reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

No tak wyszło że zaczęłam tu pisać na forum staraczek i to był udany cykl.. Ja wogole mam słabe objawy. Piersi na początku obrzmiale ale teraz prawie wogole ich nie czuje.. Czasami że są cięższe? 🤷‍♀️ miałam mdłości od 6 tyg a obecnie już nic mi nie dolega.. Zobaczymy czy będzie tak nadal.. Byłam ostatnio na wizycie równo w 6 tyg a teraz idę 9+6 JUTRO więc lekki stresik jest czy dzidziuś dał radę.. W sumie nie stresuje sie pozatym wogole bo póki co mam dystans do tej ciąży.. Ciekawe po której pozytywnej wizycie mi to minie i zacznie być full happy 🧐😆 a u ciebie jak samopoczucie? Też 1 ciąża? Ja mam termin na 12 stycznia.. I oby to było w styczniu w nowym roku już..

Maja do mnie zadzwonić dziś i powiedzieć gdzie i o której mam się stawić na skan. Więc czekam.

Mam ten sam termin porodu, nie do końca jeszcze pozwalam sobie na pełna radość, bo boję się bardzo utraty tej ciąży. Gdy są dni, że objawy ustają bardzo mnie to stresuje.

Podobno mdłości kończą się pod koniec 1 trymestru, poza tym mam takie dni, że nie mam mdłości, piersi nie są tak bolesne i czuję się zupełnie normalnie i to są najgorsze dni bo nie wiem czy wszystko ok. Jak już będziemy czuć ruchy dziecka będzie nam łatwiej 😊.

reklama
Maja do mnie zadzwonić dziś i powiedzieć gdzie i o której mam się stawić na skan. Więc czekam.

Mam ten sam termin porodu, nie do końca jeszcze pozwalam sobie na pełna radość, bo boję się bardzo utraty tej ciąży. Gdy są dni, że objawy ustają bardzo mnie to stresuje.

Podobno mdłości kończą się pod koniec 1 trymestru, poza tym mam takie dni, że nie mam mdłości, piersi nie są tak bolesne i czuję się zupełnie normalnie i to są najgorsze dni bo nie wiem czy wszystko ok. Jak już będziemy czuć ruchy dziecka będzie nam łatwiej 😊.
Ruchy to pewnie koło 18-24 tyg zależy od ułożenia i która ciąża.
Ja czekam na badania. Ledwo doszłam tak mi słabo. Mąż wyszedł wcześniej i zajął mi kolejke ale nie mógł już ze mną czekać więc siedzę i pilnuje by nie zasnąć lub nie zemdleć. Tak mi słabo. Pije oshee z witaminami bez cukru i czekam na swoją kolej. Jeszcze 2 osoby z kolejki i 2 bez kolejki. Więc może za 40 min wejdę. Pff

Chętnie poszłabym spać. Dziś zaczęłam 8+0. Na tym etapie moje ❤️ już nie biły w poprzednich ciążach. W tej nadal czuję się koszmarnie więc pewnie jest ok. W tamtych mialam multum energii w tej prawie 0. Mąż się cieszy że źle się czuje bo jest to przeciwieństwo poprzednich ciąż. Jeszcze 4 tygodnie i będę mogła się cieszyć :).

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty.

Oj zgaga też mnie męczy ale częściej wieczorem.
Dziewczyny macie jakieś ochoty na jedzenie konkretne ?
Ja z synkiem pierwszym to kwaśne bym jadła. Teraz nie mam jakos specjalnie na nic ochotę.
Ja też nie mam na nic ochoty jem z musu bo jak już doprowadzę się do głodu to już jest makabra wtedy. A najgorzej że nie smakują mi pomidory ogórki sałata rzodkiewka gdzie teraz sezon na to wszystko 🤦‍♀️. Ogólnie wszystko jest dla mnie za ostre pieprzu nie używam a i tak ostre jest wszystko.

Oj zgaga też mnie męczy ale częściej wieczorem.
Dziewczyny macie jakieś ochoty na jedzenie konkretne ?
Ja z synkiem pierwszym to kwaśne bym jadła. Teraz nie mam jakos specjalnie na nic ochotę.

Ja nie mam na nic konkretnego.. w ogóle na mało co mam ochotę, a jak już mnie najdzie na coś i na pewno bym to zjadła gdybym miała w domu tu i teraz, to jak potem kupię i o tym pomyśle, to aż mi się niedobrze robi 🥴 generalnie najciezej to mi teraz wchodzi to czego powinno się jeść najwięcej - owoce i warzywa to moja największa zmora na ten moment 😓

Cześć dziewczyny :) ja was czytam caly czas, omijam tylko posty dotyczace jedzenia, bo mi zaraz wszystko cofa 😅 ostatnie kilka dni bylismy u rodziców moich, coby sie z nimi podzielić radosna nowiną :) nie mam póki co weny na.pisanie. Chyba jeszcze mam obawy trochę, ale w przyszłym tygodniu we wtorek prenatalne i wtedy juz powinnam sie rozkręcić :D teraz wizyta w środę, to sprawdze co tam slychac u maluchów.
1 czerwca byłam ostatnio na wizycie i waga u lekarza pokazala 44kg. Dwa dni temu na wadze u rodziców 42 😅 ostatni raz tyle wazylam w gimnazjum chyba. Ale niewiele jem, rzygam, to nie ma sie co dziwic ww sumie. A i nisk jesten, bo ledwie 150cm. Takze tak to. Byle do wizyty.

Cześć dziewczyny :) ja was czytam caly czas, omijam tylko posty dotyczace jedzenia, bo mi zaraz wszystko cofa 😅 ostatnie kilka dni bylismy u rodziców moich, coby sie z nimi podzielić radosna nowiną :) nie mam póki co weny na.pisanie. Chyba jeszcze mam obawy trochę, ale w przyszłym tygodniu we wtorek prenatalne i wtedy juz powinnam sie rozkręcić :D teraz wizyta w środę, to sprawdze co tam slychac u maluchów.
1 czerwca byłam ostatnio na wizycie i waga u lekarza pokazala 44kg. Dwa dni temu na wadze u rodziców 42 😅 ostatni raz tyle wazylam w gimnazjum chyba. Ale niewiele jem, rzygam, to nie ma sie co dziwic ww sumie. A i nisk jesten, bo ledwie 150cm. Takze tak to. Byle do wizyty.

Ale kruszynka z Ciebie! Ja tyle chyba ważyłam w podstawówce 🤣 z racji tego, że nie posiadam w domu wagi, to wczoraj po raz pierwszy zważyłam się u dziadków i waga pokazała 62 kg przy 160 cm, więc nie jest chyba źle, ale nie wiem, czy coś przytyłam od początku ciąży - dziś jestem 9+5 🤷‍♀️ Trzymam kciuki za Twoją środową wizytę i czekam z niecierpliwością na relację! W którym tc obecnie jesteś? 🤩

Cześć dziewczyny. Witam się z Wami :) Termin mam na 13 stycznia. Miałam jedną wizytę miesiąc temu i było widać bijące serduszko. Teraz czekam z niecierpliwością na kolejną. Dokładnie za tydzień.
Mam już 6,5 letnią córeczkę. Staraliśmy się kilka lat o rodzeństwo dla niejniej.

reklama
ja dziś zaczęłam 9 tydzień (8+0) i jakoś lepiej się fizycznie czuje, nie mam aż takich mdłości, zjadłam bułkę ze smakiem i nadal jestem głodna 😳.

wyniki na szczęście będę miała dziś, ale bardzo niemiła Pani no i byłam prywatnie i 230zl nie moje..na szczęście będę przypięta do ubezpieczenia mojego partnera to nie będę musiała chociaż za wizyty płacić.

Do góry