reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

To nie jest smieszne. 22 kur.... strony.
Widzialam sie dzis z wlascicielka przedszkola I po prostu bardziej szczesliwej kobiety cudza ciaza nie widzialam juz dawno. Dala mi namiar na fajna babke od usg I sie okazalo ze do niej jestem zapisana na pt.

reklama
Dziękuję ale polecam jeśli lekarz umożliwia nagranie płytki 🙂 oglądamy 3 raz bo nie możemy się napatrzeć. Dziecko najpierw wyginało się w każdą stronę a potem dostało czkawkę, śmiesznie to wygląda na filmiku. To będzie fajna pamiątka dla nas i dla dziecka jak już będzie starsze 🙂
Bardzo bym chciała ale mam niestety prowadzenie ciąży w medicover i tam pani, która robi usg tylko mruczy coś pod nosem - a przynajmniej w oddziale, w którym ostatnio byłam :(((( Szkoda, że partner nie możne oglądać usg w trakcie badania, bo dla nie to bardzo buduje więź ojciec-dziecko, no ale co zrobić. Super, że macie filmik! Niesamowita pamiątka.

Bardzo bym chciała ale mam niestety prowadzenie ciąży w medicover i tam pani, która robi usg tylko mruczy coś pod nosem - a przynajmniej w oddziale, w którym ostatnio byłam :(((( Szkoda, że partner nie możne oglądać usg w trakcie badania, bo dla nie to bardzo buduje więź ojciec-dziecko, no ale co zrobić. Super, że macie filmik! Niesamowita pamiątka.
I mnie też nie robi ale wybierając lekarza do badań prenatalnych pytałam czy nagrają mi płytkę. Też uważam, że szkoda bo chciałabym, żeby partner też czuł, że w tym uczestniczy 😔
Myślicie, że zimą znowu grozi nam znowu brak porodów rodzinnych? To chyba będzie jeszcze gorsze niż brak obecności na badaniach.

Dziewczyny ale się zagotowałam.
Nie chcieli mnie wpuścić do sklepu spożywczego bez maseczki. Ja nie moge nosić maseczki bo momentalnie robi mi się duszno i kręci w głowie. Już nie wspominając o tym że robi mi się niedobrze. Babka uznała że powinnam pokazać dokument dot. tego że nie mogę nosić maseczki. A ja już wscieka powiedziałam że o ile nie jest przedstawicielem policji to nic nie muszę jej okazywać i albo mnie wpuści albo dzwonię po policję i do jej kierownictwa. Laska mnie puściła ale byłam taka wściekła że kupiłam sobie wodę i wyszłam bo z emocji już było mi niedobrze. Pierwszy raz się z czymś takim zetknęłam. Myślicie że warto wziąć od ginekologa zaświadczenie o przeciwskazaniach do noszenia maseczki ?? Ktoś się spotkał z takim zachowaniem? Od 2 miesiecy chodzę bez maseczki i nawet jak o nią pytają to odpowiadam że nie mogę jej nosić i wszystko gra a tutaj takie coś.
Też miałam nie przyjemna sytuację w sklepie i to u siebie na wsi
Dziewczyna mi zwróciła uwagę że do sklepu wchodzimy tylko w maseczce ja jej mówię że jestem w ciąży i nie mogę mieć maseczki bo się po prostu dusze i jest mi nie dobrze a ona na to że tym bardziej powinnam chodzić w maseczce dla ochrony nie tłumaczyłam już drugi raz bo to nie miało sensu wyszłam bez połowy rzeczy co miałam kupić bo z nerwów zapomniałam 😡

Cześć dziewczyny :)
Ja dziś robiłam badania z krwi ,tsh musialam powtórzyć ze względu na to że był za wysoki i zaczęłam brać eutyrox 25 i spadło ładnie z 3.66 do 1.55.
IgG ,igM ,wiem że któraś z Was na podstawie wyników potrafiła stwierdzić czy właśnie się przechodzi toksoplazmoze ,czy się ją miało ,albo jest się w grupie ryzyka i można się dopiero zarazić .Wstawiam wyniki i jeśli mogę prosić o interpretację będę bardzo wdzięczna :)

U mnie dzis 11t6d i czuję się super ,wczoraj na dwa razy zrobiłam ponad 17km spacerku a dziś już ponad 10km ,energia mnie roznosi:)
Wierzę że będzie mi łatwiej rodzić jak będę aktywna w ciąży 😂

Gratuluję wszystkim pięknych ,zdrowych bobaskow z dzisiejszych wizyt 😍

Załączniki

• 20200624_150956.jpg
    20200624_150956.jpg
    58,2 KB · Wyświetleń: 42
reklama
Do góry