reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

hej, u mnie 20tc i 295g. Troszkę się martwię, że mało.. Do tej pory różnica z usg, a temrinu miesiaczki były 4dni, a dziś przy połówkowym już 7dni. Może trochę panikuję, bo syn urodził się z hipotrofią i ciężko się nie martwić :/ Myślicie, że nadgoni?

Co do L4 to tak jak piszą dziewczyny - dzień naprzód, 3 do tyłu. Jak nie pokrywało mi się z wizytą to dzwoniłam i wystawiali.
Ja urodziłam córkę z hipotrofia. Na chwilę obecną mi się narazie wszystko zgadza z terminem z USG. Ale jutro idę na połówkowe, to napisze czy coś się zmieniło:)

reklama
hej, u mnie 20tc i 295g. Troszkę się martwię, że mało.. Do tej pory różnica z usg, a temrinu miesiaczki były 4dni, a dziś przy połówkowym już 7dni. Może trochę panikuję, bo syn urodził się z hipotrofią i ciężko się nie martwić :/ Myślicie, że nadgoni?

Co do L4 to tak jak piszą dziewczyny - dzień naprzód, 3 do tyłu. Jak nie pokrywało mi się z wizytą to dzwoniłam i wystawiali.
Moze bedzie maluszek poprostu ;p u mnie dziewczyny 400 g ;)

Ja urodziłam córkę z hipotrofia. Na chwilę obecną mi się narazie wszystko zgadza z terminem z USG. Ale jutro idę na połówkowe, to napisze czy coś się zmieniło:)
Koniecznie daj znać :) U mnie była tak ułożona, że nie dało się dokładnie sprawdzić serduszka i kręgosłupa więc za miesiąc będę mieć powtórkę.

A znasz powód wcześniejszej hipotrofii? Masz jakieś leki zapobiegawcze?

Koniecznie daj znać :) U mnie była tak ułożona, że nie dało się dokładnie sprawdzić serduszka i kręgosłupa więc za miesiąc będę mieć powtórkę.

A znasz powód wcześniejszej hipotrofii? Masz jakieś leki zapobiegawcze?
Jestem już po córcia waży 320g jest różnica 2 dni jeżeli chodzi o termin porodu. Więc jest nieznacznie mniejsza;) ale wszystko ok, serduszko, żołądek itp. Jak to lekarz powiedział "super dziołcha " 🙈 troszkę bardzo się ruszała więc ciężko było, ale dali razem radę;)

Hipotrofia była podobno spowodowana cukrzycą. Jedni rodzą dzieci bardzo duże przy cukrzycy, a niektórzy malutkie. I właśnie ja byłam w tej drugiej grupie. Od 32 tyg. Miałam insulinę i co 2 tygodnie miałam jednostki zwiększane bo nie pomagała;)

dziewczyny ja 20 tc. chodze normalnie w spodniach nie ciazowych do tego zwykla bluza nikt nic nie podejrzewa. nawet szwagierka dzis pyta ze doszukuje sie brzucha a tu ciężko dojrzeć i czy wszystko ok . ja mowie ze w domu zostawiam:):)lekarz mowi ok. jak myslucie kiedy mnie "wywali"?
w pierwszej ciazy o tej porze to.juz mialam.galanty brzuch:):)

Moja 20 tydzien i 270[emoji16]ja sie nie martwie na zapas! Zobaczymy kolejne usg, ktore mam jutro-polowkowe [emoji16][emoji126][emoji126]

Grzybowo[emoji16][emoji16]
IMG_20200910_124023.jpeg

reklama
Dziewczyny u mnie 22 tc i tak się zastanawiam czy czuję pierwsze ruchy. Mam takie odczucie jakby w środku pękały mi małe baloniki (???) wiem jak to brzmi xD nie jest to do końca miłe uczucie i raczej w dolnej części brzucha. To może być to? :D

Do góry