reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2021

Fajnie, że masz taki super kontakt z córką ❤ to teraz sprzedaj przepis jak to się robi 😅

Przepiękny 😁

Też jestem herbaciara i tak piłam przed ciąża herbaty 1-1.5 lita, a wody 1.50-2.25 ale podobno herbaty w ciąży dużo nie wolno. Bo jest tam kofeina. Więc całkowicie odstawiłam na rzecz wody.
Myślicie, że powinno się zrezygnować z kawy /herbaty, żeby nie było za dużo kofeiny? 🤔
Kawy latte też pisałam 2-3 dziennie, a teraz wcale. Chyba, że jestem śpiąca to raz na parę dni 🙂
mi doktor powiedział, że jedną słabą kawę dziennie można, jeśli wszystko w porządku z wynikami badań, ale ja i tak ograniczam i jak na razie wypiłam tylko jedną słabą z mlekiem i łyżeczką brązowego cukru.

reklama
Fajnie, że masz taki super kontakt z córką ❤ to teraz sprzedaj przepis jak to się robi 😅

Przepiękny 😁

Też jestem herbaciara i tak piłam przed ciąża herbaty 1-1.5 lita, a wody 1.50-2.25 ale podobno herbaty w ciąży dużo nie wolno. Bo jest tam kofeina. Więc całkowicie odstawiłam na rzecz wody.
Myślicie, że powinno się zrezygnować z kawy /herbaty, żeby nie było za dużo kofeiny? 🤔
Kawy latte też pisałam 2-3 dziennie, a teraz wcale. Chyba, że jestem śpiąca to raz na parę dni 🙂
Nigdy nie traktowalam jej jak dziecko, moze jak byla mniejsza.. zawsze miala we mnie przyjaciela, nie ma u nas tematu tabu, rozmowy sa na luzie ;) taka mama kolezanka :) nigdy np nie byla cieciana i rozpieszczana ;)

Witam Wszystkie przyszłe mamusie Styczeń 2021😊 również jestem jedną z Was, 3 pozytywne testy ciążowe, 3 razy robiona beta hcg, która rośnie 😁 jutro mam pierwsze usg, w klinice wczesnej ciąży w uk, mam nadzieję ze wszystko bedzie dobrze, że zobaczę swoja kropeczkę, ta ciąża jest dla nas cudem, gdyż staralismy sie z mężem kilka lat, jesteśmy po nieudanych in vitro, moje amh bardzo niskie, nie miewalam owulacji, ostatnie in vitro w lutym mieliśmy tylko 1 komórkę nie udawało sie pobrać więcej pomimo najwyzszych dawek leków, a tu taki cud... Bardzo się cieszę ze jestem wśród Was 😊
Gratulacje ❤️ oby Wasza kropeczka pięknie rosła 🙂

Hej , chyba jestem pierwsza z terminem na 2021. Dziś 28dc i termin spodziewanej @ i nie do końca wyczekiwane 2kreski. Termin wychodzi mi na 01.01.2021. Ktoś że mną zaczyna oczekiwanie?
Hej, jestem tu nowa... Mój termin to 8 stycznia 2021.Bardzo się ciesze, staraliśmy się z mężem. Mam nadzieję że tym razem się uda🙂

Przepiękny 😁

Wydaje mi się, że szczególnie w pierwszym trymestrze należy z niej zrezygnować... Wiadomo, jedna mała filiżanka nie zaszkodzi ale chyba lepiej nie ryzykować ;) Ja mimo, że piłam po kilka kaw dziennie to zrezygnowałam z herbaty na poczet wody z owocami, ewentualnie melisy a kawę zastąpiłam wersją bezkofeinową... Dziś kończy mi się urlop ale jutro nie wiem jak przeżyję dzień w pracy bez filiżanki porannej kawy 🙃

Witajcie dziewczyny :) mi również termin wypada na styczeń :) po 8 miesiacach wkoncu ujrzałam piękne 2 kreski :) czy wy też macie tyle różnych myśli i obaw? Byłam u gin już bo akurat był termin wolny ( a o to ciężko) był to 4 tydzień więc nic nie było widać ale przynajmniej wiem że wszystko jest wporzadku i endo wygląda na ciążowe. Następna wizyta we wtorek następny. A ja np już myślę o tym jak urodze 🙉 jak dam radę .. Masakra jakaś..
Hej ❤️😁
Jak się czujesz? 😉 Jakieś objawy już masz? 🙂
Ja nie wybiegam na razie aż tak daleko z myślami, cieszę się tym co jest, tym miesiącem 😉
Dasz radę na pewno, każda z nas da radę 🤗

reklama
Do góry