Mixme92
Fanka BB :)
Tu jeszcze jest w linku sporo informacji Link do: Koordynowana opieka nad kobietą w ciąży tzw. KOC - założenia i teoria - Meavita | USG prenatalne, ciąża, połóg, ginekolog, fizjoterapia, badania krwi, centrum medyczne, Rusznikarska - Kraków Link do: Koordynowana opieka nad kobietą w ciąży pogrąża szpitale powiatoweKtoś dokładnie odpowiedział mi w komentarzu na czym to polega.
Zależy od placówki, ja na wizyty chodzę prywatnie, normalnie do gabinetu do mojego lekarza, a do położnej do poradni przyszpitalnej, tam też czekają skierowania na badania i są bezpłatne, tak samo jest potem z ktg, dodatkowo są jakieśtam materiały edukacyjne i ewentualnie psycholog. U mnie jest jeden szpital więc i tak nie robi mi to rożnicy, tam też urodziłam córkę i było ok.Nie wiem jak jest gdzie indziej ale u mnie każda kobieta w ciąży zapisując się do poradni przyszpitalnej może podpisać taka jakby umowę z tą poradnia i szpitalem że będzie korzystać z ich opieki do końca ciąży oni w zamian daja wszystko co trzeba czyli dostęp do lekarza , 24 h na kontakt z położna, wszystkie badania za free pod warunkiem że będziesz rodzić w tym szpitalu przynajmniej ja to tak zrozumiałam a jak jest to się dowiem za tydzień jeden z minusów chyba największy że na wizycie nie robią USG tylko dają skierowanie do innego miejsca na to USG no nie wiem mam trochę obaw przed tym bo i ponoc długo czeka się na kolejne wizyty ale w razie czego mam pierwszeństwo na Sorze.