reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Mam jeszcze dzielenie pytanie aż wstyd haha jestem ponad 8 lat po ślubie mam 3 letniego syna i siedzę i się zastanawiam jak powiedzieć rodzicom i tesciom o ciąży jakiś czuje wstyd jakbym miała 15 lat i nie wiedziała kto jest ojcem jak wyście im powiedzieli ? W jakich okolicznościach i jakie dokładnie słowa w pierwszej ciąży byłam tak zestresowana że nie pamiętam jak powiedziałam mamie a tesciom mąż mówił żeby na wózek zaczęli zbierać a teraz nie wiem ale idiotka że mnie

No coś Ty - przecież Cię nie skrzyczą 😁 Możecie im przekazać np w taki sposób, że dla synka kupicie bluzeczkę, koszulkę z napisem "starszy brat" i pojedziecie tak do rodziców 😁 albo możecie zabrać ze sobą zdjęcie USG i po prostu pokazać na spotkaniu z rodzicami i powiedzieć, że chcielibyście przedstawić nowego wnusia lub wnusię 🤩

reklama
No coś Ty - przecież Cię nie skrzyczą 😁 Możecie im przekazać np w taki sposób, że dla synka kupicie bluzeczkę, koszulkę z napisem "starszy brat" i pojedziecie tak do rodziców 😁 albo możecie zabrać ze sobą zdjęcie USG i po prostu pokazać na spotkaniu z rodzicami i powiedzieć, że chcielibyście przedstawić nowego wnusia lub wnusię 🤩
Fajny pomysł z tą koszulka dziekuje

Mam jeszcze dzielenie pytanie aż wstyd haha jestem ponad 8 lat po ślubie mam 3 letniego syna i siedzę i się zastanawiam jak powiedzieć rodzicom i tesciom o ciąży jakiś czuje wstyd jakbym miała 15 lat i nie wiedziała kto jest ojcem jak wyście im powiedzieli ? W jakich okolicznościach i jakie dokładnie słowa w pierwszej ciąży byłam tak zestresowana że nie pamiętam jak powiedziałam mamie a tesciom mąż mówił żeby na wózek zaczęli zbierać a teraz nie wiem ale idiotka że mnie
Moja tesciowa sie sama domyslila, wiec zapytala po prostu, a ja potwierdzilam. A z moimi rodzicami byla cala akcja zaplanowana :) na dlugi weekend Bożego Ciała wybieralismy sie do moich rodzicow, a ze wypadala wtedy rocznica naszego slubu, to jak juz zasiedlismy, to pytam czy pamietaja jaki jest dzien. Po chwili namyslu tata doszedl, ze rocznica, to ja ze smiechem czy maja jakis prezent na dla nas. Po czym mowie, ze spoko spoko, my przyjechalismy z prezentem. Moj M postawil flaszke na stół i.mowie, ze beda dziadkami po raz drugi. Zapanowala ogolna radość, okrzyki, gratulacje itp. I jak powoli emocje zaczely opadac, to mowie, ze to jeszcze nie wszystko, bo zostana tez dziadkami po raz trzeci :D M postawil druga flaszke na stol, zapanowala ogolna konsternacja, a po chwili mama zalapala,.ze blizniaki :D i tak to poszlo. Flaszeczki jeszcze z naszego wesela, juz trzy lata maja. Panowie wypili po kielichu na zdrowie i takie swietowanie. Nagralam filmik z tego i lubie do niego wracac :D

Ja swoim przygotowalam fotoksiazki [emoji3059] dziś przyjdą to wam pokaże [emoji85] i dla jednych rodziców będa zdjęcia po kolei - najpierw rodzice, potem najstarsza córka, jej dzieci, brat, jego dziecko, my, na końcu nasze zdjęcie ze zdjęciem z USG [emoji4] drugim zrobiliśmy serię naszych zdjęć z 3 lat zwieńczone na końcu tak jak w poprzedniej książce [emoji4]
Ja powiedziałam swojej mamie a mąż swojej. U mnie było bez żadnych wielkich oznajmień, bo ja nie lubię takich rzeczy. Tzn. jak ktoś robi specjalne prezenty dla dziadków to bardzo mi się podoba, ale ja osobiście nigdy taka nie byłam. Mamie napisałam na fejsie, że chyba jestem w ciąży i tyle. ;)

Wrócę jeszcze do tematu głosowania i prywatnej grupy. Myślę, że kto już miał zagłosować to zagłosował. Rozkład głosów jest taki, że już raczej nic się nie zmieni.
Proponuję zakończenie głosowania w niedzielę. :wink: Od poniedziałku bym się wzięła za organizację wszystkiego.
A ja właśnie lubię takie inne formy, chociaż nie chodzi o to, żeby miały oficjalny ton, ale żeby były mile, zaskakujące etc [emoji4] dlatego tak trochę powraca w moich wypowiedziach ten temat bo się tym jaram jak dziecko [emoji16] Ty z tego co zauważyłam i o ile się nie mylę to jesteś bardzo pragmatyczna i konkretna, zgadza się? [emoji4]

Moja tesciowa sie sama domyslila, wiec zapytala po prostu, a ja potwierdzilam. A z moimi rodzicami byla cala akcja zaplanowana :) na dlugi weekend Bożego Ciała wybieralismy sie do moich rodzicow, a ze wypadala wtedy rocznica naszego slubu, to jak juz zasiedlismy, to pytam czy pamietaja jaki jest dzien. Po chwili namyslu tata doszedl, ze rocznica, to ja ze smiechem czy maja jakis prezent na dla nas. Po czym mowie, ze spoko spoko, my przyjechalismy z prezentem. Moj M postawil flaszke na stół i.mowie, ze beda dziadkami po raz drugi. Zapanowala ogolna radość, okrzyki, gratulacje itp. I jak powoli emocje zaczely opadac, to mowie, ze to jeszcze nie wszystko, bo zostana tez dziadkami po raz trzeci :D M postawil druga flaszke na stol, zapanowala ogolna konsternacja, a po chwili mama zalapala,.ze blizniaki :D i tak to poszlo. Flaszeczki jeszcze z naszego wesela, juz trzy lata maja. Panowie wypili po kielichu na zdrowie i takie swietowanie. Nagralam filmik z tego i lubie do niego wracac :D
Kurde, aż chciałabym widzieć ich miny i czuć to wszystko, jak informuje się, że będą bliźniaki [emoji16][emoji7]

@M@lly noo właśnie mnie też szczypie i to jest nieprzyjemne uczucie, chyba nawet gorsze dla mnie od wbijania...
Ten wynik SERPINE1 to jest coś związane z PAI ale dokładnie Ci nie powiem jak to jest bo ja jestem z tego zielona..
Co do tych wyników to ja zrobiłam cały pakiet badań na trombofilie, tam miałam chyba oznaczonych 6 genów jakoś i zapłaciłam za to koło 500zl

Sprawdziłam to inna nazwa Pai-1. Po wbiciu staram się chodź na 2-3 minuty usiąść lub położyć. Wtedy mniej szczypie. Czasem lekko boli po. Czuję się bezpiecznie jak je mam i nawet jakby mi chcieli odstawić i nie przepisać już to na dzień dzisiejszy mam zapas na 100 dni? A jeszcze mam recepty na 8 opakowań :D.

No właśnie chciałam powiedzieć że patrzcie ile za nie placicie żeby ze zniżką ja płaciłam za 10 szt 3.20zl

Też tyle płacę ;)

Ja jestem 3 lata po ślubie prawie. I jeszcze nikomu nie powiedziałam. Ostatnio wygadałam się Mamie o 2 stratach i mam wrażenie, że od tego momentu mnie olewa. Przykre ale co zrobię.

Podsumowałam dziś wizyty na najbliższe i mam w najbliższym czasie 10, z czego jak pójdę jutro i w pon to dostanę kolejne terminy. Muszę dziś powiedzieć pracodawcy ale się boję jego reakcji albo tego że się popłaczę. Tak przez te hormony jestem strasznie płaczliwa. Ale jutro mam wizytę, w pon też, w środę dwie, Więc już nie mam jak się tłumaczyć czemu chce przyjść później lub wyjść wcześniej. Ma przyjść do biura pod koniec mojej zmiany bo ma spotkanie więc poczekam jak spotkanie się skończy i z nim pogadam. Jak się nie zgodzi na zdalną to powiem, że na dni wizyty wybieram nadgodziny potem w lipcu mam urlop i od sierpnia idę na l4. Mam jeszcze dwie umowy o dzieło z miesięcznym okresem wypowiedzenia więc nie mogę iść tak od ręki na l4 bo mogą mi kazać zapłacić karę za zerwanie umowy. W niedzielę wyjeżdza z rodziną na 10 dni i nie będzie go więc będzie miał czas przemyśleć sprawę,

Trzymajcie za mnie kciuki.

Asia jesteś udana ❤️😅 ja mojej mamie nic nie mówiłam, tylko, że zemdlałam pierwszy raz w życiu i prawie straciłam zęba. A ona do mnie, że jestem w ciąży 🤣 oczywiście moja mama miala rację 🙈

Ja tylko od siebie proszę jeszcze żeby odezwały się do mnie dziewczyny, które też miały poronienie zatrzymane. Zupełnie nie wiem czego się jutro spodziewać... Najbardziej przeraża mnie fakt, że z powodu wirusa będę sama bez wsparcia męża. Nawet nie wiem co że sobą zabrać... Ginekolog mówił mi to wszystko ale ja niczego nie kodowalam
Ja miałam poronienie zatrzymane. Nie chciałam iść do szpitala na zabieg i ginekolog przepisał mi tabletki po których poroniłam w domu.

hej dziewczyny ❤️ ja z rana założyłam konto na vinted, wstawiłam kilka rzeczy i czekam 😄. u nas dziś bardzo ciepło, aż nie ma czym oddychać. biorę się za ogarnianie swoich rzeczy, bo są wszędzie, a później czas na ogarnięcie siebie 😄 miłego dnia ❤️

reklama
Ja tez sie balam rodzicom powiedziec.Jeszcze przez telefon musialam,bo granica zamknieta.Puls 150 mialam :D

Do góry