rossig
Fanka BB :)
Rozumiem.W poprzednich dwóch miałam wysoki cukier. W ostatniej miałam już robione obciążenie w 6+4 chyba. Dziś miałam cukier , TSH i morfologię. I w zależności jak wyjdzie będę robić ogtt.
Jutro mocz i druga beta.
Muszę zdecydować co z pracą i nie wiem. Nigdy w ciąży tak źle się nie czułam. Boli mnie głowa od niedzieli. I mam stan pod gorączkowy 36.5-37.4. do końca tygodnia pracuje zdalnie/ odbieram godziny.
U nas w fundacji pracuje tylko 5 osób. Z czego 2 to osoby duchowne i 2 ich żony które zajmują się edukacją i Ja tj wszelkie sprawy administracyjne, sprzedaż produktów związanych z naszą działalnością. Zajmuje się wszystkim co dzieje się w Polsce. I jak pójdę na L4 muszą kogoś zatrudnić. A jak poronie znów to nie będę miała gdzie wrócić.
Jeśli chodzi o pracę to ciężko coś doradzać. Musisz porozmawiać z mężem.
Tak naprawdę nie ma uniwersalnej recepty.
A masz ciężka pracę? Stresująca? Co lekarz Ci doradza?
A może mogłabyś pracować z domu? Mogłabyś wytłumaczyć się stanem podgorączkowym.
Ja mam podobna sytuację. Jestem jedyna osoba pracująca w moim oddziale na tym stanowisku. Więc może nie będę miała do czego wrócić jak by się coś stało. Prace mam lekką, siedzącą. Ale słuchałam co lekarz doradza bo dziecko ważniejsze i jestem już na L4 ciążowym.
Może weź 2 tyg urlopu na przeczekanie? Jakieś L4 zwykle potem?