reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Hej Dziewczynki :) my już po połówkowych, wyniki są wszystkie w porządeczku ale synuś leniwiec nie chciał współpracować z Panem doktorem i muszę powtorzyć badanie główki tak żeby mieć komplet :) chociaż teraz też z badań nie ma powodu do niepokoju :) jedyne co mnie nie pokoi to samo badanie.. Lekarz jest sam w sobie bardzo sympatyczny ale tak mnie na tych prenatalnych wydusi zawsze tym sprzetem do USG ze dwa dni przestaje mnie brzuch boleć :( wiem, ze nie jestem najszczuplejsza i to jest utrudnienie dla niego przy badaniu ale zastanawiam sie jak oni przeprowadzaja badanie na takich na prawde puszystych puszystych kobietkach, to musi być dopiero ból jakich mało :/
A w którym dokładnie tyg ciąży robilas badania?

reklama
Badanie miałam 20+5 :)
No to mnie trochę uspokoiłyście, że to po prostu tak boli i tyle. Też mnie pukał po brzuszku, bo młody rozłozony jak na plaży rączkę na czoło położył zmęczony i spał :) ale ułożył się głową do dołu i nawet gin próbował zerknąć dopochwowo ale ni huhu dalej nie mógł ocenić i dlatego chce jeszcze raz go sobie zobaczyć :)

Hej Dziewczynki :) my już po połówkowych, wyniki są wszystkie w porządeczku ale synuś leniwiec nie chciał współpracować z Panem doktorem i muszę powtorzyć badanie główki tak żeby mieć komplet :) chociaż teraz też z badań nie ma powodu do niepokoju :) jedyne co mnie nie pokoi to samo badanie.. Lekarz jest sam w sobie bardzo sympatyczny ale tak mnie na tych prenatalnych wydusi zawsze tym sprzetem do USG ze dwa dni przestaje mnie brzuch boleć :( wiem, ze nie jestem najszczuplejsza i to jest utrudnienie dla niego przy badaniu ale zastanawiam sie jak oni przeprowadzaja badanie na takich na prawde puszystych puszystych kobietkach, to musi być dopiero ból jakich mało :/

Mnie ostatnio tez miętosil aż dwa razy 😕 jeden poprzeglądal tak ogólnie głowy rece nogi itp. Kazał wyjść i za pół godziny znowu. Może właśnie po to zeby Nas nie meczyc tyle na raz ale brzuch tez mnie bolał ... tyle, ze u mnie odwrotnie raczej do większych nie należę wiec to nie mam reguły na to wychodzi i tak wszystkie Nas wygniota niezależnie od wagi 😊😉

Cześć, powiedzcie czy na tym etapie ciąży czujecie często ruchy dziecka? Ja czuję 1-2 razy dziennie i nie wiem czy to normalne. Dziś u mnie 21+5

Ja jednak miałam USG, bo lekarz chciał mnie uspokoić. Mały tak kopie na usg, że jestem w szoku, jakim cudem tego nie czuje 🤣
Ogólnie jestem +5kg w 21 tc, więc nie jest źle 😆

Cześć, powiedzcie czy na tym etapie ciąży czujecie często ruchy dziecka? Ja czuję 1-2 razy dziennie i nie wiem czy to normalne. Dziś u mnie 21+5

ja jestem 22+7 i czuje regularnie, kilkanaście razy dziennie, codziennie już od jakiegoś czasu. najczęściej wieczorem ta moja mała wariatka się kręci i:)

U mnie dzisiaj 22+0 i chłopaków czuje juz dawno tyle ze w zależności co robie w danym dniu. Jak dużo np chodzę to ich usypia bo się kołyszą i są grzeczni ale jak tylko się położę to robią dyskotekę. I jak mam mniej ruchliwy dzień to oni dokazuja a jak ja mam bardziej ruchliwy to zazwyczaj więcej śpią 😉

reklama
Mi to się wydaje, że dziecko w ogóle nie śpi.. co chwile fikołki :) będzie chyba ruchliwa baba :D
Za to tatuś się cieszy, bo w końcu może wyczuć kopniaki ;)

A z innej kwestii.. Boryka się któraś z was z bardzo wysokim pulsem? Podobno może być większe niż przed ciążą, a ja poza tym miałam wysokie tętno.. Ale teraz 120 bywa czasami i to aż duszno.. Martwię się czy dzidzia jest odpowiednio dotleniona.. Może macie jakieś naturalne sposoby na zbicie?

Do góry