reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniówki 2021

reklama
hej, u mnie 20tc i 295g. Troszkę się martwię, że mało.. Do tej pory różnica z usg, a temrinu miesiaczki były 4dni, a dziś przy połówkowym już 7dni. Może trochę panikuję, bo syn urodził się z hipotrofią i ciężko się nie martwić :/ Myślicie, że nadgoni?

Co do L4 to tak jak piszą dziewczyny - dzień naprzód, 3 do tyłu. Jak nie pokrywało mi się z wizytą to dzwoniłam i wystawiali.
U mnie 20 plus 0 z okresu lub 20 plus 2 z usg i 320 gram. I rośnie normalnie.według tabeli powinna dojść do 3500.Nie ma się co stresować.

Hej Dziewczynki :) my już po połówkowych, wyniki są wszystkie w porządeczku ale synuś leniwiec nie chciał współpracować z Panem doktorem i muszę powtorzyć badanie główki tak żeby mieć komplet :) chociaż teraz też z badań nie ma powodu do niepokoju :) jedyne co mnie nie pokoi to samo badanie.. Lekarz jest sam w sobie bardzo sympatyczny ale tak mnie na tych prenatalnych wydusi zawsze tym sprzetem do USG ze dwa dni przestaje mnie brzuch boleć :( wiem, ze nie jestem najszczuplejsza i to jest utrudnienie dla niego przy badaniu ale zastanawiam sie jak oni przeprowadzaja badanie na takich na prawde puszystych puszystych kobietkach, to musi być dopiero ból jakich mało :/

Hej Dziewczynki :) my już po połówkowych, wyniki są wszystkie w porządeczku ale synuś leniwiec nie chciał współpracować z Panem doktorem i muszę powtorzyć badanie główki tak żeby mieć komplet :) chociaż teraz też z badań nie ma powodu do niepokoju :) jedyne co mnie nie pokoi to samo badanie.. Lekarz jest sam w sobie bardzo sympatyczny ale tak mnie na tych prenatalnych wydusi zawsze tym sprzetem do USG ze dwa dni przestaje mnie brzuch boleć :( wiem, ze nie jestem najszczuplejsza i to jest utrudnienie dla niego przy badaniu ale zastanawiam sie jak oni przeprowadzaja badanie na takich na prawde puszystych puszystych kobietkach, to musi być dopiero ból jakich mało :/
Hejka. Wiesz co ja jestem raczej normalnej budowy, ale brzuszek miałam zawsze naprawdę szczuplutki, mimo tego na prenatalnych synek ciągle spał , więc lekarz wbijał mi sondę w brzuch, a czasem nawet musiał stuknąć w brzuszek, żeby syna obudzić, także czasem tak to po prostu bywa. Mnie też cały brzuch bolał, ale najważniejsze, że był dobrze zmierzony.

reklama

Mnie jak lekarz mordował tym sprzętem i naciskał na brzuch to w końcu nie wytrzymałam. I powiedziałam mu, że trafił w czuły punkt, bo zaraz się zesikam albo zesram. Tylko się uśmiechnął :)
Ale fakt - zebrał wszystkie pomiary jakie mu były potrzebne i nic nie musze powtarzac. I mimo wszystko, jestem z niego zadowolona.
A już po samym badaniu oczywiście nie chciało mi się sikac.

Do góry