reklama
Z
zmiana8.2
Gość
No i tutaj u Ciebie te wyliczenia 10+5 grajaJa mam z OM i USG taki sam, wyliczony przez lekarza. Termin na 10.01
Mam 10+5 dni, cykle 26 dni, OM 6 kwietnia.
No i aplikacja preglife pokazuje idealnie to samo.
Nika261
Fanka BB :)
A kiedy miałaś ostatnia miesiączkę? Ja 22.04No i ja tego wlasnie nie rozumiem.Skoro masz wyliczony z OM termin na 13 dni przede mna,to czemu ja mam 7+2?
Z
zmiana8.2
Gość
30.04A kiedy miałaś ostatnia miesiączkę? Ja 22.04
Z
zmiana8.2
Gość
Lekarz wyliczyl date na 7.02.Ty masz 8 dni starsza ciaze,to termin masz na 30.01?30.04
asia333podlasie
Przy wzroście 165 waga 126kg aktualnie
Czytając Twoje wiadomości to nie wiem czy lekarza prowadzącego bym nie zmieniła bo gadanie o chudnięciu jest nie na miejscu jakbyś Ty dopiero planowała ciążę to rozumiem ale już w niej jesteś. Moja mi mówiła tylko żeby starać się jak naj mniej przytyc . Co do patrzenia krzywo to powiem Ci że od podstawówki miałam nadciśnienie i w ciąży jeszcze większe co wizytę od swojej gin dostawałam skierowanie do szpitala na patologie i wyglądało to tak że mówili to nadciśnienie od otyłości a nie od ciąży i do domu co nie zmieniało faktu że było. Poszłam w końcu co innego szpitala i było wogole inaczej odrazy mnie położyli nic nie wspominali o wadze ibw 36tyg zrobili mi cesarkę przez to nadciśnienie . W ciąży chodziłam do chematologa bo krew była za gęsta to co wizytę mnie warzyła i komentowała to zależy od lekarza. Na prenatalne chodziłam do mężczyzny i wiedziałam że ma utrudniony widok przez otyłość starał się że wszystkich sił wszystko znaleźć zbadać był miły . A przyszło mi raz do głowy pójść do przychodni na nfz bo stwierdziłam że skoro mi się należy to czemu nie to babka do mnie że jak ona ma zbadać przez brzuch że na jej sprzęcie nic nie zobaczy nigdy więcej.No ja miałam w planach po kilkudziesięciu nieudanych dietach na zdecydowanie się na krok zgłoszenia się o pomoc i operacje bariatryczna ale los chciał inaczej i jest ciąża. Martwię się bo się naczytałam problemów z taka wagą i ciąża, że ginekolodzy krzywo patrzą i potem na porodówce. Tego głównie się obawiam i zdrowia dziecka. Jeszcze jak mi powiedziała że tydzień młodsza to już siebie za to winie..
Nika261
Mi wychodzi i z OM i z USG 25.01 i jak się zalogowałam do apki nim jeszcze byłam u lekarza to wyliczył mi dokładnie tak samo, cykle mam 27 dniowe jeśli to ma znaczenie, szczerze nie wiem jak to jest ale ty faktycznie jakoś późno masz wyliczony termin ja wiem ze do zapłodnienia doszło w weekend majowy bo wtedy miałam owulacjeLekarz wyliczyl date na 7.02.Ty masz 8 dni starsza ciaze,to termin masz na 30.01?
Z
zmiana8.2
Gość
Ale termin wylicza sie dodajac 7 dni i odejmujac 3mce,to sztampa,kiedy mialas Om?bo z terminu wyliczonego przez lekarza wychodzi 18 kwiecien....Mi wychodzi i z OM i z USG 25.01 i jak się zalogowałam do apki nim jeszcze byłam u lekarza to wyliczył mi dokładnie tak samo, cykle mam 27 dniowe jeśli to ma znaczenie, szczerze nie wiem jak to jest ale ty faktycznie jakoś późno masz wyliczony termin ja wiem ze do zapłodnienia doszło w weekend majowy bo wtedy miałam owulacje
reklama
Laski tez macie problem z cera? Co robicie? U mnie porazka
Taaaaak, mam taką cerę, że tragedia. Ani pielęgnacja, ani zdrowa dieta, ani wizyty u kosmetologa nie pomagają... rozmawiałam z Endokrynolog przy okazji ostatniej wizyty i powiedziała, że taki urok, ale jestem w stanie się poświecić jak przyjdzie czas to się ogarnie