reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

reklama
Cześć dziewczyny :)
Ja dziś robiłam badania z krwi ,tsh musialam powtórzyć ze względu na to że był za wysoki i zaczęłam brać eutyrox 25 i spadło ładnie z 3.66 do 1.55.
IgG ,igM ,wiem że któraś z Was na podstawie wyników potrafiła stwierdzić czy właśnie się przechodzi toksoplazmoze ,czy się ją miało ,albo jest się w grupie ryzyka i można się dopiero zarazić .Wstawiam wyniki i jeśli mogę prosić o interpretację będę bardzo wdzięczna :)

U mnie dzis 11t6d i czuję się super ,wczoraj na dwa razy zrobiłam ponad 17km spacerku a dziś już ponad 10km ,energia mnie roznosi:)
Wierzę że będzie mi łatwiej rodzić jak będę aktywna w ciąży 😂

Gratuluję wszystkim pięknych ,zdrowych bobaskow z dzisiejszych wizyt 😍

Wygląda na to że nigdy nie przechodziłas toksoplazmozy. Musisz w ciąży bardziej na siebie uważać, aby nie zachorować.

Ja dziś robiłam badania z krwi ,tsh musialam powtórzyć ze względu na to że był za wysoki i zaczęłam brać eutyrox 25 i spadło ładnie z 3.66 do 1.55.
IgG ,igM ,wiem że któraś z Was na podstawie wyników potrafiła stwierdzić czy właśnie się przechodzi toksoplazmoze ,czy się ją miało ,albo jest się w grupie ryzyka i można się dopiero zarazić .Wstawiam wyniki i jeśli mogę prosić o interpretację będę bardzo wdzięczna :)

U mnie dzis 11t6d i czuję się super ,wczoraj na dwa razy zrobiłam ponad 17km spacerku a dziś już ponad 10km ,energia mnie roznosi:)

Jak ja zazdroszczę takiej energii i dobrego samopoczucia. Też chciałabym się tak ruszać, a ostatnie tygodnie to jest w tym temacie dramat

Ja też nie biorę innej opcji pod uwagę...
Nie myślę że mogło by męża nie być obok...
Największego wsparcia...
No niestety nie wiadomo jak bedzie-kolezanka swiezo po porodzie,w maseczce,nawiasem mowiac,maz mogl ja wprowadzic jedynie do portiera w szpitalu i do widzenia.Lepiej zaczac przygotowywac sie na taki wariant,zeby potem nie bylo wielkiego zaskoczenia....

Wydaje mi się że nie przechodziłaś toxo :) ale mogę się mylić 😀

Jak ja zazdroszczę takiej energii i dobrego samopoczucia. Też chciałabym się tak ruszać, a ostatnie tygodnie to jest w tym temacie dramat
No ja nie mogę narzekać, na pytania jak się czuję odpowiadam że gdybym nie wiedziała że jestem w ciąży to bym wcale nie czuła że w niej jestem😂
Ok 8 tyg wszystko odpuściło ,czasem czuje bardziej piersi ,czy też jakieś rozciąganie, ale reszta bez zmian 😊

No niestety nie wiadomo jak bedzie-kolezanka swiezo po porodzie,w maseczce,nawiasem mowiac,maz mogl ja wprowadzic jedynie do portiera w szpitalu i do widzenia.Lepiej zaczac przygotowywac sie na taki wariant,zeby potem nie bylo wielkiego zaskoczenia....
Tak tak ,urodzić i tak będę musiała z tym ze wole nie myśleć że bez męża obok :)

No ja nie mogę narzekać, na pytania jak się czuję odpowiadam że gdybym nie wiedziała że jestem w ciąży to bym wcale nie czuła że w niej jestem😂
Ok 8 tyg wszystko odpuściło ,czasem czuje bardziej piersi ,czy też jakieś rozciąganie, ale reszta bez zmian 😊
U mnie dziś 9+5, nie odpuszcza nic...., ale wciąż wierzę, że kiedyś będzie lepiej

Oba wyniki masz ujemne nie chorujesz i nie chorowałaś na toksoplazmoze 😊

reklama
Do góry