reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
A u nas w szpitalu można rodzic rodzinnie, ale obowiązuje reżim sanitarny i opłata za strój (kombinezon, czepek, ochraniacze na buty) i ujemny wynik na koronawirusa.
Z tym, że jeżeli osoba towarzyszącą jest wątpliwą, decyduje personel.

mmm ale pojadlam [emoji1787] oczywiście taka głodna byłam, że gorący jadłam i mam cały język poparzony [emoji1787] Zobacz załącznik 1138476
Mój przysmak! [emoji7] Uwielbiam najbardziej na świecie a potem brzuch jak sto dwa [emoji85]
można można czemu nie? [emoji4] ostatnio był po 50zł, dziś kupiłam 14zł/kg [emoji4]
już zjadłam ponad pół kilo[emoji38]

ma bardzo dużo witamin i kwas foliowy [emoji4] jednak wysoki indeks glikemiczny więc kobiety z wysokim cukrem jedynie nie mogą.
U nas byl najpierw 25zl a potem 20 [emoji4] ogólnie wolno jeść Bob, a nawet to bardzo zdrowo tylko trzeba dużo wody pić [emoji4]
U mnie lekarz mówi że mogę sobie ściągnąć maseczke w gabinecie, ale on będzie miał dlatego że pracuje w szpitalu i nie wie z kim ma styczność [emoji2368][emoji2368]
U nas też lekarz w maseczce, a pacjentki tylko mierzenie temp i dezynfekcja [emoji4]
:( nie brzmi to dobrze. Współczuję doświadczenia z ta "grypą". Mi kilka osób też wspominało, że przed marcem coś ich dopadło m.in. partner koleżanki wrócił zza granicy w lutym z taką gorączką, że myśleli, że przyjdzie mu pożegnać się z tym światem. Wiem, że ich znajomi robili test na przeciwciała covid-19 i wyszło, że musieli przejść tą chorobę. Oczywiście badanie dla osób już zdrowych w żaden sposób nie jest refundowane :(
Ja tak samo na przełomie stycznia i lutego po prostu zdychałam! I się tak nawet zastanawialiśmy cyz to nie było to.. Mój mąż tydzień półprzytomny leżał w domu..
Dopiero teraz piszę bo zabrałam tatusia na pizzę i ciasto po badaniach bo niestety nie mógł wejść ze mną ale dostałam całe badanie na płytce, za chwilę oglądamy [emoji16]
Dzidziuś jest zdrowy, żadnych wad na usg nie było widać. Jutro robię PAPPA bo podobno wskazane dla kobiet u których USG wyszło dobrze. Ale mi ulżyło dziewczyny, to był dla mnie kluczowy moment, żeby dowiedzieć się czy dziecię jest zdrowe.
Niestety nie chciał pokazać co tam ma między nogami ale najważniejsze, że zdrowe[emoji846] Zobacz załącznik 1138499

Zobacz załącznik 1138503
Wow! Gratulacje [emoji7][emoji28][emoji3059]

Ja dziś mam kiepski dzień. Ogólnie jako tako nic mi nie jest, tylko strasznie słaba jestem, duszno mi itp. Rani mialam zapał i energie, posprzątalam sypialke i padlam. Pogoda dalej kijowa, juz by sie moglo zdecydowac czy lato czy jesien. Bez sensu. Psychicznie powoli przygotowuje sie do remontu i przeprowadzki z góry na dół (zamieniamy sie z teściową), ogladam panele, plytki, drzwi, meble itp. I tylko serce boli ile hajsu trzeba bedzir wyłożyć 😅

Ja jestem zdecydowana na UCK. Nie chciałabym rodzić nigdzie indziej. Byłoby super spotkać się na porodówce:)

O widzę że są dziewczyny z Gdańska😊ja tez😊jeśli chodzi o poród to zależy kiedy się zacznie. Jeśli przed czasem to Zaspa a jeśli po 36 tc to wojewódzki. Miałam 1 cc na Zaspie druga w Wojewódzkim i ta 2ga 100 razy lepiej zrobiona choć pewnie zależy na jakiego lekarza się trafi...

Dziewczyny, dla mnie to czarna magia. Kompletnie nie wiem na co mam zwracać uwagę przy wyborze. Wasze wybory są związane z wcześniejszymi doświadczeniami czy zwracacie jeszcze na coś uwagę?
Ja dopiero chcę zacząć robić wywiad gdzie warto rodzić, przed prenatalnymi nie chciałam jeszcze, żadnych planów robić.

@Ana_84 a Ty na kiedy masz termin?

Ja dziś mam kiepski dzień. Ogólnie jako tako nic mi nie jest, tylko strasznie słaba jestem, duszno mi itp. Rani mialam zapał i energie, posprzątalam sypialke i padlam. Pogoda dalej kijowa, juz by sie moglo zdecydowac czy lato czy jesien. Bez sensu. Psychicznie powoli przygotowuje sie do remontu i przeprowadzki z góry na dół (zamieniamy sie z teściową), ogladam panele, plytki, drzwi, meble itp. I tylko serce boli ile hajsu trzeba bedzir wyłożyć 😅
Oj chyba jakaś słaba aura dziś, bo ja też dziś bym najchętniej nie wstawała z łóżka a zaduch straszny :( z tą różnicą, że już od rana tej energii nie mam :). Powodzenia z remontem! Oby wszystko było takie, jakie sobie wymarzysz - i w miarę zgodne z ustalonym budżetem :)

To dziś chyba ddzień naleśników, u mnie też są :)
Co do porodów bez partnerów, to pomyślcie jak po cc matka leży na pooperacyjnej, a dzidziuś w sali oczekiwań pod okiem pielęgniarki. U mnie tak jest na obecną chwilę. Mam nadzieję, że do stycznia będzie lepiej.

Cześć dziewczynki.
Od rana dziś nie zaglądałam, więc mam trochę do nadrobienia. Mam dziś fatalny dzień, od rana zalewam się łzami, nie wiem co mam robić. Nie chcę rozmawiać z nikim znajomym, a duszenie tego wszystkiego w sobie sprawia, że czuję się jeszcze gorzej.
Otóż mój narzeczony stwierdził dziś, że potrzebuje czasu żeby sobie wszystko poukładać. Miesiąca może dwóch osobno, bo nie jest pewnien czy chce spędzić ze mną życie. 😭😭 oczywiście mogę liczyć na jego pomoc finansową i twierdzi, że będzie dbał o maluszka. Jestem w totalnej rozsypce...
Przepraszam, że Was tutaj tym męczę 😞 ale przynajmniej czuję , że mogłam się wygadać...

Mam nadzieję, że dzisiejsze wizyty poszły dobrze. 😊❤ zabieram się za nadrabianie zaległości. 😊

reklama
Dziewczyny, dla mnie to czarna magia. Kompletnie nie wiem na co mam zwracać uwagę przy wyborze. Wasze wybory są związane z wcześniejszymi doświadczeniami czy zwracacie jeszcze na coś uwagę?
Ja dopiero chcę zacząć robić wywiad gdzie warto rodzić, przed prenatalnymi nie chciałam jeszcze, żadnych planów robić.

@Ana_84 a Ty na kiedy masz termin?
Ja mam termin na koniec stycznia 25-30.01. Tylko 2 pierwsze porody przed czasem więc teraz też się nastawiam na początek stycznia raczej. Ja rodziłam 9 i 6 lat temu to się pewnie w szpitalach pozmieniało. Zwłaszcza UCK to zupełnie inne miejsce podobno bardzo dobre warunki ale tam nie rodziłam i nie znam stamtąd lekarzy raczej. UCK i Zaspa mają 3 stopień referencyjnosci więc jeśli sporo przed czasem to któryś z tych szpitali trzeba wybrać. Ja do 2giego porodu jechałam karetka więc zawiezli mnie do najbliższego a był to Wojewódzki. Bałam się porodu tam a ostatecznie byłam super zadowolona. Zrobili mi szew wewnętrzny samo rozpuszczalny extra prawie niewidoczny i dużo szybciej doszłam do siebie. Przy pierwszym na Zaspie szyli mnie czarna nicia😉

Do góry