reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Każdy dzień będzie inny mnie zwykle piersi strasznie bolały w nocy a teraz się odmieniło i bardziej bolą mnie w dzień 😂
Dziewczyny pomóżcie mi - jak mam interpretować te wyniki badań na toksoplasme? Do wizyty zostało mi jeszcze 8 dni - jest się czym martwić? I czy poziom TSH dla ciężarnej jest ok?
myślę że takie tsh jest wporzadku zawsze można lekarzowi napomniec zapytać. A jeśli chodzi o tozoplazmoze tzn ze przechodzilas kiedyś

reklama
Dziewczyny pomóżcie mi - jak mam interpretować te wyniki badań na toksoplasme? Do wizyty zostało mi jeszcze 8 dni - jest się czym martwić? I czy poziom TSH dla ciężarnej jest ok?
Miałam podobne wyniki a nawet większe te wartości, dostałam skierowanie do poradni chorób odzwierzęcych , tam na spokojnie lekarz wytłumaczyła że taki wynik świadczy o przebytej już toxoplazmozie i mam już przeciwciała , kolejne badanie na awidnoac pokazało, że przeszłam to już dawno przed ciążą więc nie ma się czym martwić u Ciebie pewnie jest podobnie.

Wczoraj nie czułam się w ciąży a dziś rano myślałam, że padnę tak mnie na wymioty łapało, najgorzej jak coś się smaży na patelni potem czuje ten zapach na drugi dzień.
Jutro mam usg wiadomo jak każda z Was czuje stres.
Mam pytanie do mam 2 lub 3 boicie się jak ogarniecie? Ja się boję tym bardziej, że młodszy syn ma 2 lata więc potrzebuje opieki non stop.
Napewno wszystko będzie dobrze. Miedzy moimi dziećmi jest 2lata różnicy i uwierz, że nie taki diabeł straszny jak go malują. To super różnica i wbrew pozorom nie jest tak ciężko, a mój syn był wulkanem energii.

Dziewczyny a czy któraś była wrażliwa na zapachy na początku ale już Wam przeszło? Jeśli tak to w którym tygodniu? Ja jestem mega wrażliwa na drapak od kota i jego mokrą karmę. Masakra. Próbowałam różne mokre karmy ale nie wytrzymuje przy żadnej. Przeze mnie biedak je tylko suchą. Kiedy to może przejść?😱
Ja jestem w 12 tyg i nadal jestem mega wyczulona na zapachy co mnie bardzo złości😔 szczególnie na karmę suchą dla psów mój M przynosi do kuchni a ja wynoszą bo jak w chodzę to od razu czuję ten zapach i nic nie zrobię do póki nie wyniose 🙈

Dziewczyny a czy któraś była wrażliwa na zapachy na początku ale już Wam przeszło? Jeśli tak to w którym tygodniu? Ja jestem mega wrażliwa na drapak od kota i jego mokrą karmę. Masakra. Próbowałam różne mokre karmy ale nie wytrzymuje przy żadnej. Przeze mnie biedak je tylko suchą. Kiedy to może przejść?😱
Ja jestem w 12 tyg i nadal jestem mega wyczulona na zapachy co mnie bardzo złości😔 szczególnie na karmę suchą dla psów mój M przynosi do kuchni a ja wynoszą bo jak w chodzę to od razu czuję ten zapach i nic nie zrobię do póki nie wyniose 🙈

Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi! Powiem Wam szczerze, że bez tego forum wariowałabym chyba od wizyty do wizyty! Cudownie Was mieć! 🥰
To prawda, cieszę się że trafiłam na to forum. Momentami aż ciężko mi uwierzyć że spotkało się tutaj tyle życzliwych osób ☺ wczoraj był poruszony temat przeniesienia grupy na fb, ja jestem jak najbardziej za choćby po to żeby zobaczyć jak wyglądacie 😁 zawsze łatwiej wtedy zapamiętać i skojarzyć osoby 😉 ale nie wiem czy pisanie tam postów nie byłoby mniej czytelne... Więc może mimo wszystko fajnie będzie też tutaj zostać, tyle tylko że na zamkniętej grupie 😉

reklama
Ja pozdrawiam z Poznania :).

Tak czytam wszystkie Wasze wpisy odnośnie ciąży w większości bardzo pozytywne, ale czy jest tu jakaś kobietka, która czuje się równie zagubiony w tej sytuacji jak ja? Nie planowałam ciąży, co prawda jestem w stałym związku od 3 lat, wszyscy się bardzo cieszą tylko ja mam bardzo mieszane uczucia. Nie czuję w ogóle żadnego „instynktu macierzyńskiego”. Czy takie odczucia są normalne ?

Spoko wiesz ja mimo ciąży nie rozpływam się nad każdym bobasem. W moim przypadku może to i dobrze, bo jakbym wszystko analizowała to chłop i ja zamieszkalibysmy w psychiatryku.
Nie każda kobieta czuje się w ciąży wspaniałe i nie wszystko jest naturalne. Niektóre to maja a inne musza się nauczyć macierzyństwa.
Ja przyznam się ze ogólnie dzieci nie lubię i nie ma takiego którego towarzystwo by mnie cieszyło. Nawet sama będąc dzieckiem nie lubiłam innych dzieci i wolałam towarzystwo dorosłych. uważam jednak ze to nie oznacza ze będę zła matka i się nie sprawdzę. Swoje dziecko to swoje 😉

Daj sobie czas, wszystko jakoś się ułoży. Może będziesz potrzebować na to więcej czasu ale będzie ok. A może za 2miesiace oszalejesz i będziesz już kolekcjonować wyprawkę, kto wie🙂

Do góry