reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Dziewczyny ja to mam jakiegoś pecha , w piątek miałam wizytę u swojego gin ale ze wszystko było ok to L4 nie brałam , od poniedziałku ledwo co dalej radę , aż do dzisiaj gdzie już doszły wymioty i naprawdę nie mam siły na nic, z racji że cały ranek przespałam to dopiero teraz wybrałam się do gin po zwolnienie a tu okazało się że już zamknięte a jutro jest urlop i dopiero w pt od 8 czynne , to telefon do przychodni i tłumacze pani że mega źle się czuje itp a ona do mnie z hasem że ona mi nie może wypisać L4 bo to musi zrobić lekarz ginekolog...i jak tu nie zwariować.? Z bólem wyprosilam o L4 na dzisiaj, tylko pytanie co ja jutro zrobię znów będę dzwonić i się prosic o L4 na ten jeden dzień bo przychodnia jest zamknięta...
Kurcze dziwne, ja pierwsze zwolnienie wzięłam od rodzinnego na tydzień czasu i nie było żadnego problemu, wcale nie musi zwolnienia wystawiać ginekolog przecież

reklama
Wiem że to jest problem. Prowadzę sklep spożywczy i wiem że jest problem z maseczkami. Oczywiście są ludzie którzy nie mogą nosić bo samą mnie mdli w masce ale ludzie też to naduzywaja a sanepid naprawdę chodzi po sklepach. A do tego nie ukrywam że jakby ktoś zarazil mi pracownice a wpadlibysmy w kwarantanne to jesteśmy bankrutami i nie mamy z czego żyć. Zaświadczenia nie trzeba nosić ze sobą i Ci co nie mogą to niech nie noszą a reszcie nic się nie stanie jak na czas zakupów założą te maski
moja siostra mówiła, że jeden sklep w Galerii u nich dostał 5tys. Kary za to że wpuszczają ludzi bez masek. Dla własnego zdrowia i nerwów z obydwu stron lepiej mieć takie zaświadczenie w kieszeni. Ja mam już dość tego wirusa tak jak każdy z nas mam nadzieję, że wszystko w końcu wróci do normy

Dziewczyny.. przezyłam dzisiaj jedno z najgorszych uczuć na świecie 😩 Mąż podwiózł mnie do biblioteki i tam jest oczywiście nakaz noszenia maseczek.. po jakichś 5 minutach zaczełam mieć doslownie stan jak przed omdleniem, zrzuciłam z siebie maseczkę, zaczelam miec dreszcze, wystąpiły mi w ciągu sekundy takie zimne poty i nie wiedzialam w ogole co ta Pani do mnie mówi.. slajdem doszłam do samochodu, wyglądałam jak trup - nie byłam blada, ale sina, doslownie sina - mąż sie przeraził jak mnie zobaczył, ja zresztą też 🥺
Biedna, ja mam tak samo, efekt niedotlenienia . Ostatnio stałam w rossmanie modliłam się, żeby nie zemdleć...
Poty, dreszcze i zawroty głowy! Zakładam maseczkę ale tylko na usta.

Dziewczyny.. przezyłam dzisiaj jedno z najgorszych uczuć na świecie 😩 Mąż podwiózł mnie do biblioteki i tam jest oczywiście nakaz noszenia maseczek.. po jakichś 5 minutach zaczełam mieć doslownie stan jak przed omdleniem, zrzuciłam z siebie maseczkę, zaczelam miec dreszcze, wystąpiły mi w ciągu sekundy takie zimne poty i nie wiedzialam w ogole co ta Pani do mnie mówi.. slajdem doszłam do samochodu, wyglądałam jak trup - nie byłam blada, ale sina, doslownie sina - mąż sie przeraził jak mnie zobaczył, ja zresztą też 🥺
No moim zdaniem te maseczki przynoszą więcej szkody niż pożytku 🤦‍♀️ a na początku byłam innego zdania. Najlepiej tak jak dzeiwczyny piszą jak już jest nakaz noszenia to założyć jedynie na usta, a nos mieć odkryty.. Nie wyobrażam sobie jak bardzo musiałaś się przestraszyć, dobrze że chociaż mąż był w aucie..

Dziewczyny przeczytajcie sobie oficjalne stanowisko WHO w związku z osobami bezobajowymi.
Problem stanowią osoby objawowe, które udają, że nic im nie jest...
Tak jak pisałam o tym bracie od mojej przyjaciółki, który ma wynik pozytywny. Podejrzewał, że ma, bo miał gorączkę i duszności a mimo to miało w dupie, bo przecież nie miał jeszcze pozytywnego wyniku...

Nie chcemy Was martwić ale jeżeli nawet masz przeciwskazania do jej noszenia np astma itd to i tak w sklepie musisz ją nałożyć bo niestety teraz jest akcja że do sklepów nie będą wpuszczać i jak będziesz się kłócić to mogą wezwać policję i niestety to Ty dostaniesz mandat więc albo unikać sklepów niech mężowie chodzą albo niestety na chwilę ja nakładać chodz na buzię bez nosa
Wczoraj trąbili o tym w TV że do sklepów obowiązkowo w maseczce że będą wyciągane konsekwencje. Ja to dziewczyny nad morze w to lato się nie wybiorę u nas nie ma zachorowań póki co ale już w Rewalu nad morzem zamknęli ośrodek bo przyjechal ktoś z korona także się teraz porobi u nas.

No moim zdaniem te maseczki przynoszą więcej szkody niż pożytku 🤦‍♀️ a na początku byłam innego zdania. Najlepiej tak jak dzeiwczyny piszą jak już jest nakaz noszenia to założyć jedynie na usta, a nos mieć odkryty.. Nie wyobrażam sobie jak bardzo musiałaś się przestraszyć, dobrze że chociaż mąż był w aucie..
Maseczka jest po to,by zmniejszyc transmisje wirusa.Zeby osoba,ktora nie wykazuje objawow,a jest nosicielem wirusa,nie zarażała innych,podczas mowienia.

reklama
Do góry