reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

No jeśli chodzi o takie podejście to się z tobą zgadzam, szczerze to o tym nie pomyślałam względem noszenia maseczek 🤔
Z tym, że jeżeli ktoś ma czyste sumienie i jest zdrowy, a źle znosi noszenie maseczek to też nie ma się co na siłę dusić w niej 😊 jesteśmy dorosłe i odpowiedzialne. Musimy robić to co dla naszego zdrowia jest najlepsze! 😊

reklama
tak i ten stres czy wszystko jest dobrze już nie mogę wytrzymać do soboty żeby sprawdzić czy wszystko ok
ja nie mam za bardzo objawów oprócz delikatna tkliwość piersi wzdęcia i gazy wieczorem bardzo się martwię
Mam nadzieję, że będzie dobrze ! Jeżeli będziesz już po warto siebie nagrodzić :) jakimś super przysmakiem. Wierzę, że stres odejdzie jak zobaczysz Maluszka.

Dziewczyny a na wizyty do ginekologa musicie chodzic w maseczkach? Jak to teraz wygląda w Polsce w przychodniach?
Ja byłam to i rękawiczki i maseczki obowiązkowe. Przy rejestracji Pani mierzy temperaturę. Za to w gabinecie lekarz pozwala odsłonić nos 😊
Ah i jeszcze czekamy na zewnątrz, dzwonimy na dzwonek i dopiero wpuszczają.

Ja po wizycie i tak jak się spodziewałem bez konkretów za bardzo, skierowanie na badania do następnej wizyty zrobić mam , ciśnienie zmierzone, waga i lekarz chciała posłuchać serduszka ale nie mogła znaleźć zbyt długo nie szukała ale uspokajała że pewnie tyłem maluch odwrócony ale ja już mam schize i nie wiem jak wytrzymam tydzień do prenatalnych 😔😔😔jestem podlamana 😟
Nie rozumiem jak lekarz może w ogóle robić takie byle jakie wizyty. Przecież wiadomo, że dla każdej przyszłej mamy najważniejsze jest dziecko czy wszystko ok i zawsze powinni to sprawdzać😕
Głowa do góry. Tydzień szybko zleci zobaczysz 🤗

Dziewczyny a na wizyty do ginekologa musicie chodzic w maseczkach? Jak to teraz wygląda w Polsce w przychodniach?
W Londynie prywatnie na pierwszej wizycie musiałam mieć maseczkę na wizytę z położną w szpitalu tez dostałam informacje ze mam przyjść w masce w sobotę kontrola u lekarza ale jeszcze informacji o masce nie dostałam

Dziewczyny mam prenatalne jak już pisałam w poniedziałek. Teraz dzwoniła pani z przychodni że nam być wcześniej bo przed usg prenatalnym będzie pobieranie krwi. O co chodzi? W pierwszej ciąży szłam na prenatalne i przed nie było pobierania krwi

reklama
Nie rozumiem jak lekarz może w ogóle robić takie byle jakie wizyty. Przecież wiadomo, że dla każdej przyszłej mamy najważniejsze jest dziecko czy wszystko ok i zawsze powinni to sprawdzać😕
Głowa do góry. Tydzień szybko zleci zobaczysz 🤗
Dziękuję za wsparcie 😙 niestety z racji ciąży wysokiego ryzyka muszę być pod opieką poradni a tam jest jak jest wszystko taśmowo niestety, mam nadzieję że z ciążą do końca wszystkie będzie ok i moje wizyty tam raz w miesiącu wystarczą.

Do góry