz tego, że tuż po samym porodzie moze hyc inaczej.Jednak to co widzę wokół rozsadkowo zwycięża . Gdyby faktycznie tak było, to byloby to podawane kobietom jako swego rodzaju ryzyko, pewnie wiele kobiet nie zdecydowałoby się świadomie na cesarkę. A jednak mnóstwo kobiet to robi.Moja ginekolog też uważa,że to żadna różnica dla dziecka, tylko dla kobiety.

U mnie byli główkowo jeden i drugi ale tak szaleją, ze pewnie wyzmieniali pozycje z 10 razy od tego czasu 😂 mojego kuzyna żona ma termin na polowe listopada i co pójdzie do lekarza to młoda inaczej siedzi 🙂
Siedzę w kolejce czekam na wizytę, trochę się stresuje 😕

U mnie byli główkowo jeden i drugi ale tak szaleją, ze pewnie wyzmieniali pozycje z 10 razy od tego czasu 😂 mojego kuzyna żona ma termin na polowe listopada i co pójdzie do lekarza to młoda inaczej siedzi 🙂
Siedzę w kolejce czekam na wizytę, trochę się stresuje 😕
Trzymam kciuki! Na pewno bedzie wszystko dobrze:)

reklama
Dziekujemy za ciepłe słowa 😊 szyjka trochę się skraca ... ale jeszcze jest Ok, chłopaki maja po 630 i 670 gram wiec juz jakbym nosiła sporego ponad 30 tygodniowego bombla tyle ze w dwóch istotkach 😊 chłopcy są ułożeni obydwoje glowkowo i przytulają się brzuszkami ❤
I jest wow ! Wyniki morfo się podniosły prawdopodobnie od tego kiszonego buraka co babcia mi robi co tydzien także jest moc 💪🏼💪🏼 Im dłużej bez żelaza w tabletkach tym lepiej dla mnie 😊
Poza tym wszystko Ok na +1,1kg przez 3 tygodnie (myślałam jednak, ze będzie więcej) kolejna wizyta w połowie października 😊

Do góry