reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
Ja miałam poronienie zatrzymane. Nie chciałam iść do szpitala na zabieg i ginekolog przepisał mi tabletki po których poroniłam w domu.
A który był tydzień u Ciebie? W szpitalu mówią że 8tydzien to raczej ciężko żebym sama się dokładnie oczyscila... Nie wiem już kogo słuchać 😞 nie chce zabiwgu bo boje sie komplikacji, a z drugiej strony jak pomyślę że miałabym ronić kilka dni to robi mi się słabo, to mnie zniszczy już totalnie 😭

Ja powiedziałam swojej mamie a mąż swojej. U mnie było bez żadnych wielkich oznajmień, bo ja nie lubię takich rzeczy. Tzn. jak ktoś robi specjalne prezenty dla dziadków to bardzo mi się podoba, ale ja osobiście nigdy taka nie byłam. Mamie napisałam na fejsie, że chyba jestem w ciąży i tyle. ;)

Wrócę jeszcze do tematu głosowania i prywatnej grupy. Myślę, że kto już miał zagłosować to zagłosował. Rozkład głosów jest taki, że już raczej nic się nie zmieni.
Proponuję zakończenie głosowania w niedzielę. :wink: Od poniedziałku bym się wzięła za organizację wszystkiego.
No ja też nie, mama z resztą trzymała za nas kciuki od jakiegoś roku i co miesiąc liczyla, że zadzwonię do niej z ta wiadomością i od początku jest przeszczesliwa, ona tak jakby sama w ciąży była:D a rodzice od męża strony zawsze cieszą się z wnuków u nich to ostatni bo mąż jest najmłodszy z rodzeństwa i siostrzenice są już dorosłe można powiedzieć. Natomiast KAZDY życzy nam: może tym razem dziewczynka.... Mam wrażenie ze poszły zakłady w rodzinie 😂
Super, że się tym zajmiesz czekamy na wiadomość co i jak :)

Moja tesciowa sie sama domyslila, wiec zapytala po prostu, a ja potwierdzilam. A z moimi rodzicami byla cala akcja zaplanowana :) na dlugi weekend Bożego Ciała wybieralismy sie do moich rodzicow, a ze wypadala wtedy rocznica naszego slubu, to jak juz zasiedlismy, to pytam czy pamietaja jaki jest dzien. Po chwili namyslu tata doszedl, ze rocznica, to ja ze smiechem czy maja jakis prezent na dla nas. Po czym mowie, ze spoko spoko, my przyjechalismy z prezentem. Moj M postawil flaszke na stół i.mowie, ze beda dziadkami po raz drugi. Zapanowala ogolna radość, okrzyki, gratulacje itp. I jak powoli emocje zaczely opadac, to mowie, ze to jeszcze nie wszystko, bo zostana tez dziadkami po raz trzeci :D M postawil druga flaszke na stol, zapanowala ogolna konsternacja, a po chwili mama zalapala,.ze blizniaki :D i tak to poszlo. Flaszeczki jeszcze z naszego wesela, juz trzy lata maja. Panowie wypili po kielichu na zdrowie i takie swietowanie. Nagralam filmik z tego i lubie do niego wracac :D
aż mnie ciary przeszły 🤗☺️ fajnie wyszło hehe

A który był tydzień u Ciebie? W szpitalu mówią że 8tydzien to raczej ciężko żebym sama się dokładnie oczyscila... Nie wiem już kogo słuchać 😞 nie chce zabiwgu bo boje sie komplikacji, a z drugiej strony jak pomyślę że miałabym ronić kilka dni to robi mi się słabo, to mnie zniszczy już totalnie 😭

Ostatnia edycja:
Młodsza niż na poprzedniej wizycie w sensie że się maleństwo się zmniejszyło czy że powinno być no 8+4 a jest 8+0 i od ostatniego USG urosło?
Powinno być 8+4 a było 7+5 ale maleństwo rozwija się prawidłowo.
Słyszałam że do 12 tygodnia tak często jest że przez jakiś okres dziecko rozwija się szybciej, przez jakiś czas wolniej i stąd te wahania. Od ostatniego USG wyszła różnica 5 dni.

reklama
Do góry