reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Inka91 ja mam wizytę 19.06 o 10 a prenatalne 30.06 16:30 będę wtedy 12 i 3dni Ja hybryde zrobiłam tylko na stopach dłoni nie robię od marca odpoczywają a teraz nie zrobię bo wrazie jak się trafi do szpitala to trzeba mieć nie pomalowane paznokcie(nie wybieram się oczywiście ale wrazie w). Rzęs nigdy nie przedłużałam stosowałam tylko odżywkę na wzrost ale też już nie używam. Nawet teraz jak się maluję to podkładu nie kładę bo też ma zapach masakra jest ze mną ale za to twarz już opaliłam to tylko oczy sobie malnę.

reklama
Ja nigdy nie paliłam ale mój mąż palacz nałogowy i jak mi gdzieś ten dym zaleci to umieram z mdłości. Pali tylko na dworze i musi być kilometr ode mnie.

Ja za to wcześniej po 3-4 kawy dziennie wypijałam a teraz od 4 tyg nie pije bo odrazu lecę 🤮
Ja mysle,ze dzis wypilam ostatnie lyki kawy na dlugo....przed 4 nad ranem wymiotowalam herbata,bo zemdlila mnie parszywie.I czuje,ze nadchodzi mdlosciowo-rzyganiowy armagedon.W puerwszej ciazy rozkrecilo sie w 8 tygodniu na maksa i widze ze jestem u progu tego ;((((((((((((((

Magdalena5 i asia333podlasie no słyszałam takie poglądy, żeby nie rzucać w ciąży, bo to szok itp., ale z drugiej strony wielu lekarzy twierdzi, że nigdy nie jest za późno na rzucenie i trzeba to zrobić jak najszybciej. No ale wiadomo, prowadzą Was Wasi lekarze, którzy wiedzą o sytuacji.
Mi w obydwu ciążach nawet nie zachciało się palić. Jakaś blokada psychiczna w momencie, gdy wiedziałam, że mogę być w ciąży.

Ja za to wcześniej po 3-4 kawy dziennie wypijałam a teraz od 4 tyg nie pije bo odrazu lecę 🤮
O masz, a ja od wczoraj zastanawiam się, czy kawa nie jest moim remedium na mdłości :) codziennie rano je mam, a po kawie przechodzą. Ale piję ją zawsze o tej samej porze, więc może to zbieg okoliczności.

Wczoraj jedna z Was pisała że strasznie się boi nawet podcięta w toalecie wiecie co ja też cały czas chodzę mam wrażenie że mi mokro zaglądam macam i ze strachem się podcieram. Pierwszą ciążę poroniłam mimo że z drugiej mam synka strach nic nie mija. Zaczynam 8 tydz pierwszą ciążę poroniłam w 8tyg jak go przetrwać najczęściej są poronienia w 6 w 8 i 12 tyg. Strach jest okropny. Pojęcie kawę dziewczyny? I pytanie za które pewnie mi się dostanie czy któraś z Was paliła i nadal podpala?
Mam wrażenie że te chodzenie do toalety i sprawdzanie to normalne. 🙈 Robię tak cały czas mimo, że nie poroniłam ani razu.
No ale u mnie te moje nieszczęsne krwiaki w obydwu ciążach i strach, że pojawi się krwawienie cały czas jest.
Kawkę piłam, ale odrzuciło mnie trochę więc ograniczyłam z 4 do 1 filiżanki.
A papierosy paliłam, ale kilka dziennie i też automatycznie mnie odrzuciło. Teraz mam taki wstręt i tak mi śmierdza że chyba nigdy już nie zapale.

reklama
Hej kochane dawno mnie nie było . Ale pracuje codziennie po 12h jako kierowca i w aucie 1.5 h śpię w dzień bo nie daje rady hehe
Największy problem jaki mam to nie chce mi sie za bardzo jesc. Naprawdę zmuszam się. Rano co kolwiek zjem potem obiad i koniec . W czwartek mam usg i wizytę obecnie mam 10+6

Do góry