reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Maseczka jest po to,by zmniejszyc transmisje wirusa.Zeby osoba,ktora nie wykazuje objawow,a jest nosicielem wirusa,nie zarażała innych,podczas mowienia.
To ja powiem tak, bo akurat jestem że Śląska i jak widziałam wiadomości w tv że 98% gornikow przechodzi wirusa bezobjawowo to u nas większość osób się zastanawia jak to z tym wirusem jest. Przyznam szczerze ja na początku byłam mega zestresowana, bo wirus, no za chwilę umrę.. A prawda jest taka że to jest dupa a nie wirus jeśli ktoś nie ma objawów przez cały czas trwania choroby. Bo niby jakim cudem ktoś może być chory a nie wykazywać objawów? Sory ale ja tego nie rozumiem, taka jest nagonka w Polsce na górników a ja uważam że te wyniki są po prostu sfałszowane. I owszem 'prawdziwym' wirusem nie chciałabym się zarazić bo noszę pod sercem maluszka ale dla mnie ta cała sytuacja jest conajmniej dziwna. A już przynajmniej od 2 osób słyszałam że w szpitalu ktoś z ich rodziny umarł np z powodu choroby serca a wpisują że zgon z powodu korony, no to chyba coś jest nie halo 🤦‍♀️

reklama
Wiem że to jest problem. Prowadzę sklep spożywczy i wiem że jest problem z maseczkami. Oczywiście są ludzie którzy nie mogą nosić bo samą mnie mdli w masce ale ludzie też to naduzywaja a sanepid naprawdę chodzi po sklepach. A do tego nie ukrywam że jakby ktoś zarazil mi pracownice a wpadlibysmy w kwarantanne to jesteśmy bankrutami i nie mamy z czego żyć. Zaświadczenia nie trzeba nosić ze sobą i Ci co nie mogą to niech nie noszą a reszcie nic się nie stanie jak na czas zakupów założą te maski
Ja absolutnie rozumiem ten obowiązek. Sklepom nie jest teraz łatwo i gdybym mogła serio nosilabym ta maseczke bo to żaden problem założyć ja na 5/10 min jeżeli nic Ci nie jest. Mam nadzieję że to szybko się skończy.

To ja powiem tak, bo akurat jestem że Śląska i jak widziałam wiadomości w tv że 98% gornikow przechodzi wirusa bezobjawowo to u nas większość osób się zastanawia jak to z tym wirusem jest. Przyznam szczerze ja na początku byłam mega zestresowana, bo wirus, no za chwilę umrę.. A prawda jest taka że to jest ***** a nie wirus. Bo niby jakim cudem ktoś może być chory a nie wykazywać objawów? Sory ale ja tego nie rozumiem, taka jest nagonka w Polsce na górników a ja uważam że te wyniki są po prostu sfałszowane. I owszem 'prawdziwym' wirusem nie chciałabym się zarazić bo noszę pod sercem maluszka ale dla mnie ta cała sytuacja jest conajmniej dziwna. A już przynajmniej od 2 osób słyszałam że w szpitalu ktoś z ich rodziny umarł np z powodu choroby serca a wpisują że zgon z powodu korony, no to chyba coś jest nie halo 🤦‍♀️
Też jestem że Śląska i dla mnie to trochę naciągane. Te wyniki i to wszystko. Aktualnie znam jedna osobę, która ma wirusa i jest objawowa.
Poza tym choroba jest wtedy jak są objawy. A tak jedynie można być nosicielem.
To mnie więcej jak z wirusem opryszczki. 95% społeczeństwa jest nosicielami ale tylko u 1% występują objawy w formie opryszczki!

Ja absolutnie rozumiem ten obowiązek. Sklepom nie jest teraz łatwo i gdybym mogła serio nosilabym ta maseczke bo to żaden problem założyć ja na 5/10 min jeżeli nic Ci nie jest. Mam nadzieję że to szybko się skończy.
Oj nie wiem czy szybko się skończy, dziś lekarz mówiła mi ,że doszły do niej informacje że w połowie września zaczniemy od początku kwarantannę 😔oby się nie spełniło.

Jestem za maseczkami, bo mimo wszystko jest masa osób, które są nieodpowiedzialne i będą ukrywały chorobę! Do mnie kiedyś przyszła do salonu klientka z mononukleoza i 40 stopniowa gorączka, na początku udawała, że ma kaszel z alergii więc ja przyjęłam. Wieczorem sama już miałam gorączkę. Także ludzie mają gdzieś innych i właśnie dla takich te maseczki są idealne!

Oj nie wiem czy szybko się skończy, dziś lekarz mówiła mi ,że doszły do niej informacje że w połowie września zaczniemy od początku kwarantannę 😔oby się nie spełniło.
Do tego na pewno nie dojdzie bo gospodarka tego nie wytrzyma. Inna sprawa jest to że nie sądzę żeby Polacy dali się znów zamknąć w domach. Uważam że, pobyt na świeżym powietrzu jest o wiele bezpieczniejszy niż siedzenie w domu i dla zdrowia fizycznego i psychicznego.

mmm ale pojadlam 🤣 oczywiście taka głodna byłam, że gorący jadłam i mam cały język poparzony 🤣
IMG_20200624_135749_521.jpg

Jestem za maseczkami, bo mimo wszystko jest masa osób, które są nieodpowiedzialne i będą ukrywały chorobę! Do mnie kiedyś przyszła do salonu klientka z mononukleoza i 40 stopniowa gorączka, na początku udawała, że ma kaszel z alergii więc ja przyjęłam. Wieczorem sama już miałam gorączkę. Także ludzie mają gdzieś innych i właśnie dla takich te maseczki są idealne!
No jeśli chodzi o takie podejście to się z tobą zgadzam, szczerze to o tym nie pomyślałam względem noszenia maseczek 🤔

reklama
Dziewczyny ! Byłam dziś na badaniach tych podstawowych z krwi i moczu. Poszłam do lekarza na NFZ wypisał mi skierowanie wczoraj i dziś już miałam ;) zapomniał tylko o wirusowym zapaleniu wątroby (to sobie dokupilam) i sama zdecydowałam o zrobieniu progesteronu ale robie go przy każdym pobraniu krwi bo mam bardzo bardzo niski. Wyniki w piątek.

Do góry