reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

reklama
Nie stresuj mnie bo ja w ogóle tego liczenia nie ogarniam 🙈😁 wkleję może co pokazuje mi aplikacja 🤔 u ginekologa byłam 11dni temu, wtedy wg USG był 6+1 🤷‍♀️ a ostatnią miesiączkę miałam 26 kwietnia
No to my jestesmy na szarym koncu listy,chyba,ze ktos jeszcze sie tajniaczy :)
Ja mam 30.04,wiec mam 4 dni mlodsza ciaze od Ciebie.Czyli z OM lekarz powinien byl wpisac date (26+7)-3mce,czyli 3 luty.
Wiec ja mam z OM 7.02,a z ostatniego usg akurat 3.02,ale wiadomo,ze to labilne.

Ja tak samo . Który masz już tydzień ? Ja mam wizytę 29 i to już będzie 13 tydzień OM . Więc myślę że zrobi przez brzuch.
Z jednej strony jak mialam operacje bo mialam guza na jajniku to lekarka mnie straszyła że nie zrobią mi laparoskopi przez moją wagę. Że jedynie tradycyjne cięcie. Mój lekarz się z niej śmiał bo wszystko poszło dobrze 😊
Wg OM powinno być 10+2 ale we wtorek lekarka powiedziała że z USG wychodzi młodsza o tydzień czyli 9+2 i wizyta 30tego. Mi zapowiedziała że będziemy się widywać co 2 tygodnie przez moją wagę bo boi się o nadciśnienie i cukier.

Nie wiem jak oni liczą, bo z USG wychodziła ciąża 3 dni młodsza i termin na 31.01 a z ostatniej miesiączki na 30.01 miedzy terminami jeden dzień różnicy, a w ciąży aż 3 dni.

Ja już po wizycie. Nie wpisuje się na listę bo się boje złych wieści. U mnie 10+3, 3,55 cm, krwiak niestety nie zniknął ale już tak nie zagraża, serduszko 158 :) i od jutra zaczynamy przygodę z heparyną, ale to żadna cena :) Będę teraz spokojna jakieś dwa dni 😅 Dziewczyny ja przeleżałam 5 tygodni w domu (w tym tydzień w szpitalu), cieszę się jak dziecko bo będę już mogła powoli wracać do życia :) dziś idę do Rossmanna 😍😍😍

reklama
Mogę Wam trochę podpowiedzieć bo z synem też byłam bardzo otyła i wygląda to tak badania przez brzuch są robione dużo później niż u innych ale może to i dobrze bo wolałam tak i mieć dokładne badania niż przez brzuch i nic nie zbadać . Ja przez całą ciążę nie miałam ani jednego super ladnego zdjęcia bo słaba widoczność na super sprzętach . Ciężkie są takie ciążę wiem sama kończyłam ja z wagą 115kg ale mam super 3 latka teraz jestem 14 miesięcy po resekcji żołądka i z wagi 124kg co nie była najwyższa na 69kg i też ciężki przypadek bo po operacji słabe przyswajanie wszystkiego jak macie jakieś pytania pytajcie bo wiem że otyłość będzie pewnym problemem ale da się wszystko przeskoczyć 😘
No ja miałam w planach po kilkudziesięciu nieudanych dietach na zdecydowanie się na krok zgłoszenia się o pomoc i operacje bariatryczna ale los chciał inaczej i jest ciąża. Martwię się bo się naczytałam problemów z taka wagą i ciąża, że ginekolodzy krzywo patrzą i potem na porodówce. Tego głównie się obawiam i zdrowia dziecka. Jeszcze jak mi powiedziała że tydzień młodsza to już siebie za to winie..

Do góry