reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Tez mam ale myslalam, ze to jakas alergia?
No też myślałam że jakaś alergia bo podobno w ciąży nasila się. Ale trwa to już dobry miesiąc. Psikam woda morska dzis zrobię sobie z soli fizjologicznej zeby plukacale mnie to tak bardzo męczy. Zatoki okropnie bolą. Jak dotykam nosto czuje jakie mam grudy w nosie jakby mi krew krzepla

reklama
Piękności moje czy ktoś ma problem z katarem? Ja już nie daje rady i chyba pójdę do lekarza. Mam przez 24h zatkany nos. Jak smarcze psikam kicham A to żółta wydzielina A to z krwia. Czytałam że to hormony ale ja mam problemy zeby oddychać w ten sposób i do tego nos okropnie boli
A ja właśnie przed ciąża miałam straszna alergie, a teraz tylko delikatnie, więc chyba zależy, ale w razie czego mam sól morska do psikania, choć przyznam szczerze mi zawsze mało co pomagała 🤔

Cześć.
Nieśmiało dołączam.
Pełna strachu i nadziei.
Wczoraj zrobiłam test tak grubych kresek jeszcze nie miałam. A dziś betę 3041.7. dziś mam 5+0 nie za wysoka beta?
Jutro idę na podstawowe badania, a w środę powtórka bety i prawdopodobnie obciążenia glukozą.
Jestem już po dwóch poronieniach w I trymestrze. W tej ciąży pierwszy raz mam leki. Mam nadzieję, że tym razem się uda.

Czy któraś z was miała tak wcześnie na poziomie 5+2 obciążenie glukoza i bierze insulinę od początku ciąży?

Wizytę u gina prywatnie mam 2.06 próbuje się gdzieś dostać na NFZ by mieć badania za free ale wszędzie tele porady ;/
Hej, gratuluję ciąży ❤️😘
Ja 5+0 miałam betę 2500, nie za wysoka 😉
Oby teraz wszystko było ok ✊
Czemu masz tak szybko obciążenie glukoza? Masz cukrzycę?

Dziewczyny jak sobie radzicie z mdlosciami? Jest mi tak bardzo nie dobrze, a jeszcze nawet z lozka nie wstalam. Bylam tylko w toalecie..dzisiaj mam cwiczenia indywidualne, nie wiem czy dam rade😥
Możesz spróbować głęboko oddychać, pić wodę z cytryną albo z czy ma mocno słodkim, jeść migdały i niektórym pomaga imbir. Dla mnie na nieprzechodzące mdłości ( a takie mam zazwyczaj) najbardziej pomaga zwymiotowanie. Wtedy na jakiś czas mam spokój:) musisz szukać swojego sposobu

Dziewczyny jak sobie radzicie z mdlosciami? Jest mi tak bardzo nie dobrze, a jeszcze nawet z lozka nie wstalam. Bylam tylko w toalecie..dzisiaj mam cwiczenia indywidualne, nie wiem czy dam rade😥
Ja jem grzankę zaraz jak wstanę. Bo mam mdłości jakby z głodu lub później jak się przejem. Ale nie ukrywam że nie jest u mnie to duży problem.. Mam lekkie mdłości..

reklama
Pytanie czy której zlecił lekarz badania prenatalne z krwia ?
Obawiam się troszke tego
Trochę nie rozumiem. Prenatalne zawsze są usg z pobraniem krwi lub to gorsze inwazyjne z pobieraniem czegos z worka owodniowego dziecka ( wbijanie igly w brzuch) .. Ta 1 opcja myślę jest lajtowa..

Do góry