reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Kochana bądź dobrej myśli! Być może jakieś naczynko pękło podczas stosunku, a ból jak podczas miesiączki w ciazy, a tym bardziej w 1 trymestrze nie musi absolutnie oznaczać nic złego.. trzymamy za Was ogromne kciuki, odpoczywaj! 🧡
Dziękuję za słowa wsparcia, mam cały czas nadzieję, bo rzeczywiscie był stosunek kilka dni temu, może pękło jakieś naczynko. Jutro będziemy wiedzieć więcej. Oby to była spokojna noc.

reklama
Dziękuję dziewczyny. Tak serduszko bije ale lekarz pokazywał mi takie plamki i mówił że to krew.
Jutro wyjdę raczej. Mam leżeć. Najgorsze że jest taka niepewność..Czy to krwiak czy nie. I czy to się wchlonie. Czy mam to wydalic. Czy to zagraża dziecku czy nie. Może jutro się coś dowiem. Dobrej nocy i trzymam kciuki za Was też
Trzymaj się dzielnie. Miejmy nadzieję, że jutro się wszystko wyjaśni a pod koniec tygodnia to będzie tylko niemiłe wspomnienie i znów będziemy mogły się cieszyć rosnącym brzuszkami z resztą mam.

Witam. Małe pytanie do mam które są 11-12tyg. Czy wam tez się tak w głowie kręci? Ledwo co dziś śniadanie dałam zrobić. Czy to normalne ?
Mi tez się strasznie kręci w głowie. Ostatnio jak wstałam z krzesła to zrobiło mi się słabo, ciemno przed oczami i uszy mi zatkało. Dobrze, ze mialam krzesło za sobą bo bym się przewróciła. Często jest mi słabo, nie mam siły wejść po schodach i czuje jak mi serce kołacze. W pierwszej ciąży miałam tak samo, a nawet gorzej bo nie moglam stać dłużej niż jakieś 10 min. Pamietam, ze przeszło mi dopiero jak zaczęłam jeść. Teraz schudalm 3 kg, wiec pewnie to z tego powodu

Bidactwa. Oby wszystko bylo oki.
Co do lumpow to nie umiem kupowac tam ale mam znajoma co zawsze dzwoni do mnie jak cos fajnego znajdzie.
Co do wlosow to mam troche srebrnych ale mi one nie przeszkadza wiec nie maluje

Co do lumpow to nie umiem kupowac tam ale mam znajoma co zawsze dzwoni do mnie jak cos fajnego znajdzie.
Też mam już Siwe włosy. Też nie maluję ale jak się zatrznie farbować to ciężko jest chodzić z odrostami.

Nie mam nospy ale w szpitalu powiedzieli, że mogę brać paracetamol. Trochę pomógł. Jutro się wszystko wyjaśni. Dziękuję za słowa otuchy M@LLY, mam nadzieję, że będzie dobrze.

O której jutro masz skan?

Ja jakoś też nie lubię lumpów. Byłam 2-3 razy i wiem że to nie dla mnie.
Włosy farbuje ale co kilka miesięcy robię taki balejaż blond-braz ale teraz odpuszczę. Słońce świeci więc włosy mi rozjaśni jak zawsze. OJestem jasną blondynką ale na czubku głowy jak nie ma słońca mam szare włosy.

Co do ćwiczeń w ciąży. Po 12 tyg jak będzie w porządku i sytuacja z covidem się uspokoi chcę iść na jogę dla ciężarnych ;).

Kelikla kojarzę Cię jeszcze ze staraczek! Idziemy praktycznie równiuteńko - licząc od om u mnie dzisiaj 9+4 😁 kiedy miałaś ostatnią wizytę i kiedy będziesz miała najbliższą? 🤩 i jak w ogole się czujesz na tym etapie?
No tak wyszło że zaczęłam tu pisać na forum staraczek i to był udany cykl.. Ja wogole mam słabe objawy. Piersi na początku obrzmiale ale teraz prawie wogole ich nie czuje.. Czasami że są cięższe? 🤷‍♀️ miałam mdłości od 6 tyg a obecnie już nic mi nie dolega.. Zobaczymy czy będzie tak nadal.. Byłam ostatnio na wizycie równo w 6 tyg a teraz idę 9+6 JUTRO więc lekki stresik jest czy dzidziuś dał radę.. W sumie nie stresuje sie pozatym wogole bo póki co mam dystans do tej ciąży.. Ciekawe po której pozytywnej wizycie mi to minie i zacznie być full happy 🧐😆 a u ciebie jak samopoczucie? Też 1 ciąża? Ja mam termin na 12 stycznia.. I oby to było w styczniu w nowym roku już..

Też trzymam kciuki za was dziewczyny i za wasze maluszki [emoji3590]
@Delfina33 @MM_nowa ściskam kciuki z całej siły, żeby wszystko było dobrze!!!!
Ja dziś dowaliłam grill razy dwa, obiad i czuję się jak beczka.. W ciągu dnia mam takie 2-3 momenty kiedy ścina mnie z nóg sen, ale jak przetrzymam to żyje [emoji4] a czy któraś z was tak ma że jak budzi się w nocy to piersi bolą jak sto dwa a potem w dzień jak gdyby nigdy nic? Ja jak się budzę na siku to idąc je podtrzymuje, bo tak bolą [emoji85] a w dzień totalnie spokoj

No tak wyszło że zaczęłam tu pisać na forum staraczek i to był udany cykl.. Ja wogole mam słabe objawy. Piersi na początku obrzmiale ale teraz prawie wogole ich nie czuje.. Czasami że są cięższe? 🤷‍♀️ miałam mdłości od 6 tyg a obecnie już nic mi nie dolega.. Zobaczymy czy będzie tak nadal.. Byłam ostatnio na wizycie równo w 6 tyg a teraz idę 9+6 JUTRO więc lekki stresik jest czy dzidziuś dał radę.. W sumie nie stresuje sie pozatym wogole bo póki co mam dystans do tej ciąży.. Ciekawe po której pozytywnej wizycie mi to minie i zacznie być full happy 🧐😆 a u ciebie jak samopoczucie? Też 1 ciąża? Ja mam termin na 12 stycznia.. I oby to było w styczniu w nowym roku już..

Ojej - to trzymam ogromne kciuki za Twoją jutrzejszą wizytę i nie mogę się doczekać relacji i zdjęć (jeżeli tylko będziesz miała ochotę się podzielić) 😍 ja miałam bardzo podobnie - tzn. silne mdłości i okropna wrażliwość na zapachy towarzyszyły mi od 5 do 8tc i potem nagle wszystko ustało - po 3 dniach spanikowana leciałam na dodatkową wizytę u lekarza - okazało się, że wszystko dobrze, fasolka miała już wtedy prawie 2 cm i pięknie biło serduszko - objawy po prostu ustały 😊
U mnie to również pierwsza ciąża, ale dosyć mocno wystarana - staraliśmy się łącznie 1,5 roku. Najbliższą wizytę mam 25 czerwca - równo w 11tc i chyba dopiero po tej wizycie trochę odetchnę.. to czekanie jest dla mnie najgorsze. 😁

reklama
Ojej - to trzymam ogromne kciuki za Twoją jutrzejszą wizytę i nie mogę się doczekać relacji i zdjęć (jeżeli tylko będziesz miała ochotę się podzielić) [emoji7] ja miałam bardzo podobnie - tzn. silne mdłości i okropna wrażliwość na zapachy towarzyszyły mi od 5 do 8tc i potem nagle wszystko ustało - po 3 dniach spanikowana leciałam na dodatkową wizytę u lekarza - okazało się, że wszystko dobrze, fasolka miała już wtedy prawie 2 cm i pięknie biło serduszko - objawy po prostu ustały [emoji4]
U mnie to również pierwsza ciąża, ale dosyć mocno wystarana - staraliśmy się łącznie 1,5 roku. Najbliższą wizytę mam 25 czerwca - równo w 11tc i chyba dopiero po tej wizycie trochę odetchnę.. to czekanie jest dla mnie najgorsze. [emoji16]
A ja z ciekawości zapytam - na te dodatkowa wizytę szłaś na NFZ czy prywatnie? [emoji848] Pytam bo poprzednim razem miałam być po 2 tyg, zjawiłam się dwa dni wcześniej i w sumie lekarz zrobił mi usg tylko dlatego, że wyraziłam swój smutek jak powiedział, że nie ma takiej potrzeby [emoji85] a teraz mam być po 3 tyg, a bardzo zależałoby mi żeby być w sumie 5 dni wcześniej, czyli ciut ponad 2 tyg i się zastanawiam czy mnie w końcu nie opierdzieli albo nie powie ze nie ma sensu tak często usg robić skoro się nic nie dzieje [emoji85] a mi bardzo zależy żeby potwierdzic że wszystko jest ok zanim magicznego dnia powiem rodzicom o ciąży [emoji3059]

Do góry