reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2021

Mam wrażenie że te chodzenie do toalety i sprawdzanie to normalne. 🙈 Robię tak cały czas mimo, że nie poroniłam ani razu.
No ale u mnie te moje nieszczęsne krwiaki w obydwu ciążach i strach, że pojawi się krwawienie cały czas jest.
Kawkę piłam, ale odrzuciło mnie trochę więc ograniczyłam z 4 do 1 filiżanki.
A papierosy paliłam, ale kilka dziennie i też automatycznie mnie odrzuciło. Teraz mam taki wstręt i tak mi śmierdza że chyba nigdy już nie zapale.
Ja w pierwszej ciąży plamilam po czym po 2 dniach wszystko wypadło nawet lekarz nie był potrzebny a z małym też plamilam w 6 tyg krwiaka też miałam suszarkę z praniem wynosilam oparłam o brzuch i chyba nacisnęłam ale szybko przestało teraz na szczęście brak plamien.

reklama
Ja w pierwszej ciąży plamilam po czym po 2 dniach wszystko wypadło nawet lekarz nie był potrzebny a z małym też plamilam w 6 tyg krwiaka też miałam suszarkę z praniem wynosilam oparłam o brzuch i chyba nacisnęłam ale szybko przestało teraz na szczęście brak plamien.
Przykro mi z powodu pierwszej ciąży.
Moje krwiaczki jak się odzywały to niestety krwotokami. Za każdym razem myślałam, że już po wszystkim. I za każdym razem pozytywne zaskoczenie że wszystko jest ok.
W którym tygodniu teraz jesteś? 😊

Oki już doszłam do tego, że zaczynasz 8 tydzień. Gapa 🙈

Cześć cześć :) wrzucam wersję testową naszego kalendarza. Jako ze to sam początek i wizyt jest bardzo dużo, to poki co bede dodawac sam czerwiec, a blizej konca miesiąca tez lipiec. No i tak to wygląda. Myślę codziennie rano wrzucać terminarz, zeby bylo wiadomo kto w danym dniu ma wizyte i w nastepnych.
Czyli dzisiaj trzymamy kciuki za @marmolada90 @AKola i @Klaudiaxx :D

Kalendarz wizyt:
16.06
@marmolada90 14:30 wizyta;
@AKola 16:20 wizyta;
@Klaudiaxx 19:20 wizyta;

17.06
@Inka91 15:40 wizyta;
@Pika9191 wizyta;

18.06
@justa_w 17:00 wizyta;

19.06
@Smerfetka_em 8:00 wizyta;
@JoannaMB 10:00 wizyta;

22.06
@Elka1306 17:00 wizyta;
@Angelika22 usg prenatalne;

23.06
@Inka91 10:20 usg prenatalne;
@M@lly 11:00 wizyta ppc;

24.06
@Pawlinka82 9:00 wizyta;
@Ola1994 10:00 wizyta;

25.06
@Angelika22 wizyta z usg;
@AnMil 18:45 wizyta z usg;

26.06
@Agnieszka40 9:00 usg prenatalne;
@M@lly 10:00 wizyta nfz;
@asia333podlasie wizyta;

29.06
@Magdalena5 13:00 usg prenatalne;
@Andzia155 16:00 wizyta;
@Magdalena5 16:20 wizyta;

30.06
@Andzia155 12:50 usg prenatalne;
@JoannaMB 16:30 usg prenatalne;
@Asij3090 18:45 wizyta;

Przykro mi z powodu pierwszej ciąży.
Moje krwiaczki jak się odzywały to niestety krwotokami. Za każdym razem myślałam, że już po wszystkim. I za każdym razem pozytywne zaskoczenie że wszystko jest ok.
W którym tygodniu teraz jesteś? 😊
Tak 8 i muszę go jakoś przeżyć jakoś mam w głowie że jak on minie to już będzie dobrze po prostu chyba trauma 8 tygodnia. I ciężko mi jakoś bo nie mam z kim pogadać tylko z mężem i teraz mam Was bo mieszkam w miejscu gdzie nikogo nie znam niby mam tu jedna znajoma ale straszna papla narazie nikomu nie mówiłam o ciąży a trzymanie tego w sobie też meczy.

Hej kochane dawno mnie nie było . Ale pracuje codziennie po 12h jako kierowca i w aucie 1.5 h śpię w dzień bo nie daje rady hehe
Największy problem jaki mam to nie chce mi sie za bardzo jesc. Naprawdę zmuszam się. Rano co kolwiek zjem potem obiad i koniec . W czwartek mam usg i wizytę obecnie mam 10+6
Ja w pierwszej ciąży się zmuszałam, żeby jest, bo u mnie wszystko kończyło się 🤮 w grę wchodził tylko suchy chleb i woda 🙈
Teraz druga ciąża. Mamy podobny tydzień ciąży, u mnie 10+2 😊
podziwiam Cię za pracę tyle godzin.

Tak 8 i muszę go jakoś przeżyć jakoś mam w głowie że jak on minie to już będzie dobrze po prostu chyba trauma 8 tygodnia. I ciężko mi jakoś bo nie mam z kim pogadać tylko z mężem i teraz mam Was bo mieszkam w miejscu gdzie nikogo nie znam niby mam tu jedna znajoma ale straszna papla narazie nikomu nie mówiłam o ciąży a trzymanie tego w sobie też meczy.
No to teraz masz nas! ❤️ Trzymam kciuki za Ciebie, ale wiem, że wszystko będzie dobrze.
A ten strach pamiętam cała ciąże. Spokojna byłam tylko do kilku dni po USG, a przed każdym kolejnym szalałam ze strachu 🙈

Cześć cześć :) wrzucam wersję testową naszego kalendarza. Jako ze to sam początek i wizyt jest bardzo dużo, to poki co bede dodawac sam czerwiec, a blizej konca miesiąca tez lipiec. No i tak to wygląda. Myślę codziennie rano wrzucać terminarz, zeby bylo wiadomo kto w danym dniu ma wizyte i w nastepnych.
Czyli dzisiaj trzymamy kciuki za @marmolada90 @AKola i @Klaudiaxx :D

Ale się napracowałaś 🥰🥰 super, dziękujemy za uporządkowanie 🥰🥰🥰

reklama
Hej
Ale Wy macie tempo pisania.
Zbieram sie do pracy. Stres jak na razie mniejszy. Uspokoiłyscie mnie wczoraj.

O mojej ciazy tez nikt nie wie. Boje sie przez grudniowe poronienie.
Mam juz 2 corki. 14 i 10 lat. Teraz jestem z drugim facetem i bardzo zalezy mi na dziecku.

Do góry