reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

reklama
Nie wiem jak jest gdzie indziej ale u mnie każda kobieta w ciąży zapisując się do poradni przyszpitalnej może podpisać taka jakby umowę z tą poradnia i szpitalem że będzie korzystać z ich opieki do końca ciąży oni w zamian daja wszystko co trzeba czyli dostęp do lekarza , 24 h na kontakt z położna, wszystkie badania za free pod warunkiem że będziesz rodzić w tym szpitalu przynajmniej ja to tak zrozumiałam a jak jest to się dowiem za tydzień jeden z minusów chyba największy że na wizycie nie robią USG tylko dają skierowanie do innego miejsca na to USG no nie wiem mam trochę obaw przed tym bo i ponoc długo czeka się na kolejne wizyty ale w razie czego mam pierwszeństwo na Sorze.

Dziewczyny, zrobiłam sałatkę z arbuzem. Tak się najadłam, że chyba pęknę 😂

Ja zrobiłam żurek taki na zakwasie, mąż bardzo lubi, a i dla mnie to dobre, chciałam zrobić naleśniki ale nie miałam siły stać przy tym w kuchni 🤦‍♀️ ale najbardziej to mam smaka na krokiety z barszczem, o jaaacie aż ślinka cieknie 🤤 jak bd miała lepszy dzień to koniecznie muszę zrobić 😁
A co do lodów ja teraz uwielbiam wodne lody i też w sumie mi trochę pomagają przeżyć te mdłości 😁

Ja też mam ochotę na krokiety z barszczem.
Ja to w ogóle nie wiem co się dzieje z moimi upodobaniami kulinarnymi. Odkąd jestem w ciąży to mam ochotę na rzeczy, których wcześniej nie jadałam albo niezbyt często po nie sięgałam :)

To zależy od przychodni pewnie. U nas odrazu robią USG.
Ja mam ten cały KOC ale nie wiem czy będę rodzic w tym szpitalu. Co do położnej napewno nie będę korzystała z ich bo należę pod inny powiat.

Mam L4 z kodem B, czyli ciąża. A mój szef pytał koleżanki z pracy czy w ogóle jestem w tej ciąży, bo do tej pory nie dałam zaświadczenia. Pierwsze słyszę, aby poza L4 z kodem B potrzebne było jeszcze zaświadczenie dla pracodawcy. Wy dawalyscie?

Mam L4 z kodem B, czyli ciąża. A mój szef pytał koleżanki z pracy czy w ogóle jestem w tej ciąży, bo do tej pory nie dałam zaświadczenia. Pierwsze słyszę, aby poza L4 z kodem B potrzebne było jeszcze zaświadczenie dla pracodawcy. Wy dawalyscie?

Ja też pierwsze słyszę, u mnie wystarczyło L4. Zaświadczenie chyba daje się jak nie idzie się na L4 a chcesz korzystać z wyjścia z pracy na badania itp. ale mogę się mylić :)

To zależy od przychodni pewnie. U nas odrazu robią USG.
Ja mam ten cały KOC ale nie wiem czy będę rodzic w tym szpitalu. Co do położnej napewno nie będę korzystała z ich bo należę pod inny powiat.
A ja już wyczytałam w necie, że w ramach koc musisz się trzymać jednego szpitala 🤔 ale tak tylko piszę, nie znam się na tym. W moim mieście to nie funkcjonuje.

reklama
Ja też nic nie dawałam poinformowałam najpierw ustnie o ciąży a później l4 z kodem b

Do góry