reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Każdy dzień będzie inny mnie zwykle piersi strasznie bolały w nocy a teraz się odmieniło i bardziej bolą mnie w dzień 😂
Dziewczyny pomóżcie mi - jak mam interpretować te wyniki badań na toksoplasme? Do wizyty zostało mi jeszcze 8 dni - jest się czym martwić? I czy poziom TSH dla ciężarnej jest ok?
myślę że takie tsh jest wporzadku zawsze można lekarzowi napomniec zapytać. A jeśli chodzi o tozoplazmoze tzn ze przechodzilas kiedyś

reklama
Dziewczyny pomóżcie mi - jak mam interpretować te wyniki badań na toksoplasme? Do wizyty zostało mi jeszcze 8 dni - jest się czym martwić? I czy poziom TSH dla ciężarnej jest ok?
Miałam podobne wyniki a nawet większe te wartości, dostałam skierowanie do poradni chorób odzwierzęcych , tam na spokojnie lekarz wytłumaczyła że taki wynik świadczy o przebytej już toxoplazmozie i mam już przeciwciała , kolejne badanie na awidnoac pokazało, że przeszłam to już dawno przed ciążą więc nie ma się czym martwić u Ciebie pewnie jest podobnie.

Wczoraj nie czułam się w ciąży a dziś rano myślałam, że padnę tak mnie na wymioty łapało, najgorzej jak coś się smaży na patelni potem czuje ten zapach na drugi dzień.
Jutro mam usg wiadomo jak każda z Was czuje stres.
Mam pytanie do mam 2 lub 3 boicie się jak ogarniecie? Ja się boję tym bardziej, że młodszy syn ma 2 lata więc potrzebuje opieki non stop.
Napewno wszystko będzie dobrze. Miedzy moimi dziećmi jest 2lata różnicy i uwierz, że nie taki diabeł straszny jak go malują. To super różnica i wbrew pozorom nie jest tak ciężko, a mój syn był wulkanem energii.

Dziewczyny a czy któraś była wrażliwa na zapachy na początku ale już Wam przeszło? Jeśli tak to w którym tygodniu? Ja jestem mega wrażliwa na drapak od kota i jego mokrą karmę. Masakra. Próbowałam różne mokre karmy ale nie wytrzymuje przy żadnej. Przeze mnie biedak je tylko suchą. Kiedy to może przejść?😱
Ja jestem w 12 tyg i nadal jestem mega wyczulona na zapachy co mnie bardzo złości😔 szczególnie na karmę suchą dla psów mój M przynosi do kuchni a ja wynoszą bo jak w chodzę to od razu czuję ten zapach i nic nie zrobię do póki nie wyniose 🙈

Dziewczyny a czy któraś była wrażliwa na zapachy na początku ale już Wam przeszło? Jeśli tak to w którym tygodniu? Ja jestem mega wrażliwa na drapak od kota i jego mokrą karmę. Masakra. Próbowałam różne mokre karmy ale nie wytrzymuje przy żadnej. Przeze mnie biedak je tylko suchą. Kiedy to może przejść?😱
Ja jestem w 12 tyg i nadal jestem mega wyczulona na zapachy co mnie bardzo złości😔 szczególnie na karmę suchą dla psów mój M przynosi do kuchni a ja wynoszą bo jak w chodzę to od razu czuję ten zapach i nic nie zrobię do póki nie wyniose 🙈

Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi! Powiem Wam szczerze, że bez tego forum wariowałabym chyba od wizyty do wizyty! Cudownie Was mieć! 🥰
To prawda, cieszę się że trafiłam na to forum. Momentami aż ciężko mi uwierzyć że spotkało się tutaj tyle życzliwych osób ☺ wczoraj był poruszony temat przeniesienia grupy na fb, ja jestem jak najbardziej za choćby po to żeby zobaczyć jak wyglądacie 😁 zawsze łatwiej wtedy zapamiętać i skojarzyć osoby 😉 ale nie wiem czy pisanie tam postów nie byłoby mniej czytelne... Więc może mimo wszystko fajnie będzie też tutaj zostać, tyle tylko że na zamkniętej grupie 😉

reklama
Ja pozdrawiam z Poznania :).

Tak czytam wszystkie Wasze wpisy odnośnie ciąży w większości bardzo pozytywne, ale czy jest tu jakaś kobietka, która czuje się równie zagubiony w tej sytuacji jak ja? Nie planowałam ciąży, co prawda jestem w stałym związku od 3 lat, wszyscy się bardzo cieszą tylko ja mam bardzo mieszane uczucia. Nie czuję w ogóle żadnego „instynktu macierzyńskiego”. Czy takie odczucia są normalne ?

Spoko wiesz ja mimo ciąży nie rozpływam się nad każdym bobasem. W moim przypadku może to i dobrze, bo jakbym wszystko analizowała to chłop i ja zamieszkalibysmy w psychiatryku.
Nie każda kobieta czuje się w ciąży wspaniałe i nie wszystko jest naturalne. Niektóre to maja a inne musza się nauczyć macierzyństwa.
Ja przyznam się ze ogólnie dzieci nie lubię i nie ma takiego którego towarzystwo by mnie cieszyło. Nawet sama będąc dzieckiem nie lubiłam innych dzieci i wolałam towarzystwo dorosłych. uważam jednak ze to nie oznacza ze będę zła matka i się nie sprawdzę. Swoje dziecko to swoje 😉

Daj sobie czas, wszystko jakoś się ułoży. Może będziesz potrzebować na to więcej czasu ale będzie ok. A może za 2miesiace oszalejesz i będziesz już kolekcjonować wyprawkę, kto wie🙂

Do góry