reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

B
Ja ogólnie mam z tym pewien problem, zastanawiam się czy mi ta wiedza jest potrzebna...

A masz problem z badaniami nie lubisz jak Cię kłują czy wolisz nie widzieć. Podejmij decyzję sama. Zgodna z Twoim przekonaniem.

Ja w pierwszej miałam cały pakiet i teraz tez , nie ma się czego bać , lepiej wiedzieć i się na to przygotować :)

Cały pakiet czyli USG+papa czy nifty czy to i to. ?

reklama
A masz problem z badaniami nie lubisz jak Cię kłują czy wolisz nie widzieć. Podejmij decyzję sama. Zgodna z Twoim przekonaniem.
Tak szczerze to chyba wolę nie wiedzieć, teraz wydaje mi się, że to niepotrzebny dodatkowy stres dla mnie bo niezależnie od wyniku raczej nie podejmę żadnych drastycznych działań, chociaż "na sucho" to łatwo się deklarować. Dla mnie trudny temat po prostu, a czasem chyba niewiedza jest błogosławieństwem...

Pytanie czy której zlecił lekarz badania prenatalne z krwia ?
Obawiam się troszke tego
Mi jeszcze nic nie zlecali. Czemu obawiasz? Chodzi Ci o pappe? Chyba każdemu się robi z pappą prenatalne 🤔 wydawało mi się, że to nie zależy od wieku. Koleżanki miały w wieku 20paru też z krwią i żadnych negatywnych historii, żeby był powód.
Piękności moje czy ktoś ma problem z katarem? Ja już nie daje rady i chyba pójdę do lekarza. Mam przez 24h zatkany nos. Jak smarcze psikam kicham A to żółta wydzielina A to z krwia. Czytałam że to hormony ale ja mam problemy zeby oddychać w ten sposób i do tego nos okropnie boli
Ja nic takiego nie mam. Może serio alergia. Ale idź do lekarza jak Cię to niepokoi 😉

Mi jeszcze nic nie zlecali. Czemu obawiasz? Chodzi Ci o pappe? Chyba każdemu się robi z pappą prenatalne 🤔 wydawało mi się, że to nie zależy od wieku. Koleżanki miały w wieku 20paru też z krwią i żadnych negatywnych historii, żeby był powód.
Prywatnie robią w każdym wieku jeśli chcesz, na NFZ chyba powyżej 30rz lub jak są wskazania. Ja w 1 ciąży nie robiłam, koleżanek, które rezygnowały i miały dobre usg nikt mocno nie namawiał.

Ja dzisiaj mam kryzys. Jechałam z otwartym oknem do pracy 😳😓
Masakra, nie dalabym rady
Orientujecie się przy jakiej becie słychać serduszko czy to nie ma znaczenia. W 5+2 mam betę 2661 w lekarz będzie 6+6 o ciekawe jestem czy już coś będzie biło
Wydaje mi sie ze nie beta jest tu wyznacznikiem. Ja mialam w piatek bete 13 tys, wizyta w poniedziałek 5+4 i nie bylo serduszka..

Wszystkiego najjjjj🍀dla obecnych i przyszłych Mam ❤️💙

Załączniki

• FB_IMG_1590482962453.jpg
    FB_IMG_1590482962453.jpg
    61 KB · Wyświetleń: 46
reklama
Do góry