reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

jak to działa? Ja dopiero nauczylam się polubiac posty :D
Podczas czytania postów, jeśli uznasz, że chcesz odnieść się do jakiejś wiadomości klikasz na "+cytat" (to ta kafelka obok lubię to 😉). Nadrabiasz wszystkie posty a na koniec jak chcesz odpowiedzieć klikasz w okienko odpowiedzi na samym dole i klikasz "wstaw cytat" ☺ Mam nadzieję że zrozumiale wytlumaczyłam 🙂

reklama
Dziewczyny dzisiaj zaliczyłam chyba najlepszy hit ciążowy do tej pory 🤪 rano cieszyłam się, że śniadanie ładnie weszło, a teraz poszłam umyć zęby i razem z pianą na ustach i szczoteczką w ręce wisiałam nad toaletą 🤮 nie mam pojęcia czy wywołał to posmak pasty, czy podrażniłam szczoteczką migdałki? Ja jestem coraz dalej, a tu coraz lepsze hity się zaczynają 😆

Jestem kochane już po wizycie jejku pójść tylko do lekarza a tyle do nadrobienia czytania miałam 😘 a więc do rzeczy bejbik ma 4.70 cm dwie rączki dwie nóżki i serce jak dzwon 172. Pan doktor powiedział że wyniki mam książkowe. Przytyłam całe 400 gram także już nie chudnę. Na zmęczenie kazał zakupić sobie magnez b6 i brać 2 razy po tabletce. Kolejna wizyta 10 lipca ale jeszcze 30.06 prenatalne. Także pochwalił mnie że mimo mojego złego samopoczucia widzi już dziś uśmiech na mej buzi życzył abym była zawsze pozytywnie nastawiona. A termin się przesunął na 5.01 ale lekarz mówił że to na początku tak jest ze dziecko szybko rośnie i się termin będzie zmieniał jeszcze kilka razy.

Załączniki

• IMG_20200619_112618.jpg
    IMG_20200619_112618.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 63
A ja myślę, że to nie jest zły pomysł o ile dieta będzie ustalana przy pomocy dietetyka. Otyłość prowadzi do szeregu zagrożeń dla matki i dla dziecka. W stanach zjednoczonych ciężarne normalnie wysyłane są do dietetyków. Co do jedzenia mięsa w ciąży to już dawno uznano że wcale nie trzeba go jeść ale w zamian utrzymywać zbilansowana dietę. Mama ginekolog chyba też o tym pisała.

Jestem kochane już po wizycie jejku pójść tylko do lekarza a tyle do nadrobienia czytania miałam 😘 a więc do rzeczy bejbik ma 4.70 cm dwie rączki dwie nóżki i serce jak dzwon 172. Pan doktor powiedział że wyniki mam książkowe. Przytyłam całe 400 gram także już nie chudnę. Na zmęczenie kazał zakupić sobie magnez b6 i brać 2 razy po tabletce. Kolejna wizyta 10 lipca ale jeszcze 30.06 prenatalne. Także pochwalił mnie że mimo mojego złego samopoczucia widzi już dziś uśmiech na mej buzi życzył abym była zawsze pozytywnie nastawiona. A termin się przesunął na 5.01 ale lekarz mówił że to na początku tak jest ze dziecko szybko rośnie i się termin będzie zmieniał jeszcze kilka razy.
Kolejna świetna wiadomość. Gratuluję! ❤️ A co do terminu to ja miałam z synem 3 różne terminy i urodziłam jeszcze w innym 😅

same cudowne wiadomości dzisiaj. gratuluję zdrowego, dużego bobasa :)

Laski obiecałam haul zakupowy więc robię! Ogólnie rozmiary różne bo od 56 do 68 ale szkoda było nie zabrać w takiej cenie ... były promki od 30% do 70%. No i póki co staram się kupować uniwersalne chociaż są bardziej chłopięce na pierwszy rzut oka, ale wolę ubrać dziewczynkę w takie niż chłopca w falbanki różowe w serduszka chociaż nie jestem za stygmatyzowaniem dzieci to jednak rozsądekmi tak podpowiada. Mogę tylko jedno zdjęcie dodać bo piszą, że za duzy rozmiar plików.. kupiłam jeszcze album ciąży i jestem w nim zakochana!!Zobacz załącznik 1135644
ale super 😍 nie mogę się doczekać jak zacznę kompletować ubranka dla mojego maluszka.

reklama
A ja myślę, że to nie jest zły pomysł o ile dieta będzie ustalana przy pomocy dietetyka. Otyłość prowadzi do szeregu zagrożeń dla matki i dla dziecka. W stanach zjednoczonych ciężarne normalnie wysyłane są do dietetyków. Co do jedzenia mięsa w ciąży to już dawno uznano że wcale nie trzeba go jeść ale w zamian utrzymywać zbilansowana dietę. Mama ginekolog chyba też o tym pisała.
Potwierdzam, czytałam na ten temat i przy pomocy dobrego dietetyka można zdrowo i bez zagrożenia zrzucić kilka kilogramów.
Tylko nie będzie to takie odchudzanie na pełnej, tylko delikatne. Wynikać to będzie jedynie z dobrze zbilansowanej diety. Jeżeli ktoś jadł tłusto, a teraz zacznie po prostu zdrowo to waga sama będzie leciała, a dziecko dostanie odpowiednie składniki odżywcze.

Do góry