reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Dopiero teraz piszę bo zabrałam tatusia na pizzę i ciasto po badaniach bo niestety nie mógł wejść ze mną ale dostałam całe badanie na płytce, za chwilę oglądamy 😁
Dzidziuś jest zdrowy, żadnych wad na usg nie było widać. Jutro robię PAPPA bo podobno wskazane dla kobiet u których USG wyszło dobrze. Ale mi ulżyło dziewczyny, to był dla mnie kluczowy moment, żeby dowiedzieć się czy dziecię jest zdrowe.
Niestety nie chciał pokazać co tam ma między nogami ale najważniejsze, że zdrowe🙂 Zobacz załącznik 1138499

Zobacz załącznik 1138503
Bardzo się cieszę 😍Piękny maluch. Już nie mogłam się doczekać tych pięknych zdjęć 😍😍😍gratulacje zdrowej dzidzi

reklama
Cześć dziewczyny :)
Ja dziś robiłam badania z krwi ,tsh musialam powtórzyć ze względu na to że był za wysoki i zaczęłam brać eutyrox 25 i spadło ładnie z 3.66 do 1.55.
IgG ,igM ,wiem że któraś z Was na podstawie wyników potrafiła stwierdzić czy właśnie się przechodzi toksoplazmoze ,czy się ją miało ,albo jest się w grupie ryzyka i można się dopiero zarazić .Wstawiam wyniki i jeśli mogę prosić o interpretację będę bardzo wdzięczna :)

U mnie dzis 11t6d i czuję się super ,wczoraj na dwa razy zrobiłam ponad 17km spacerku a dziś już ponad 10km ,energia mnie roznosi:)
Wierzę że będzie mi łatwiej rodzić jak będę aktywna w ciąży 😂

Gratuluję wszystkim pięknych ,zdrowych bobaskow z dzisiejszych wizyt 😍
Ładnie Ci się ustabilizowała tarczyca :) i to przy małej dawce, fajnie. Chyba nie miałaś i nie masz toksoplazmozy ( na podstawie warunków liczb oceniam, ale nie jestem specjalistą). Spacerem 17 km - wow ... ja bym pewnie ten czas spożytkowała na kanapowe leżenie :/ ale też wolałabym być bardziej aktywna.

Nie, to jakiś inny pomiar 🙂 ma 6,1 cm i wg USG termin przesuwa mi się na 2 stycznia ale jeden dzień różnicy to żadna różnica.

Ja też mam problem w oddychaniu w maseczce, nie dość, że alergie to jeszcze zwyczajnie mi się robi słabo. Doktor zawsze prosi, żebym zakryła nos ale w trakcie wizyty zawsze zasuwam lekko maseczkę 😉
Kochana teraz termin mamy w ten sam dzień ❤ ja mam wrażenie że mi z kolei termin przesunie się trochę dalej ale w poniedziałek dopiero będę wiedziała.

Ładnie Ci się ustabilizowała tarczyca :) i to przy małej dawce, fajnie. Chyba nie miałaś i nie masz toksoplazmozy ( na podstawie warunków liczb oceniam, ale nie jestem specjalistą). Spacerem 17 km - wow ... ja bym pewnie ten czas spożytkowała na kanapowe leżenie :/ ale też wolałabym być bardziej aktywna.
Dzięki :)
Korzystam że mam chęć i towarzysza :)
Pogoda dziś nie rozpieszcza więc na dziś koniec spacerowania :) dużo lepiej się czuję dotleniona i lepiej zasypiam zmeczona :p

Dziewczyny ja nie przeżyje samotnego porodu. Dla mnie partner przy porodzie to podstawa. Bardzo mi na tym zależy. Nawet nie dopuszczam myśli że mogłoby być inaczej

reklama
O widzę że są dziewczyny z Gdańska😊ja tez😊jeśli chodzi o poród to zależy kiedy się zacznie. Jeśli przed czasem to Zaspa a jeśli po 36 tc to wojewódzki. Miałam 1 cc na Zaspie druga w Wojewódzkim i ta 2ga 100 razy lepiej zrobiona choć pewnie zależy na jakiego lekarza się trafi...

Do góry