reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

reklama
Nie wiem jak jest gdzie indziej ale u mnie każda kobieta w ciąży zapisując się do poradni przyszpitalnej może podpisać taka jakby umowę z tą poradnia i szpitalem że będzie korzystać z ich opieki do końca ciąży oni w zamian daja wszystko co trzeba czyli dostęp do lekarza , 24 h na kontakt z położna, wszystkie badania za free pod warunkiem że będziesz rodzić w tym szpitalu przynajmniej ja to tak zrozumiałam a jak jest to się dowiem za tydzień jeden z minusów chyba największy że na wizycie nie robią USG tylko dają skierowanie do innego miejsca na to USG no nie wiem mam trochę obaw przed tym bo i ponoc długo czeka się na kolejne wizyty ale w razie czego mam pierwszeństwo na Sorze.

Dziewczyny, zrobiłam sałatkę z arbuzem. Tak się najadłam, że chyba pęknę 😂

Ja zrobiłam żurek taki na zakwasie, mąż bardzo lubi, a i dla mnie to dobre, chciałam zrobić naleśniki ale nie miałam siły stać przy tym w kuchni 🤦‍♀️ ale najbardziej to mam smaka na krokiety z barszczem, o jaaacie aż ślinka cieknie 🤤 jak bd miała lepszy dzień to koniecznie muszę zrobić 😁
A co do lodów ja teraz uwielbiam wodne lody i też w sumie mi trochę pomagają przeżyć te mdłości 😁

Ja też mam ochotę na krokiety z barszczem.
Ja to w ogóle nie wiem co się dzieje z moimi upodobaniami kulinarnymi. Odkąd jestem w ciąży to mam ochotę na rzeczy, których wcześniej nie jadałam albo niezbyt często po nie sięgałam :)

To zależy od przychodni pewnie. U nas odrazu robią USG.
Ja mam ten cały KOC ale nie wiem czy będę rodzic w tym szpitalu. Co do położnej napewno nie będę korzystała z ich bo należę pod inny powiat.

Mam L4 z kodem B, czyli ciąża. A mój szef pytał koleżanki z pracy czy w ogóle jestem w tej ciąży, bo do tej pory nie dałam zaświadczenia. Pierwsze słyszę, aby poza L4 z kodem B potrzebne było jeszcze zaświadczenie dla pracodawcy. Wy dawalyscie?

Mam L4 z kodem B, czyli ciąża. A mój szef pytał koleżanki z pracy czy w ogóle jestem w tej ciąży, bo do tej pory nie dałam zaświadczenia. Pierwsze słyszę, aby poza L4 z kodem B potrzebne było jeszcze zaświadczenie dla pracodawcy. Wy dawalyscie?

Ja też pierwsze słyszę, u mnie wystarczyło L4. Zaświadczenie chyba daje się jak nie idzie się na L4 a chcesz korzystać z wyjścia z pracy na badania itp. ale mogę się mylić :)

To zależy od przychodni pewnie. U nas odrazu robią USG.
Ja mam ten cały KOC ale nie wiem czy będę rodzic w tym szpitalu. Co do położnej napewno nie będę korzystała z ich bo należę pod inny powiat.
A ja już wyczytałam w necie, że w ramach koc musisz się trzymać jednego szpitala 🤔 ale tak tylko piszę, nie znam się na tym. W moim mieście to nie funkcjonuje.

reklama
Ja też nic nie dawałam poinformowałam najpierw ustnie o ciąży a później l4 z kodem b

Do góry