reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
Cześć dziewczyny :)
Ja dziś robiłam badania z krwi ,tsh musialam powtórzyć ze względu na to że był za wysoki i zaczęłam brać eutyrox 25 i spadło ładnie z 3.66 do 1.55.
IgG ,igM ,wiem że któraś z Was na podstawie wyników potrafiła stwierdzić czy właśnie się przechodzi toksoplazmoze ,czy się ją miało ,albo jest się w grupie ryzyka i można się dopiero zarazić .Wstawiam wyniki i jeśli mogę prosić o interpretację będę bardzo wdzięczna :)

U mnie dzis 11t6d i czuję się super ,wczoraj na dwa razy zrobiłam ponad 17km spacerku a dziś już ponad 10km ,energia mnie roznosi:)
Wierzę że będzie mi łatwiej rodzić jak będę aktywna w ciąży 😂

Gratuluję wszystkim pięknych ,zdrowych bobaskow z dzisiejszych wizyt 😍

Wygląda na to że nigdy nie przechodziłas toksoplazmozy. Musisz w ciąży bardziej na siebie uważać, aby nie zachorować.

Ja dziś robiłam badania z krwi ,tsh musialam powtórzyć ze względu na to że był za wysoki i zaczęłam brać eutyrox 25 i spadło ładnie z 3.66 do 1.55.
IgG ,igM ,wiem że któraś z Was na podstawie wyników potrafiła stwierdzić czy właśnie się przechodzi toksoplazmoze ,czy się ją miało ,albo jest się w grupie ryzyka i można się dopiero zarazić .Wstawiam wyniki i jeśli mogę prosić o interpretację będę bardzo wdzięczna :)

U mnie dzis 11t6d i czuję się super ,wczoraj na dwa razy zrobiłam ponad 17km spacerku a dziś już ponad 10km ,energia mnie roznosi:)

Jak ja zazdroszczę takiej energii i dobrego samopoczucia. Też chciałabym się tak ruszać, a ostatnie tygodnie to jest w tym temacie dramat

Ja też nie biorę innej opcji pod uwagę...
Nie myślę że mogło by męża nie być obok...
Największego wsparcia...
No niestety nie wiadomo jak bedzie-kolezanka swiezo po porodzie,w maseczce,nawiasem mowiac,maz mogl ja wprowadzic jedynie do portiera w szpitalu i do widzenia.Lepiej zaczac przygotowywac sie na taki wariant,zeby potem nie bylo wielkiego zaskoczenia....

Wydaje mi się że nie przechodziłaś toxo :) ale mogę się mylić 😀

Jak ja zazdroszczę takiej energii i dobrego samopoczucia. Też chciałabym się tak ruszać, a ostatnie tygodnie to jest w tym temacie dramat
No ja nie mogę narzekać, na pytania jak się czuję odpowiadam że gdybym nie wiedziała że jestem w ciąży to bym wcale nie czuła że w niej jestem😂
Ok 8 tyg wszystko odpuściło ,czasem czuje bardziej piersi ,czy też jakieś rozciąganie, ale reszta bez zmian 😊

No niestety nie wiadomo jak bedzie-kolezanka swiezo po porodzie,w maseczce,nawiasem mowiac,maz mogl ja wprowadzic jedynie do portiera w szpitalu i do widzenia.Lepiej zaczac przygotowywac sie na taki wariant,zeby potem nie bylo wielkiego zaskoczenia....
Tak tak ,urodzić i tak będę musiała z tym ze wole nie myśleć że bez męża obok :)

No ja nie mogę narzekać, na pytania jak się czuję odpowiadam że gdybym nie wiedziała że jestem w ciąży to bym wcale nie czuła że w niej jestem😂
Ok 8 tyg wszystko odpuściło ,czasem czuje bardziej piersi ,czy też jakieś rozciąganie, ale reszta bez zmian 😊
U mnie dziś 9+5, nie odpuszcza nic...., ale wciąż wierzę, że kiedyś będzie lepiej

Oba wyniki masz ujemne nie chorujesz i nie chorowałaś na toksoplazmoze 😊

reklama
Do góry